Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a co jak dziewczynka to tylko lalki i kucyki, a co Hooty to nie łaska ;)

Jest rownouprawnienie :lol:

Zapominasz w jakich czasach żyjesz 8)

Przyjdzie dziewczynka do szkoły z resorakiem i minister edukacji z rodziców Teletubisie zrobi :wink:

Smok, Secam - pozdrawiam kolegów "po fachu" :D

Ten świat to mały jednak jest :) Pozdrawiam :)

Oby do jesieni :wink:

Oby Oby - na dwie ręce pójdę głosować ;) - dziecko mam dać we wrześniu do 1 klasy i przechodzę katorgę..... mundurki i tym podobne . A definicja mundrka szkolnego w naszej szkole brzmi ...... "Mundurek to niebieska kamizelka oraz podkoszulek Polo z kołnierzykiem w kolorach niebieski biały lub czerwony, spodnie i buty dowolne :) na pewno wszyscy będa tak samo ubrani

PS A Ty widzę tak jak ja, 4 godziny snu i do internetu :wink:

"Mundurek to niebieska kamizelka oraz podkoszulek Polo z kołnierzykiem w kolorach niebieski biały lub czerwony, spodnie i buty dowolne :) na pewno wszyscy będa tak samo ubrani

:lol: Paranoja

PS A Ty widzę tak jak ja, 4 godziny snu i do internetu :wink:

A wiesz, ze coś w tym jest? nawet jak w nocy nie mogę spać to sobie ide chwilke do snu posiedzieć na necie :lol:

POZDRAWIAM SERDECZNIE CAŁĄ GRUPĘ WROCŁAWSKA !!!

NIE ZNAM WROCŁAWIA I NIE MAM TAM RODZINY !

A SZUKAM MIESZKANIA DO WYNAJĘCIA DLA STUDENTÓW.

MOJA PROŚBA;

MOŻE KTOŚ MI PODA JAKIEŚ NAMIARY,ADRESY JAK ZNALEŚĆ STANCJE,MIESZKANIE .

Z GÓRY DZIEKUJE ZA POMOC.

ILA

Wprawdzie lepiej o to pytac na

http://www.grupydyskusyjne.pl/pl.regionalne.wroclaw ale ile wiem to podpowiem:

http://www.otodom.pl

http://www.gratka.pl

http://www.gumtree.pl

smiejus - a Ty ten prąd to masz na budowie, czy w domu 8)

ja ostatnio to już sama nie wiem jak mówić, jak już są tynki , wylewki,

okna drzwi to już chyba DOM, a nie budowa :roll:

hmmm no chyba jednak na budowie, bo dom jest tam gdzie MY jesteśmy.8)

no tak, ale z drugiej strony TAM DOM TWÓJ GDZIE SERCE TWOJE .....

:roll:

pepe - gdybyś chciał zobaczyć ściany po pierwszym malowaniu , to daj znać

No chętnie, tym bardziej, że praktycznie codziennie jadę przez Tyniec. Tylko daj na priv gdzie i kiedy mam szukać :D

Witajcie!!! :D

Czy ktoś z Was rozważa zakup kominka JOTUL lub chociaż wie, gdzie oprócz Uniwag-Spolmot na Krakowskiej można je kupić??

My jesteśmy już zdecydowani, ale ceny są koszmarne, więc może ktoś ma jakiś lepszy namiar?

Panowie oferują od razu montaż, więc jest 7% VAT.

Jak to wygląda u Was?

We Wrocku Jotula sprzedaje też Gruszecki na Bielanach.

Uniwag niestety nie robi obudowy, tylko instalacje wkladu no i jest potem problem bo dużo firm nie chce obudowywać wkładu którego nie sprzedali.

Mam Jotula Harmony 18. Jutro kończą obudowę.

Pepe* czy na Bielanach jest korzystniej cenowo?? Jeśli chodzi obudowę to Uniwag ma firmę od DGP i obudów, z którą "współpracuje", więc może problemu by nie było.

Rozumiem, że Ty robisz wszystko od Gruszeckiego? Mozesz podać mi namiary na nich :)

Bardzo proszę o ogólne wrażenie ze współpracy z Gruszeckim i powieź mi jeszcze proszę jaki jest termin realizacji od zakupu do montażu i instalowania obudowy?

Namiary masz tu http://www.gruszecki.com.pl

Z moim kominkiem było sporo zamieszania, bo wkład zamówiłem właśnie w UNIWAGU, ale ich podwykonawca od obudów po obejrzeniu chatki walnął taką cenę, że dałe sobie spokój i zamówiłem u Gruszeckiego. Niestety wkład miałem już zaliczkowany i potem była cała zabawa kto kiedy co ma robić.

Koniec końców UNIWAG podzlecił Gruszeckiemu inastalację wkładu i wszystko wykonał Gruszecki.

Współpraca w zasadzie przebiegła dobrze. Cena wkładu była identyczna, obudowa kosztowała 60% ceny podwykonawcy UNIWAGU.

Muszę też dodać, że nie mam specjalnych uwag do firmy UNIWAG. Rozmowa była konkretna, doradztwo niezłe, to co mieli dostarczyć było na czas itd.

Ale z tymi podwykonawcami to raczej granda. Może jedni drugim odpaają dolę, albo jakoś tak.

Myślą, że jak cię przysyłają z innej firmy to jesteś pod ścianą i można wszystko za każde pieniądze.

Generalnie cała akcja mnie zniesmaczyła.

Na wkład czekałem ok. 2 tyg.

Obudowa ok. od ustalenia projektu i zaliczkowania 1 miesiąca + 4 dni trwał montaż + instalacja.

Helo,

witam starych, i staro-nowych forumowiczow.... do Smoka piję. :D

Muszę szybko podjąć decyzję - czy wstawić 2 okna dachowe (78/140) dla doświetlenia poddasza. Poddasze ma 2 okna w ścianach szczytowych o wymiarach 120/150 i jedno trójkątne 260/90. Ale też ma po podłodze 150mkw i obawiam się czy nie będzie za ciemno...Co wy na to kochani? I gdzie jest lepiej kupić te okna ?

Natalia

Wszędzie pytam więc i moze was - czy ktos coś słyszał o kominkach z plaszczem wodnym firmy Byrski?? Na forum ani słowa - nie mam gdzie sprawdzic opinii :cry:

Palę drugi sezon, jest super, proszę o pytania

WP

Kochani powiedzcie prosze, gdzie mozna szybko kupic we Wrocłąwiu cegle klinkierowa i plytki klinkierowe po rozsadnej cenie (nie po 5 zł/szt!).

musze szybko wykanczac kominy.

A ile tek cegły potrzebujesz i jakiej? Mojemu sąsiadowi zostala paleta Terci brązowej.

Ja tez bralam w Gai - ale to bylo pod koniec roku 2006, wiec nie wiem jakie teraz są ceny:(

Kuleczko wspolczuje jutrzejszego dnia.

Nawet aura na zewnątrz mi współczuje. Z drugiej strony cieszę się, ze Hanka 6,5 miesiąca była ze mną, a teraz nie będzie z obcą osoba tylko z babcią.

Musi być dobrze.