Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kuleczko - czy ty wiesz, że ja będę miała identyczne schody :-) - dokładnie taką samą ramę i wybrałam tez proste metalowe pręty :-). Tyle, że na betonie oczywiście.

Będą jedynie jaśniejsze od Twoich.

Schody wyglądają super - utwierdziłam się w wyborze :-).

:lol: :lol: :lol: No proze:))) Kolejny zbieg okolicznosci:)) A moze my jestesmy ten sam znak zodiaku?:)

Ja waga:)

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pisałem mój poscik z lekkim przekąsem - rzadko kiedy jestem poważny ;) ktom mnie zna to pewnie już wie....

5 minut to moze faktycznie trochę za mało (no może 15 ;) ). Skusiła mnie wizja ceny którą sobie wyznaczyłem ;) - Browarek za 1m/2 - za tą cenę mogę i papę kleić a jeszcze w doborowym towarzystwie..... :)

Grzesiu - w doborowym towarzystwie to nawet 15 min będzie za mało :-), z tą ilością browarku :-) tym bardziej 8) .

Odnośnie układania papy... robię to sam i wcale nie jest to 5min/m2

Oczyszczenie zgrubne chudziaka, zagruntowanie - to zabiera kupę czasu, a przed przyklejeniem papy trzeba ją najpierw rozwinąć, przymierzyć, przyciąć, zwinąć z powrotem o wywinięciach na ściany nie wspominając. Wiele ekip rzeczywiście zamiast papy daje folię, ale uważam że to jest zbyt duże uproszczenie.

Alternatywą pap termozgrzewalnych są papy przyklejane na lepik na zimno - a to już zrobić sobie może każdy sam :-)

Pisałem mój poscik z lekkim przekąsem - rzadko kiedy jestem poważny ;) ktom mnie zna to pewnie już wie....

5 minut to moze faktycznie trochę za mało (no może 15 ;) ). Skusiła mnie wizja ceny którą sobie wyznaczyłem ;) - Browarek za 1m/2 - za tą cenę mogę i papę kleić a jeszcze w doborowym towarzystwie..... :)

Wchodzę w to... mam około 100m.kw. czyli 100 browarków. Chyb abezie potrzebne wsparcie...... :D

http://test.biznespolska.pl/wiadomosci/prasa/?cityid=wroclaw&contentid=144781

dla nieklikajacych:

"Czy bezkręgowiec zatrzyma budowę obwodnicy?

Marszałek województwa Andrzej Łoś ostrzega, że budowa wschodniej obwodnicy Wrocławia może się przeciągnąć, jeśli w ciągu kilku miesięcy Ministerstwo Środowiska nie ustali, które obszary są chronione w ramach europejskiej sieci ochrony przyrody Natura 2000. Przez kilka lat Ministerstwo Środowiska nie zdołało ustalić wraz z Komisją Europejską, które obszary siedlisk powinny być chronione. Do dziś zamiast dyrektywy siedliskowej obowiązuje tzw. shadow list, która została przygotowana przez ekologów. - Wpisany na nią jest rzadki gatunek bezkręgowca, który występują w miejscu, gdzie ma przebiegać most na Odrze na trasie Bielany-Łany-Długołęka - mówi Andrzej Łoś, marszałek województwa. Tymczasem w ubiegłym tygodniu Ministerstwo Rozwoju Regionalnego przysłało do marszałka zalecenia, by nie finansować ze środków unijnych inwestycji, które nie zostały objęte dyrektywą, a figurują na shadow list. Takie inwestycje nie będą bowiem finansowane z Regionalnego Programu Operacyjnego z funduszu UE, którymi dysponuje urząd marszałkowski."

No i chwalę się nowiutkimi schodami:)))

No i od razu w tym samym kolorze zamontowano nam parapety:))

Kuleczko piękne te Twoje schody, naprawdę piękne.

Dywaniki kupowałaś chyba w tym samym sklepie co my. :wink: :wink:

Z praktycznych porad uważaj żeby zbyt wiele piasku lub innych "twardych" się pod nie nie dostało bo mogą porysować. :roll: :roll:

Mam jeszcze pytanie dot. kominka. Pod linkiem, który podałaś jest kontakt, ale to warszawka. Ale chyba we Wrocku zamawialiście?? Napisz prosze gdzie? :) :)

Gość Konto_usunięte*

Hej

Jak sobie poradziliście z wjazdem ciężkiego sprzętu na budowę. U nasz mamy pole, na którym ciągle ciężki sprzęt się zakopuje. Boję się co będzie z betonem jak się betoniarka zakopie. Może ktoś podrzuci jakiś pomysł?

u nas nikt nie chciał wjeżdżać bo wszyscy się zakopywali..

po tym jak prze miesiąc padało czekaliśmy miesiąc żeby wyschło.

Potem spychara, piach, tłuczeń .... musieliśmy utwardzić drogę (troche pomogła gmina, troche sami) i wjazd na działkę bo inaczej to robiła się masakra.

ale dzięki temu budowaliśmy przez całą zimę :wink:

doczytałam w waszym dzienniku że mieliście pole orne... to trochę komplikuje bo faktycznie miękko.

Na dużych budowach radzą sobie rozkładając płyty betonowe, drogie to jak diabli, ale jako rozwiązanie tymczasowe (do łatwego demontażu) się sprawdza, a po budowie można płyty sprzedać.

Ja przymierzam się do kominka. Wybrałam Tarnawę 18kW. Nie mam pojęcia na razie, gdzie jej szukać we Wro

To się dobrze składa, bo ja wiem. Wczoraj oglądałam i bardzo się nad Tarnavą 14 kW zastanawiam. na dzień dzisiejszy to faworyt.

Widzisz, jak czasami dobrze jest coś głośno powiedzieć. :wink: :wink:

Ja przymierzam się do kominka. Wybrałam Tarnawę 18kW. Nie mam pojęcia na razie, gdzie jej szukać we Wro

To się dobrze składa, bo ja wiem. Wczoraj oglądałam i bardzo się nad Tarnavą 14 kW zastanawiam. na dzień dzisiejszy to faworyt.

Widzisz, jak czasami dobrze jest coś głośno powiedzieć. :wink: :wink:

dziewczyny my tez jesteśmy zainteresowani kominkiem :D :D

i pierwszy wybór padł na Tarnave :lol: lub Cheminees Philippe 600 ST