Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A co sądzicie o rynnach. Sklaniałem się do rynien PCV

Ale dachowcy i na składzie namawiają mnie na rynny TYTANCYNKOWE Rheinzink - lutowane . Czy faktycznie są takie dobre

Problem mam wieli bo nie podobają się małżonce :roll: :wink:

Problem rynien tytanowych został rozwiązany - okazało się że są tak drogie że muszę z nich zrezygnować :-?

Pozostaje szukać dobrych PCV - macie może jakieś sugestie

i kolejny temat

CZY ZAKŁADALIŚCIE PAS NADRYNNOWY ??

- to ponoć pasek blachy pod dachówka który wchodzi do rynny

Tu mam rozbieżne informacje - w hurtowniach mówią że się stosuje dekarze mówią że nie potrzeba - i bądź tu mądry

Już decyzję podjąłeś ale sie jeszcze dopiszę:)

Rynny Marleya, Pas nadrynnowy zakładalismy.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam wielką prośbę o pomoc. Potrzebuje namiary na firmę do wybudowania domu - są fundametny czyli reszta w górę, czy macie jakieś namiary na rozsądnych ludzi którym może terminy jakieś się zwolniły na wrzesień? :)

Z góry dziękuję za pomoc.

humulus2 - napisz jakie tereny od Wrocławia. Teraz sie tak porobilo ekipom, że jak za daleko mają jeździc to wolą nie brac roboty..

dabell, do oczyszczalni Aquamitica nie trzeba nawet bakterii, jedyny koszt to raz na 2 - 3 lata wybranie szambiarką nadmiwaru osadu. Tak mi przynajmniej mówili przy instalacji. Chodzi oczywiście o oczyszczalnię STM.

Pepe - ja pisałam o bakteriach do rozsącznikowej, którą mają u siebie sąsiedzi :-). Wiem, że do Aquamatica nie trzeba nic. :-)

Niejasno napisałam :-)

Rozmawiałam z moim instalatorem, p. Szynką - on się zaopatruje w pstryczki właśnie w Oninenie. Ma się zorientować w poniedziałek ile się da wycisnąć :-). Wszystkio - czyli rozdzielnię i inne elementy mamy z Legranda, on sam ma w domu również Legranda, ale o Berkerze też się bardzo dobrze wypowiada.

Na razie się cieszę , bo będziemy mieli rozruch kotłowni we wtorek :-) (piec kondensacyjny Junkers Cerapur).

No! dzisiaj moi panowie uwijali się jak w ukropie, bo raz: czarny dach parzy w ..., dwa: KierBud na budowie, trzy w poniedziałek spadają na 2 tyg na inną budowę.

A mój dach niestety nieskończony, bo zabrakło paru dachówek skrajnych i panowie będą musieli wrócić. No i znowu przestój! Mam nadzieję, że za te dwa tygodnie dotrze reszta dachówek :evil:

Istnieje kategoria tych COJUŻPRAWIEMAJĄDACH?

Nawet z tymi brakami domek wygląda miodzio. Dzisiaj zapomniałam aparatu :oops: , ale w najbliższym czasie nadrobię i zaprezentuję wam moją Jarzębinę.

A w temacie drzwi brat namawia mnie na takie drzwi

http://menards.inserts2online.com/customer_Frame.jsp?drpStoreID=1&event=Menards%20Door%20Sale&pageNumber=3

Z ościeżnicą około 100 USD. Solidna sosna amerykańska, specjalnie preparowana, żeby w tym wariackim klimacie (80% wilgotności powietrza od czasu do czasu plus ogrzewanie ciepłym powietrzem na maxa w zimie) nie wariowały też. Ma takie zamontowane w domu, więc zrobi zdjęcia i prześle.

Czy ktoś wie, jakie cło trzeba płacić za sprowadzenie takich drzwi

No i dlaczego ten link nie chce działać?

Nienawidzę komputerów!

A w temacie drzwi brat namawia mnie na takie drzwi

http://menards.inserts2online.com/customer_Frame.jsp?drpStoreID=1&event=Menards%20Door%20Sale&pageNumber=3

Z ościeżnicą około 100 USD. Solidna sosna amerykańska, specjalnie preparowana, żeby w tym wariackim klimacie (80% wilgotności powietrza od czasu do czasu plus ogrzewanie ciepłym powietrzem na maxa w zimie) nie wariowały też. Ma takie zamontowane w domu, więc zrobi zdjęcia i prześle.

