Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

as24 napisał:
Pani Koala

A czy sprawa welny cie zaciela??? Bo wyslalem maila do Anjamen i teraz nastala cisza....

Czy bedziesz jutro na budowie - podjechalbym zobaczyc tynki. Mam nagrana ekipe do cementowo-wapiennych, ale moze jednak zmienilbym na gipsowe bo szybciej sie je wykonuje...

As Wysłałam do pana od wełny Twojego maila, jesli nie dzwonił do Ciebie to zadzwon-Kinast Arek

0 604-458-627

w sprawie ociepleniowej-kontaktujcie sie z nim jakby cos.

ja zamowilam u nich tez elementy rusztu.

Pan troche marudzil, ze tak pozno chcemy dostawy, bo pierwsza wersja byla na koniec wrzesnia wszyscy.

Ale coz klient nasz pan, i to JAKI klient :wink:

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Grupę,

Kontaktowałem się panem Arkiem Kinastą, bardzo fachowo służy radą,

podał mi tez ceny na akcesoria, wydają mi się drogigie, ale podaję je na forum:

1.kołek 20 cm-0,35 zł

2.siatka 1,52 zł/m2

3.klaj do styro Organika 17,98/op. chyba 25 g

4.klaj do siatki Organika 24,24 zł/op. chyba 25 kg

5.klej do styro Greinplast 17,6 zł/op.

6.klej do siatki Greinplast 30,6 zł/op. (z włóknem prziwskurczowym)

pzdr

bzyk

MTW1 - Małgosiu, gratulacje!!!!!!

Ja właśnie obawiam się że jak dziewczyny skończa budowe swoich domow- przestaną zaglądac na forum, a są tu bardzo potrzebne...Tak że - obecność obowiązkowa!

Natalia

P.S.Ja potrzebuję kupić kable, ale moj elektryk (Xena - tera mój :lol: ) twierdzi ze w hurtowni Rynel na Przybyszewskiego sa najtańsze. [/url]

GRUPO OCIEPLENIOWA.

Chyba ja jestem pierwsza z ociepleniem, więc będę mogła zdać Wam relacje z przebiegu dostawy.

Ale już zobaczyłąm pierwszego syfa na fakturze, więc piszę, żebyście sobie posprawdzali jak juz będziecie mieli f-ry i potwierdzenie zamówienia.

Pan chce mnie naciągnąć na kilka groszy :evil:

otóż Toprock 20 -ustalona cena brutto 32,20 a z faktury wychodzi 32,23 (3 rosze więcej na m2) i Superrock 5 ustaliliśmy 7,93 brutto a na fakturze stoi napisane 7,95, czyli w sumie 5gr na metrze (przy moich 550m2) daje nam to

27,50zł niby nic ale zdenerwowali mnie. :evil: Jutro tam zadzwonie!

Bądźcie czujni :wink:

Daro_K napisał:

To ile Twoim zdaniem rabatu powinienem dostać na zamóieniu rzędu 5tys zł?

Mi ta Pani zaproponowała 24% rabatu o czym pisałem na początku na 2 okna+wyłaz - w sumie 2.230 zł, od razu spytałem o rabat dla grupy, ale też usłyszałem tylko o tych dodatkowych -5% przy 30 sztukach dlatego rzuciłem hasło, że możnaby się zgrać.

Praktycznie zamówić trzeba najpóźniej w tym tygodniu, bo czas dostawy to 3 dni, a od Października ma być podwyżka, więc może się wydłużyć ( producenci lubią wstrzymywać dostawy przed podwyżką - przykład - dachówki).

VELUX

Podziele sie z Wami moim kontaktem.

Kupiłam okna Velux i akcesoria w Millenium Project na placu Piłsudskiego (obok Kasprowicza).

