Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

smiejus

Ja też myślę o Gerdzie? Gdzie zamawiałaś? No i powiedz mi jak Gerda reaguje na wilcze pazurki :lol:

chyba nie odpowiedziałam a lepiej późno niż wcale..

jeszcze nie wiem, bo drzwi nówki a taras cały czas otwarty więc suńka nie ma powodu drapać, ale pewnie zarysuje, nie ma szans żeby nie zarysowała.

u mojej mamy są drzwi z PCV i tez porysowane (tylko ze to rysy, a nie wyrwy jak na poprzednich starych drewnianych drzwiach)

Zamawialiśmy w firmie Neo Okna

zamówiliśmy drzwi otwierane na zewnątrz, bo przedpokój mały i jest zonk.. bo te drzwi są grube i skrzydło wychodzi poza ramę a przez to jest problem z wykończeniem ocieplenia przy drzwiach.

Przy skrzydle otwieranym do środka tego problemu nie ma. Niestety sprzedawca nas nie uprzedził..

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taa, radość budowania... Budowanie wielka przygoda... Ja wczoraj miałam niezłą przygodę.

Spędzam wakacje w małym miasteczku u teściów. Mieszkają w takiej willowej okolicy. W ramach spacerów z Synkiem Pingwinkiem łażę więc po okolicy, podbitki oglądam, elewacje, macam ogrodzenia... Hobby takie mam, o niczym innym niż budowanie nie myślę :lol:

No i wczoraj sobie idziemy, a tu drogę zajeżdża nam policja. Ktoś zadzwonił, że kręci się jakaś podejrzana osoba, wszystko ogląda, coś sobie nawet czasem notuje, pewnie nadaje robotę złodziejom :lol:

Ja oczywiście nie miałam żadnych dokumentów. Moje tłumaczenia, że niby dom buduję wydały się stróżom prawa mocno niewiarygodne. Zapakowali nas na pakę i zawieźli pod dom. Pod domem sensacja, bo Synek Pingwinek wózek ma ogromny i nie chciał się wyładować z tego busa. Wszyscy sąsiedzi wylegli, teściowa i córa przerażenie w oczach... No i zostałam odnotowana, a pan policjant poradził mi, żebym lepiej sobie pisma wnętrzrskie kupowała :lol:

REWELACJA :):)

od razu widać że nasi policjanci nie budowali domku - gdyby budowali to by zrozumieli :wink:

Przynajmniej synek miał frajdę - przejechał się radiowozem

Nie uważam, żeby było coś złego, że policja Cię zgarnęła.

Pozwolę się nie zgodzić - przecież matka z wózkiem i dzieckiem to typowy obraz polskiego złodzieja i bandyty :)

A Pani Koala napisała "drogę nam zajeżdża" czyli była na drodze publicznej a nie na czyjejś posesji.

Działa :) tylko wkleiłaś chyba adres do miniaturki, kliknij na zdjecie żeby się powiększyło i wtedy skopiój jego adres :)

tiaaa

http://www.prv.warco.pl/slides/PICT8720.JPG

i kupa... a w firmie informatycznej niby pracuje ...http://www.cosgan.de/images/smilie/verschiedene/d040.gif

ja potrafię wstawiać obrazki z linkiem.... naprawdę potrafię... przysięgam

tylko na zwykła www, a na to forum kurka jakoś nie mogę http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/a015.gif

nie przejmuj się ja trenuję to od kilku mieisecy i za cholerę nie idzie.

A jestem z tej branży....

smiejus gratulacje!

Teraz to goście zaczną ci się wpraszać drzwiami i oknami!

A co do okien, to laurkę chcę wystawić dla montażystów Oknoplastu, przedstawiciel firma Mikołajczyk z Legnickiej.

Fachowe doradztwo, wycena na miejscu, terminowa dostawa, montaż bez zastrzeżeń. Bez zastrzeżeń Pana Koali, bo ja ich jeszcze nie widziałam :( , a wiadomo, że baba zawsze do czegoś się przyczepi :lol:

Bełchatów- miasto węgla i stali :lol:

Dzisiaj spacerowałam z Synkiem Pingwinkiem po deszczu. Synek w swoim szwajcarskim powozie, a ja chłodziłam się po upale. Firanki tak się ruszały, że uciekłam na ogród. Obawiałam się, że drogę zajedzie mi karetka, a wtedy to już tylko drzwi bez klamek bym oglądała, ale nie w Budusie :lol:

Super byłoby, gdyby na prawdziwych złodziei tak szybko reagowali. Np. na tych, co okradają budowy. Pani Koala gratulacje zamknięcia domku. Zaczęliśmy sporo przed wami, a do zamknięcia jeszcze nam daleko. Naprawdę chcesz ocieplać tego ytonga?. Być może też zrobię to za kilka lat, jak okaże się że jest za zimno. Ale słyszałam, że w domach z ytonga po ociepleniu robi się tzw.efekt termosu, i bez styro jest lepszy mikroklimat.

Ja miłaem w projekci 36,5 ytonga. Po wielu dysputach zmieniłem to na 24 silkę+12 styropian+rekuperacja. NIestety z powodu spartolonego zamówienia, wszedłem w ceramikę Uniporu 24 i daję 12 stryopianu.

Co do wentylacji i mikroklimatu - nie będę nic dodawał. Na forum tyle jest temu poświęconych postów, że moja wypowiedź byłaby dość niedoskonała.

Jedno wiem; Ytonga się nie dociepla, gdy ma się super precyzyjną ekipę. Jest nawet konsultant Xelli na nasz region, którego można poprosić o instruktaż dla ekipy. Jednak, gdy ekipa niedokładnie położy bloczki, to tyle razy ile sie pomylą tyle mostków cieplnych mamy zagwarantowane. Słyszałem, że 36,5 warto docieplić choćby 8cm styro lub wełny, by mieć panowanie nad uciekającym ciepłem. Ja bym ocieplał, by dwa razy elewacji nie robić 8)