Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

:D

ja mogę się dołaczyć do kominków (wkładów), ale raczej wyskoczę z pstryczków-elektryczków

interesuje mnie wkład narożny, ale jeszcze zupełnie nie robiłam rozeznania

wiem tylko jak wyglądają te w supermaketach

do Nyskiej mam rzut kamieniem to postaram się jutro tam wpaść i pooglądać sobie :D

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktos z Was ma sosnowa stolarke???

Kogo w naszym rejonie mozna polecic???

Na razie widzielismy stolarke drewniana firm:

- Gebauer (dobry i baardzo drogi)

- Bracia Kowalscy (niezly)

- Wojcik (nie jestesmy przekonani do jakosci)

Zastanawiamy sie nad oknami bialym i ciemny braz. Biale pasuja nam do wizji domu, ale wygladaja jak PCV (zanika urok drewna) i powiedziano nam, ze na kolor bialy idzie najslabszy surowiec, bo nie widac pod farba jego brakow... No i na bialych oknach widac brud :)

Hej

Jak sobie poradziliście z wjazdem ciężkiego sprzętu na budowę. U nasz mamy pole, na którym ciągle ciężki sprzęt się zakopuje. Boję się co będzie z betonem jak się betoniarka zakopie. Może ktoś podrzuci jakiś pomysł?

ja miałam ten sam problem i przez to mam kilka miesięcy w plecy z budową, co prawda nie jest to pole, ale coś w tym rodzaju

My zakupilśmy gruz budowlany (ok. 15 wywrotek), a po drugich lepszych ulewach juz był problem z wjazdem. Ja całą zimę modliłam się o mrozy, gdzie wszyscy cieszyli się z tak łagodnej zimy, która służyła budowie.

Myślę, że jednak lepszym rozwiązaniem będą płyty, nie powinny się tak szybko utopić w błocie. Nie wiem co masz pod glebą, jeśli glinę to gruz będzie się szybko w niej topić.

Kiedyś kolega proponował mi takie płyty, żebym zrobiła sobie z nich drogę. Jak chcesz dam Ci namiar na niego, może jeszcze aktualne.

A najlepszym rozwiązaniem moim zdaniem będzie wybranie humusu, podsypanie piaskiem lub gruzem i na to płyty.

:D

ja mogę się dołaczyć do kominków (wkładów), ale raczej wyskoczę z pstryczków-elektryczków

interesuje mnie wkład narożny, ale jeszcze zupełnie nie robiłam rozeznania

wiem tylko jak wyglądają te w supermaketach

do Nyskiej mam rzut kamieniem to postaram się jutro tam wpaść i pooglądać sobie :D

---Zobacz kominki Hajduk ----np. Vulcano 2 HL lub 2HP -- ----my kupiliśmy na Żmigrodzkiej 79 ---bo uzyskaliśmy tam najlepszy rabat ------ /zapomniałam nazwy firmy :( jak będziesz zainteresowana odszukam /.

Hajduk jest też w KOMI na Nyskiej ---walczcie tam o rabaty -------------3 razy dostałam od nich oferte --za każdym razem niższą ..

/postaram się niedługo wkleić jakieś zdjęcie mojego narozego kominka /

pozdrawiam

MTW1

No i chwalę się nowiutkimi schodami:)))

http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008138.jpg http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008136.jpg http://galeria.wozik.com/albums/userpics/10001/thumb_g_2007_07_24_008137.jpg

Schody mają jeszcze gustowne "dywaniki" antybrudne i antyposlizgowe :lol:

No i od razu w tym samym kolorze zamontowano nam parapety:))

Kulka ,

schody piękne ................zastanawiam się czy dobrze zrobiłam,że odwołałam bejcowanie moich jesionowych ..............

/Trochę się wystraszyłam, że z ciemnymi trzeba jak z jajkiem ----------żeby się nie rysowały ..................../

Mają mi na początku sierpnia montować ...zobaczymy jak wyjdą............

pozdrawiam

MTW1

agniecha

my tez szukamy naroznego i do tego niedrogiego (wiekszosc naroznych, ktore widzielismy sa bardzo drogie :-? )

Moze uda mi sie do konca tyg. pojechac do Tynca no i na Nyska, na Zmigrodzkiej juz kiedys bylam.

A szukaliscie na allegro i przez ceneo i skapca??

No i mam pytanie o podbitkarza - macie jakies namiary - pza Kamykiem, ktory jest na liscie ;).

Czy ktos z Was ma sosnowa stolarke???

Kogo w naszym rejonie mozna polecic???

Na razie widzielismy stolarke drewniana firm:

- Gebauer (dobry i baardzo drogi)

- Bracia Kowalscy (niezly)

- Wojcik (nie jestesmy przekonani do jakosci)

Zastanawiamy sie nad oknami bialym i ciemny braz. Biale pasuja nam do wizji domu, ale wygladaja jak PCV (zanika urok drewna) i powiedziano nam, ze na kolor bialy idzie najslabszy surowiec, bo nie widac pod farba jego brakow... No i na bialych oknach widac brud :)

Jest jeszcze:

- Promar ul. Karmelkowa 29/41. Cenowo byli identyczni co Wójcik. Stolarke robi firma FILA.

- Sitak z LUBSZY - http://www.sitak.com.pl Gdy przez Neta poprosiłam o wycenę - to powaliło mnie to z nog. Ale udałam sie do nich (kier. Jelcz Laskowice) porozmawiałam z szefem, jego żoną, obejrzałam wzorce. Okazało się , że stolarka klejona warstwowo ma rowne parametry i sosna i meranti. Wybór wybarwień jest spory, terminy krotkie - a wycena w sosnie była identyczna do plastikow. Zdecydowałam się na drewniane. Tym bardziej że poźniej zamówie u niego okiennice. Tel. do Sitaka 077-412-08-11

Pozdrawiam Natalia

Wojty

My mielismy kominek w rogu pokoju. I nie byl to narozny wklad. Zwykly wklad byl zabudowany pod katem w rogu pokoju a nastepnie obudowany. Jedyny problem jest to, iz wowczas taki wklad zajmuje nieco wiecej miejsca.

Obudowa byla gladka, a nie baranek, wklad z szyba prosta - ale byl zerzniety z tego zdjecia. Zdjecia swojego kominka nie moge w tej chwili odnalezc.

http://www.podroznik.com/zdjecia/balsamine.jpg

Zainteresowanym kominkami z ul. Żmigrodzkiej - na priv mogę co nieco opowiedzieć :evil: :evil: - bardzo oględnie opisałam nasze perypetie z montażem kominka w dzienniku.

Kominek mamy za to świetny - Hajduk Prisma KR - półokrągły z bardzo wysoką szybą

http://foto2.m.onet.pl/_m/5eff0373e48ff7e59310ae7295b6921e,5,19,1.jpg