Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

smiejus

dzięki za pomysł spróbuję.

:(

głęboko wierze że zadziała!!!!

jak tam jeszcze mieszkałam to szukaliśmy krwi RH - jakiejkolwiek

rozwiesiłam tylko w T-kach bo tam mieszkałam - wieczorem przyszło 10 osób do pokoju

ale we Wrocławiu masz akademiki Rolniczej, Uniwerku, Ekonomicznej Medycznej, AWF !!!

tylko druknąć i porozwieszać, napewno się ktoś znajdzie

PS. Podaj prosze jakiś telefon kontaktowy, zeby ludzie mogli zadzwonić i zapytac czy krew jeszcze potrzebna. Roześlę do wszystkich znajomych ze skrzynki mailowej

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dodam jeszcze tylko, że P. Piotr załatwiał mam dużo spraw logistycznych - typu pan koparkowy, piasek, żwir do betonu, potrzebne materiały drobne (masa tego jest :roll: , to wapno, to gwoździe, to deski, to ... a on jest z okolicy i wie kto co dobrze robi w rejonie) sam przywoził mniejsze rzeczy (oczywiśce w uzgodnieniu z nami) i rozliczał się fakturami z powierzonych pieniędzy.

Ja martwiłam się tylko grubymi sprawami, typu tony cementu, bloczki itp.

Nasz znajomy budował dzięki niemu zaocznie - z drugiego końca Polski a w weekendy bywał na budowie.

My naprawdę mamy szczęście do ekip, a ja p. Turka wspominam tak rzewnie :-) - bo i tak na tle innych jest wyjątkowy.

.... a możeby tak połowę z tych postów wysyłać prywatnie na skrzynki do zainteresowanych? przecież za chwile będziemy tutaj tworzyć dwie strony dziennie, a o wątkach budowlanych będzie można zapomnieć - nie wspomnę o odnalezieniu czegoś po kilku dniach.... wspaniale się rozmawia na prywatne tematy i poboczne w stosunku do budowania, ale róbmy to w naszych komnetarzach do dzienników....niebawem zabraknie wieczoru, by wyłuskać to co rzeczywiście przydatne do budowania... zwracam tylko grzecznie uwagę Szanownych Forumowiczów, nie mam czasu na głębszą dysputę o celach tego forum - pozdrawiam

Dzizis ale chłopie pojechałeś - ty taki naprawdę jestes czy udajesz :o

Jeśli wypowiadasz się do sensu poruszanych tu tematów to proszę wejdz na stronę główną i przeczytaj co jest napisane pod opisem o "grupach budującyc"

Zacytuję Ci żebyś nie musiał się męczyć i szukać :

Grupy BUDUJĄCE

Miejsce na przyjacielskie rozmowy niekoniecznie o budowie. Wstęp do Klubu za rejestracją.

Moderatorzy Redakcja, EDZIA

Jeśli chcesz porad budowlanych szukaj ich w dziale wymiana doświadczeń tam nie ma nic o dzieciach

Wszystkich urażonych (z wyjątkiem Daro) przepraszam za moją soczystą wypowiedz ale jestem dzisiaj podk.... na ekipę ......

no no Secam, ;)

wrzuć na luz , ekipę zwolnij, leżak, słońce i już jest ok ;)

Wszystkim niewtajemniczonym powiem, że jestem wykonawcą instalacji elektrycznych. Mam takie wykształcenie, doświadczenie i uprawnienia.

Wykonuję instalacje od przyłączy do odbiorów w ZEW. Mój wpis ma charakter reklamowy, i wiem, że na forum jest na to miejsce, ale w ten sposób szybciej odpowiem na wiele pytań na prv, które otrzymuję. Mam nadzieję, że wybaczycie "staremu" Smokowi ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia

secam - ja zostawiłabym wariant nr. 1

lubię duże przestronne korytarze , oczywiście bez przesady,

my w holu na pięterku planujemy zrobić kącik komputerowy, póki dzieciaki młode,

jakąś półkę z książkami typu słowniki , encyklopedie...

ile metrów ma ta sypialnia , którą myślisz powiększać ?

16,3 użytkowej (17,1 po podłogach ) z dodatkową przestrzenią eś 3-4m więcej

secam

Też bym ci radziła zostawić ten hol. Podobnie jak halszka.ka będę w swoim na górze miała bibliotekę i centrum internetowe. Wydaje mi się, że taka wspólna przestrzeń na górze się przyda. A ten powiększony pokój to chyba nie będzie zbyt ustawny przez to powiększenie, bo skosy (nie wiem, jak wysoką będziesz miał ściankę kolankową). Pan M. będzie ci na pewno radził wcielić korytarz, bo on nie lubi korytarzy :lol: Akurat w tej kwestii go nie posłuchałam i nie żałuje.

