Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oby Oby - na dwie ręce pójdę głosować ;) - dziecko mam dać we wrześniu do 1 klasy i przechodzę katorgę..... mundurki i tym podobne . A definicja mundrka szkolnego w naszej szkole brzmi ...... "Mundurek to niebieska kamizelka oraz podkoszulek Polo z kołnierzykiem w kolorach niebieski biały lub czerwony, spodnie i buty dowolne :) na pewno wszyscy będa tak samo ubrani :wink:

Nic nie mów, my też w tym roku zaczynamy edukację szkolną i już mi się na głowie włos jeży :evil:

No to jest nas tu więcej 7-latków na czacie. :wink: :wink:

Córcie Michaśki i Halszki i syncie Secama, Ivoneski i mój mały Scurek.

Oj, będzie się działo we wrześniu, oj będzie. :o :o

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My też idziemy do pierwszej klasy. Na Wandy. Podobno fajna szkoła, poznałam już panią i jest całkiem OK na pierwszy rzut oka... Halszki mała idzie do szkoły w Tyńcu, ale my mielibyśmy około godziny jazdy :-? Wybraliśmy więc szkołę w połowie drogi między obecnym miejscem zamieszkania a nowym domem.

...

...NO TO SKOńCZYłAM !!!

Zapytacie co?

Już odpowiadam. Skończyłam czytać to co przez weekend naskrobali szczęśliwcy, którzy mają net'a w domu.

Normalnie jak wrócę po weekendzie do pracy to pół poniedziałku mam wyjęte zanim wszystkie newsy od Was przeczytam i co niektórym odpiszę itd.

No ludzie kochani jak tak można. :wink: :wink: :wink: :roll: :roll: :roll:

dokładnie mam tak samo, dlatego staram się przyjechać wcześniej do pracy, zeby to wszystko przeczytać, zanimkierownik wpadnie

Smoku

oświetlenie schodów w naszym przypadku jest niezbędne :-) - będziemy chodzić w nocy do kuchni (na parterze) bo moje małe smoki :-) żłopią tyle w nocy, jakby sie siarki najadły :lol: . Nie starcza czasem postawienie dwóch szklanek picia :roll: .

Nie chcę ich rozbudzać bardziej i tak już nie są sobą w środku nocy :-).

Problem oświetlenia schodów, które są w środku domu występuję często. W nocy rady nie ma, trzeba doświetlać :lol: . W przypadku dnia, może warto zrobić jakieś okno połaciowe nad nimi. Ja będe próbował tak umieścić okno/okna dodatkowe nad schodami, by w dzień nie korzystać z doświetlenia.

Być może uda się wkomponować szkło artystyczne, by z dołu nie było widać okien. Ale tym się zajmę dokładnie i zdjęcia wyślę na dziennik jak więźba stanie (za dwa tygodnie).

Secam, my wybraliśmy szkołę w podobny sposób jak Pani Koala - logistycznie w miarę blisko od obecnego miejsca zamieszkania, i po drodze przy jeżdżeniu do skończonego już domu :wink: Niestety padło na centrum miasta :-? i do szkoły idziemy na Podwalu SzP nr 71 (+jeszcze blisko będzie awaryjnie babcia jako czasami odbierająca :wink: ).

scur ja też wysyłam na bój z edukacją synka :wink:

Za to córcia za miesiąc zacznie szaleć w przedszkolu. Ciekawe jak ja przeżyję ten wrzesień :o :wink:

scur

Gratulki elewacji (FOTY) takiej uzdolnionej rodziny :lol:

Doświetlanie schodów oknem połaciowym to problem z myciem tego okna. Mam znajomych z takim rozwiązaniem i klną na czym świat stoi. Dlatego ja zrezygnowałam z tego okna, chociaż w projekcie było. Mam za to "okno" w wewnętrznej ścianie na górze. Górny holl (oświetlony podwójnym oknem balkonowym) otwiera się tym oknem na klatkę schodową. Mam nadzieję, że w dzień wystarczy światła

...

MAM JUŻ ZROBIONĄ ELEWACJĘ !!! :lol: :lol: :lol:

Agnieszka, zrób fotki... koniecznie bo czekamy.

i wielkie gratulki bo jesteście WIELCY !!!

a po skończonej robicie chyba dzisiaj małe piwko http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a063.gif

KOniecznie teraz piwko !!!

http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a063.gif

A Wielcy to są moi Panowie. Ja im tylko gotowałam. :roll: :roll:

Ale co się nagotowałam przez weekend to moje. :o :o DUUUUŻe ilości.

Aaaaa .... i oczywiście od wnoszenia uwag jeszce byłam - takie tam... to trzeba poprawić, tu zabezpieczyć....

Cześć Betty&M,

Znalazłem Twoje wpisy na forum o działkach, skąd dowiedziałem się, że wybudowaliście się w Smardzowie.

Ponieważ zastanawiam się nad kupnem tam działki prosiłbym o jakieś opinie o miejscowości. Jak się tam mieszka, jak z komunikacją, jak wioska i mieszkańcy?

Dziękuję z góry za info.

PRóBUJę FINALIZOWAć WąTEK ZAKUPU WKłADóW KOMINOWYCH

OSOBY ZDECYDOWANE NA 100%

1. Scur - Tarnawa

2. Smiejus - Tarnawa

3. Pani Koala - Tarnawa

4. agniecha1 - Phillippe

OSOBY, KTóRE DZIś, JUTRO DADZą ODPOWIEDź:

1. Wojty

A jak reszta ?? Ktoś jeszcze ?? Czekam, dacie znać.

POzostaje wybór sprzedawcy.

Nie ukrywam, że robię rozeznanie i myślę, że coś wynegocjujemy.