Rabat miałam duzy (trochę powalczyłam),

brałam sporo okien na 2domy (ok 32.000xł)

ceny:

-GPL 134x140 (uchylno obrotowe)-1930zł brutto (w cenniku jesli dobrze pamietam ok 3.000zł (już ich chyba velux nie robi-a brałam w ubiegłym miesiącu)

-GGL 134x140 (obrotowe) 1268zł brutto (cennikowo 2500zł)

na tych wielkich oknach miałam najwiekszy rabat, bo nie sa one standardowym produktem veluxa)

-kołnierz 134x140 249zł brutto

i standardowe okna:

-GZL (obrotowe) 78x140 722zł brutto

-GPL (uchylno obrotowe) 78x140 1430zł brutto

-kolnierz 78x140 200zł

-markizy zewnetrzne 78x140 180zł

-moskitiery 134x140-395zł

-rplety zaciemniajace wewnetrzne 134x140 310zł

-rolety zewnetrzne 134x140 1400zł

Jeśli chcecie zamawiac proponuje skontaktowac sie z pania Justyną Pęczek nr tel. 71/325 38 19.

Mozecie się powołać na mnie.

pozdrawiam i miłego dnia

anjamen napisał:
VELUX

Kupiłam okna Velux i akcesoria w Millenium Project na placu Piłsudskiego (obok Kasprowicza).

ceny:

-GPL 134x140 (uchylno obrotowe)-1930zł brutto (w cenniku jesli dobrze pamietam ok 3.000zł (już ich chyba velux nie robi-a brałam w ubiegłym miesiącu)

na tych wielkich oknach miałam najwiekszy rabat, bo nie sa one standardowym produktem veluxa)

i standardowe okna:

-kolnierz 78x140 200zł

Jeśli chcecie zamawiac proponuje skontaktowac sie z pania Justyną Pęczek nr tel. 71/325 38 19.

pozdrawiam i miłego dnia

Małe" sprostowanie :

okno GPL U-08 cennikowo nie 3000 zł a 2644 zł

okno GGL U-08 cennikowo nie 2500 zł a 1762 zł

Tak więc bez rewelacji.

okna o tych wymiarach (134 x 140) były,są i będą produkowane

Grupo drzwiowa z Budusa!

czy ja dobrze kojarzę, że teraz jest jakas ekipa z rabacikiem i hasełkiem? Musze w sobotę zamówić drzwi zewnętrzne, myślałam o CALu, nawet mam wybrany model ale jeszcze chce tam podjechac i pogadać. Do kogo mam sie tam zgłosić i czy mogłabym poprosić o magiczne hasełko?

DOdam, ze w grudniu zakłądam grupę zimowa na drzwi wewnętrne :D

A, pan elektryk - alarmiarz wyliczył mi 40 PLN za punkt (cena wyższa nieco ze zględu na wiercenie w silikatach - ponoć parszywa sprawa 8) ) plus alarm typu czujki i inne taki (także czujka CO). Ale cena dziwna, np. 600 PLN za domofon :o także ponegocjuję z nimi chyba jeszcze.....

a co do instalacji - pan wypytał mnie szczegółowo jak chcę rozprowadzać siec podomu, czy będe mieć radiowo czy inaczej... pełen profesjonalizm

SUSPENSER napisał:
  Daro_K napisał:

To ile Twoim zdaniem rabatu powinienem dostać na zamóieniu rzędu 5tys zł?

Mi ta Pani zaproponowała 24% rabatu o czym pisałem na początku na 2 okna+wyłaz - w sumie 2.230 zł, od razu spytałem o rabat dla grupy, ale też usłyszałem tylko o tych dodatkowych -5% przy 30 sztukach dlatego rzuciłem hasło, że możnaby się zgrać.

Praktycznie zamówić trzeba najpóźniej w tym tygodniu, bo czas dostawy to 3 dni, a od Października ma być podwyżka, więc może się wydłużyć ( producenci lubią wstrzymywać dostawy przed podwyżką - przykład - dachówki).

Współpracuję z VELUX-em 16 lat

Nigdy nie stosował takich praktyk ( wstrzymywanie dostaw przed podwyżką) Wprost przeciwnie. Nigdy było żadnych problemów z dostępnością.

\ napisał:
  anjamen napisał:
VELUX

ceny:

i standardowe okna:

-kolnierz 78x140 200zł

pozdrawiam i miłego dnia[/quote

"Małe" sprostowanie :

okno GPL U-08 cennikowo nie 3000 zł a 2644 zł

okno GGL U-08 cennikowo nie 2500 zł a 1762 zł

Tak więc bez rewelacji.

okna o tych wymiarach (134 x 140) były,są i będą produkowane

Dziękuję za podanie cen.

Mam taniej.