Czy ktoś wie, jakie cło trzeba płacić za sprowadzenie takich drzwi

No i dlaczego ten link nie chce działać?

Nienawidzę komputerów!

Witaj :D

Drzwi owszem w porządku, ale coś mi się wydaje, że zdajdłyby nas koszty transportu czegoś takiego ze Stanów :-?

:wink: poza tym tak jak piszesz pewnie jeszcze inne dodatkowe koszty...

Cena jest dobra, ale u nas chyba nie jest aż tak drogo (jak jeszcze powalczymy, o te wielkie rabaty :wink: :D ) i jeśli chodzi o mnie to chyba jednak wolę nie drewniane.

Myśl, myśl :) Będziesz ode mnie miała na bank taniej niż w sklepie:)

A oglądanie na zywo - zapraszam. Nawet i jutro - będziemy na działeczce.

Wielkie dzięki za zaproszenie, ale niestety nie damy rady odwiedzić Was w ten weekend :cry:

Pozdrawiam serdecznie :D

to daj znac jak bedzie Ci pasowac. oge tez wziac jwdna siatke z mozaika do siebie-moze na oporów bedzie Ci bardziej po drodze.

mam dwie wiadomosci

1. prosiłabym bardzo o informacje kto bedzie kupowal drzwi w budusie i kiedy

2. w sprawie pstryczkow - poniewaz wyjezdzam czwartek-niedziela to albo zamawiamy pon-sroda albo czekamy na jeszcze nastepny tydzien.

Jezeli chodzi o mnie-to mi pasuje pon-sroda. Chcemy juz montowac

i puszczac prad w instalacje.

mam dwie wiadomosci

1. prosiłabym bardzo o informacje kto bedzie kupowal drzwi w budusie i kiedy

2. w sprawie pstryczkow - poniewaz wyjezdzam czwartek-niedziela to albo zamawiamy pon-sroda albo czekamy na jeszcze nastepny tydzien.

Wobec tego:

Ad. 1

Ja bardzo chętnie kupię drzwi w Budusie, ale dopiero z dostawą na budowę pod koniec roku lub na początku przyszłego. To znaczy kupić to chętnie mogę nawet jutro, ale z tego co pytałam pana to jak zamówienie przyjdzie na magazyn to trzeba w ciągu ok 2 tygodni zabrać, więc dla mnie na razie odpada. :cry:

Ad. 2

Chyba z tego zakupu to na razie bedę musiała zrezygnować :cry: Jeszcze za dużo u nas niewiadomych i nie za bardzo da się wiarygodnie policzyć ilości. Wielka szkoda :-?

to daj znac jak bedzie Ci pasowac. oge tez wziac jwdna siatke z mozaika do siebie-moze na oporów bedzie Ci bardziej po drodze.

Jeśli Ci to nie przeszkadza to jednak bardzo chętnie odwiedzimy Cię w Gajkowie :oops: Ogromnie podobają mi się twoje cudne odpady granitowe(jak z resztą cała reszta... - i to nie jest żadna wazelina po prostu tak jest i już), więc chętnie obejrzałabym je na żywo.

Nasze odpady leżą sobie na razie za boczku (ładne z boczku dwie wielkie wywrotki to przywiozły i zajmuje to trochę miejsca :wink: ) i czekają na swoją kolej :lol:

Pozdrawiam :D

Jeśli Ci to nie przeszkadza to jednak bardzo chętnie odwiedzimy Cię w Gajkowie :oops: Ogromnie podobają mi się twoje cudne odpady granitowe(jak z resztą cała reszta... - i to nie jest żadna wazelina po prostu tak jest i już), więc chętnie obejrzałabym je na żywo.

Nasze odpady leżą sobie na razie za boczku (ładne z boczku dwie wielkie wywrotki to przywiozły i zajmuje to trochę miejsca :wink: ) i czekają na swoją kolej :lol:

Pozdrawiam :D

Alez oczywiscie-zapraszamy do Gajkowa:)) Bede tam np. wieksza czesc poniedzialku (montuja nam schody wew) lub na inny dzien sie umowimy.

A Ty juz masz odpady granitowe kupione? Kiedy robisz? i kto Ci robi? ten co nam?