Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mam dwie wiadomosci

1. prosiłabym bardzo o informacje kto bedzie kupowal drzwi w budusie i kiedy

2. w sprawie pstryczkow - poniewaz wyjezdzam czwartek-niedziela to albo zamawiamy pon-sroda albo czekamy na jeszcze nastepny tydzien.

Jezeli chodzi o mnie-to chyba jestem blisko; zbliżam sie wielkimi krokami do tych zakupów. Terminu niestety jeszcze nie znam, ale pamietam o długości realizacji zamówienia - 10 tygodni 8) i biorę to mocno pod uwagę.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktoś jeszcze planuje zakup okien plastikowych ?

Chcę stworzyć listę, żeby uzyskać rabat.

Na razie wygląda to tak:

Okna PCV :

1.SUSPENSER

2.Jola z Melisy

3.?

Jeśli jeszcze ktoś jest chętny to niech się dopisze.

Znalazłem producenta, który ma spore doświadczenie, robi bardzo dobre okna na profilach Shuco i co ważne ma atrakcyjne ceny (namiary na niego: Przybyłkiewicz, Ratowice, tel. 71 318 91 77).

Termin realizacji zamówienia to około 1 miesiąc.

mam dwie wiadomosci

1. prosiłabym bardzo o informacje kto bedzie kupowal drzwi w budusie i kiedy

2. w sprawie pstryczkow - poniewaz wyjezdzam czwartek-niedziela to albo zamawiamy pon-sroda albo czekamy na jeszcze nastepny tydzien.

Ja też niedługo planuję zamówić drzwi jeśli są taaaaakie terminy, ale, ale czy widziałaś ofertę tej firmy: http://nowedrzwi.pl/

Porownałem ich ceny z cennikiem np. Porty i wychodzi, że mają spory rabat, a wybór mają ogromny, no i termin dostawy 7 tygodni - możeby powalczyć o rabat u nich ?

Alez oczywiscie-zapraszamy do Gajkowa:)) Bede tam np. wieksza czesc poniedzialku (montuja nam schody wew) lub na inny dzien sie umowimy.

A Ty juz masz odpady granitowe kupione? Kiedy robisz? i kto Ci robi? ten co nam?

Witaj :D

Odpady już kupione, ale wykonawcy jeszcze nie mamy :-?

Mamy nadzieję, że może na jesieni uda się nam to położyć.

Do Twojego pana jeszcze nie dzwoniliśmy i nie wiem jak on z terminiami, ale zobaczymy :wink:

Na razie nie chcemy nic ustalać, bo trochę innych zajęć się nam szykuje i nie wiem czy się wyrobimy :-?

Co do wizyty w Gajkowie to czy będziesz może na budowie w środę ok. 18? W tym terminie moglibyśmy przyjechać.

Ja też niedługo planuję zamówić drzwi jeśli są taaaaakie terminy, ale, ale czy widziałaś ofertę tej firmy: http://nowedrzwi.pl/

Porownałem ich ceny z cennikiem np. Porty i wychodzi, że mają spory rabat, a wybór mają ogromny, no i termin dostawy 7 tygodni - możeby powalczyć o rabat u nich ?

Je też ten sklep znalazłam jakiś czas temu, ale niestety oni mają tylko taką ofertę (6 firm i koniec), więc pod tym względem Budus byłby bardziej uniwersalny :wink: Na przykład mojej upatrzonej firmy Klucze w ogóle nie prowadzą :cry:

Czy ktoś ma namiary na sztachety do płotu ?

mtw1

nam sztachety wycina (a w zasadzie juz wyciął) gość z tartaku, który wycinał nam więźbę. Zapytaj w tartakach.

Pytałam w paru, nie chcą się w to bawić ...bo wieźby nie nadążają robić.

proszę podaj mi KUlka namiary na Twój tartak

mtw1

as24

secam wytropił Strukonit w Lechbudzie, podobno jest też w Komwencie na Karmelkowej. Też miałam pomysł wykończyć tym kominy, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że nie pasowałoby to do mojego Braasa. Zbyt finezyjne, a u mnie wszystko tak siekierką ciosane...

Kiedy zaczynasz więźbę? Ciągle chodzi mi po głowie, żebyśmy jakoś się zmówili przy wykończeniówce. Kupowałeś już materiał na ocieplenie, wylewki, tynki itp? Może razem lepsze warunki na dwa domy dostaniemy? Ja mam umówionego elektryka (35 zł punkt) i hydraulika. Wstępnie umówiony jest człowiek do ocieplania poddasza i tynkarz. Czekam na okna i zaczynam zadymę.

Pytałam w paru, nie chcą się w to bawić ...bo wieźby nie nadążają robić.

proszę podaj mi KUlka namiary na Twój tartak

Wiesz co, ten "mój" gość tartakowy tez nie chce, bo tak jak piszesz ma zawalone terminy na więźbę i dachy do końca roku, a mi zgodziłł się wyciąć bo sie polubilismy, ale moim sąsiadom już odmówił. Powiedział im, ze zimą może im wycinac sztachety.

as24

Kiedy zaczynasz więźbę? Ciągle chodzi mi po głowie, żebyśmy jakoś się zmówili przy wykończeniówce. Kupowałeś już materiał na ocieplenie, wylewki, tynki itp? Może razem lepsze warunki na dwa domy dostaniemy? Ja mam umówionego elektryka (35 zł punkt) i hydraulika. Wstępnie umówiony jest człowiek do ocieplania poddasza i tynkarz. Czekam na okna i zaczynam zadymę.

A może tak na 3 domy :wink: ?

Ja więźbę i resztę dachu planuję w sierpniu, więc drzwi też spokojnie chcę zamówić we wrześniu :)

Czy ktos widział we Wro plytki Struktonit grafit???

Chacialbym nimi oblozyc komin systemowy, ale nigdzie nie moge ich znalezc.

Właśnie skończyłem akcję zakupu struktonitu :(

W lechbudzie są tylko końcówki i nie ma całego asortymentu - w pozostałych hurtowniach raczej nie ma. Dzwoń do Firmy BARTYLA Chudoba 148 a - to jest między opolem a kluczborkiem tam są od ręki 077 413 9516. Dostaniesz prawdopodobnie tylko tam