Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pod nieobecnośc mojej połówki scurki, jest na urlopie - mam do grupy pytanie o kominiarza. Jeżeli miał już ktoś u siebie takiego pana i ma namiary to chciałbym skorzystać.

Najlepiej zaufany, który wyczyści mi dobrze komin i podpowie rozwiazanie wentylacji w kotłowni bo musze szykować się do odbioru budynku.

pozdrawiam

Sławek

Kochani a czy ktoś ma wolną ekipę do robienia dachu bądź zna która nie ma teraz roboty bo moi mnie wpuścili w kanał, mieli zacząć w tym tygodniu ale się wycofali bo ponoć wyjeżdżają za granicę a umówiona z nimi byłam już w styczniu.

Pomóżcie proszę jeśli możecie.

Jola z Melisy dziękuję za namiary,wolni będą dopiero w grudniu,jak nic nie znajdę to wezmę ich.

Słuchajcie dostała wycenę z ekobud.biz z Sobótki

montaz szamba kompleksowo włącznie z wykopem, atestami itp 6000zł netto + 500zł ta rura na zewnątrz działki.

szambo 10m3

Czy to jest dobra opcja, Daro_k pisałes ze masz za 4500zł netto czy brutto?

Wraz z wykopem ta cena?

No więc w Żarach pod Wrocławiem kosztuje to tak:

- szmbo betonowe z montażem wykopem transportem (netto):

6m3 = 4500zł

8m3 = 5400zł

10m3 = 5800zł

+7%vat

- szambo HDPE (z tworzywa szt.) + j.w.:

przykładowo 6m3 = 3900zł +1500zł (nie pamiętam za co)

- szybkozłączka 700zł (wyprowadzenie na zew działki)

Rozmawiałem z biurem i poprosiłem o kontakt z szefem w celu wynegocjowania lepszych warunków dla naszej trójki, czekam na kontakt.

Póki co na szambo czycha też domi; może ktoś jeszcze?

Słuchajcie dostała wycenę z ekobud.biz z Sobótki

montaz szamba kompleksowo włącznie z wykopem, atestami itp 6000zł netto + 500zł ta rura na zewnątrz działki.

szambo 10m3

Czy to jest dobra opcja, Daro_k pisałes ze masz za 4500zł netto czy brutto?

Wraz z wykopem ta cena?

No więc w Żarach pod Wrocławiem kosztuje to tak:

- szmbo betonowe z montażem wykopem transportem (netto):

6m3 = 4500zł

8m3 = 5400zł

10m3 = 5800zł

+7%vat

- szambo HDPE (z tworzywa szt.) + j.w.:

przykładowo 6m3 = 3900zł +1500zł (nie pamiętam za co)

- szybkozłączka 700zł (wyprowadzenie na zew działki)

Rozmawiałem z biurem i poprosiłem o kontakt z szefem w celu wynegocjowania lepszych warunków dla naszej trójki, czekam na kontakt.

Póki co na szambo czycha też domi; może ktoś jeszcze?

Hmmm czyli podobnie, mu za 10m3 powiedzial 6000zł netto + 7% + 500zł szybkozłączka.

Mój sąsiad też by chciał, wiec jak np ktoś chciałby z tego ekobudu (http://www.ekobud.biz) to dajcie znać, może udałoby się też wynegocjować dobrą cenę, a sama firma sprawioa wrażenie bardzo profesjonlanej, i gdzieś czytałam czy firma jest ok.

ja wytachałam zbiornik stalowy 8m3 na szambo za 1000, do tego dofasonuje szybkozłacze i będzie na razie gites, potem sie zastanawoie nad przerobieniem tego na oczyszczałkę lub moze przywloką obiecana kanalizę

tylko teraz musze go czyms pomalowac - poratujcie czym to sie maluje -abizolem?

Daro K Twój kiero raczy żartywać :)

zapytaj czy drabinki do wchodzenia na nie jak się wklada wełne też mają byc z okreslonych fabryk.... kurcze zwariowac można....

Michasiek sprobuj tu

Wójcik Edek - 604842029

jestem bardzo zadowolona - osobiście robię teraz przygotowania pod malowanie i naprawde rzadko gdzie przecieram gładzią....