Ścianka będzie okolo 70 cm,

Co do Pana M to pewnie masz rację :wink: Rozmawiałem z Nim wczoraj (bardzo porządny człowiek) i niestety tak samo zaganiany jak moi w środę zobaczymy czy coś z tego wyjdzie :-? Jeszcze raz dziękuję za pomoc

A co do holu z doświadczenia mojego niewielkiego widzę że sporo zmian które chciały zrobic wróciły do pierwowzoru bo okazały się że w projekcie było lepiej :)

Witajcie :D

Mam prośbę, potrzebuję ekipy lub najlepiej części ekipy 2-3 osoby do dobudowania jadalni (dziura pod kopanie fudamentów już przygotowana przez koparkę!), w zachodniej części Wrocławia w Mrozowie!!! Czy nie znacie przypadkiem kogoś kto może ma lekki przestuj technologiczny lub po prostu chciałby zarobić parę złotych w tzw. międzyczasie. Robota jest niewielka, ale trzeba to zrobić od fundamentów do stropu włącznie. Baaaardzo proszę o pomoc, bo czas u nas na budowie przez to stanął, a pomysły na szukanie ekipy też już mi się wyczerpały :cry: :cry:

A mieliśmy już tynki mieć zrobione :( , a tu taka zmiana i opóźnienie :-? Trzeba było od razu robić tak jak nam się wydawało, że będzie najlepiej, a nie słuchać doradców :-?

Liczę :D na Was

Angelika

Już mam kredyt w Kredyt Banku :lol: Jak dotąd jestem bardzo zadowolona. Oddział 50m od mieszkania. Formalności poszły szybko, jak wyszedł jakiś problem, to zaraz pogłówkowali, jak go rozwiązać. Teraz transze wypłacają na czas i bez problemów. Nie wiem tylko czy to podwyższenie kredytu też będzie takie łatwe :-? Zajmę się tym po wakacjach...

Daro, ty prowokator jesteś :D Info o przedszkolu na priva poszło, wg życzenia

Powiem szczerze, że teraz mają lepsza ofertę niż mieli wczesniej, więc myślę, że nie będzie tak źle.

Angelika

Już mam kredyt w Kredyt Banku :lol: Jak dotąd jestem bardzo zadowolona. Oddział 50m od mieszkania. Formalności poszły szybko, jak wyszedł jakiś problem, to zaraz pogłówkowali, jak go rozwiązać. Teraz transze wypłacają na czas i bez problemów. Nie wiem tylko czy to podwyższenie kredytu też będzie takie łatwe :-? Zajmę się tym po wakacjach...

Daro, ty prowokator jesteś :D Info o przedszkolu na priva poszło, wg życzenia

Powiem szczerze, że teraz mają lepsza ofertę niż mieli wczesniej, więc myślę, że nie będzie tak źle.

A gdzie mają swój oddział we Wrocławiu, bo wszystko wskazuje na to, że nie dostaniemy podwyżki w PKO BP. Może tam uderzymy. Znacie jakieś chwyty, żeby uzyskać podwyżkę kredytu. Powód: brak zdolności kredytowej. :cry: :cry: :cry:

Bardzo proszę wszystkich o pomoc!

Moja znajoma przeszła bardzo ciężką operację w czasie której straciła dużo krwi. Konieczne jest jej przetaczanie... potrzebna grupa to "0 Rh-", lekarze powiedzieli niemal że jeżeli do piątku nie zdobędziemy krwi to Danuty nie będzie...

Proszę pomóżcie, popytajcie znajomych, może ktoś będzie mógł oddać krew.

Oddając krew proszę powiedzieć że to dla:

Danuty Szot, leżącej w szpitalu na ul Chałbińskiego we Wrocławiu, na oddziale Ginekologiczno-Onkologicznym

:cry: :cry:

ja też mam 0 Rh+ i wiem, że 0 Rh- jest ciężko zdobyć, sama kiedyś szukałam dla mamy kolegi

popytam znowu znajomych

Tak jak wczoraj obiecałam chwalę sie świeżo położonym tynkiem. Jeszce bez cokołu ale już i tak bardzo nas cieszy.

Wojty cieszę się, że Wam się podoba.

Bardzo dziękuję za Twoją opinię. Przekażę pochwały wykonawcy, a co ?, niech chłopak wie !!!

A oto mój domek w nowej szacie:

Od frontu:

http://images27.fotosik.pl/42/8b78d5be0d7ee5fe.jpg

http://images30.fotosik.pl/42/8e37f0862f0af669.jpg

i od ogrodu:

http://images27.fotosik.pl/42/65e7d24940539938.jpg

http://images29.fotosik.pl/43/2766d01328d4c6ac.jpg

Tak jak wczoraj obiecałam chwalę sie świeżo położonym tynkiem. Jeszce bez cokołu ale już i tak bardzo nas cieszy.

Wojty cieszę się, że Wam się podoba.

Bardzo dziękuję za Twoją opinię. Przekażę pochwały wykonawcy, a co ?, niech chłopak wie !!!

A oto mój domek w nowej szacie:

Od frontu:

http://images27.fotosik.pl/42/8b78d5be0d7ee5fe.jpg

GRATULUJĘ TYNKU - PIĘKNIE WYSZŁO -

gratulacje dla fachowców - może polecisz i dasz namiar HEHE :D :D :D :D

A i Piękne zdjęcia - bardzo podoba mi się to z gałązkami na pierwszym planie :) (to powyżej) No i pięknie zmniejszone ;)