Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwona a jak w końcu zamontowaliście te halogeny w suficie na poddaszu?

Macie tam jakiś specjalny patent na montaż w wełnie czy tak po prostu je osadziliście? Bo z tych opraw które oglądałam to niby wymagają minimum 5 cm luzu

u mnie elektrycy wymyślili, żeby od góry na halogen nałożyć ok. 10 cm kawałki rury PCV 110 tak żeby odsunąć halogen od wełny :-)

pozdrawiam

Dzięki za odpowiedzi w kwestii kabli TV i do internetu :D

Faktycznie muszę przemyśleć temat - czy 1 koncentryk nie wystarczy skoro już teraz większość sygnałów jest cyfrowych - wtedy może nim lecieć internet, radio, TV itd. ?

Tomek i Ewa - co do rabatu na Dierre to proponuję spytać w Budusie podając hasło naszej grupy drzwiowej, które wysyłam na priv :wink:

O rabat na Horrmann jeszcze nie spytałem w Budusie, bo ostatnio trochę się nie wyrabiam - może ktoś z Was spyta i napisze na forum :wink:

Iwona a jak w końcu zamontowaliście te halogeny w suficie na poddaszu?

Macie tam jakiś specjalny patent na montaż w wełnie czy tak po prostu je osadziliście? Bo z tych opraw które oglądałam to niby wymagają minimum 5 cm luzu

kupiliśmy takie puszki do montażu halogenów w wełnie na http://www.halogen.pl

Jak ktoś ma ochotę i czas to moze popróbować z jakimiś doniczkami, czy kawałkami rury PCV jezeli wytrzyma to temperaturę.

Faktycznie muszę przemyśleć temat - czy 1 koncentryk nie wystarczy skoro już teraz większość sygnałów jest cyfrowych - wtedy może nim lecieć internet, radio, TV itd. ?

Puszczenie po jednym kablu (koncentryk+internet) powinno wystarczyć po dwa to taka full opcja w razie przwiercenia czy awarii. Pisąłem wcześniej o puszczeniu sygnału zwrotnego np od telewizora w salonie do centralki- jesli puścisz tylko koncentryk to można to puścić z powrotem po kablu sieciowym. (a jest to fajna rzecz bo możesz np oglądać w innych pokojach sygnał z wideo czy Dvd puszczony z innego pokoju).

Ja bum na twoim miejscu puścił tak

* wszystkie pokoje tylko po 1 kablu koncentryk + sieć

* a do salonu gdzie będzie cały sprzęt puścić sparowane czyli 2x koncentryk i 2 x sieć

Witaj droga grupo!

Potrzebuję na cito rynny, plastikowe.Dodrze, że dekarz ma poślizg bo potrzebowałabym je na wczoraj a tak sobota i niedziela jest na szukanie.

Poratujcie biedną kobietę bo mój facet w pracy, więc temat rynien spadł na mnie. :(

A co do Budusa, to zamawiałam w zeszłym tygodniu drzwi zewnętrzne ( oczywiście Cala ) i pan Konieczny nie zapytał mnie nawet o hasło.Wystarczy powiedzieć, że z grupy budującej.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź co do rynien. :D

Witam!

w salonach z drzwiami Dre "standardowo" proponuja 10% rabatu. Czy ktos wie ile realnie(gdzie/z kim rozmawiac) mozna otrzymac przy niewielkim zamowieniu ok 6-7 drzwi z oscieznicami?

KURCZE pomyliłem nazwę...chodziło mi o drzwi DEWRO....

będę wdzięczny za odpowiedź...

ze strony BUDUSU wynika że nie prowadzą takich :(

Kulko - gratulacje! W domku są bardzo ładne jesienne desenie...

Iwonko, daj namiar na stolarza i File - malarza.

Pani Koala - styropianu jeszcze nie kupiłam. Mam w Waldanie zniżkę, ale przygladam się czy wy bez znizki nie kupicie taniej...Moze ktoś kupował pape termozgrzewalną i wie gdzie jest tanio...

SUSPENSER - to w Budusie można kupić bramy garażowe? A czy wiecie ,że w Mirkowie jest producent bram - ich towar sprzedaje MSKarfil na ul. Czekoladowej. Jakość podobna do Wiśniewskiego, a cena o 600zł mniejsza. Utworzmy grupe bramkarzy :lol: Ja potrzebuje 2szt.

A ja mam wreszcie cały dach!

Wprawdzie jeszcze bez gąsiorów na szczycie, ale to pikuś!

No i dzisiaj skończyli mi tynki!

Potwierdzam, że pan Tracz z listy misiów jest naprawdę godny polecenia. Pełna profeska.

W czwartek zaczynam się zalewać, więc muszę nabyć ten styropian. Kogoś też pili na dostawę w przyszłym tygodniu, czy będziecie czekać dalej?

Czy ktoś może polecić firmę która buduje ogrodzenia. Chodzi mi o zwykłe ogrodzenie z siatki (pleciona ocynkowana) z podmurówką (raczej prefabrykaty) długości ok. 180 m. Na działce nie ma wody ani prądu, firma musi być samowystarczalna w tym zakresie. Działka jest koło Laskowic-Jelcza.

Chodzi o firmę, która zajmuje się budową ogrodzenia kompleksowo (materiały i montaż) i której płaci się po odbiorze wykonanej pracy. Najlepiej aby była przetestowana już przez uczestników forum, ewentualna taka, o której macie dobre opinie od innych.

Jezeli ktos jest zainteresowany to znajomy chce odsprzedac drzwi zewnetrzne DIERRE. Drzwi sa osadzone, kloru brazowego, gladkie, z 1 zamkiem. Oczywiscie najwyzszej klasy antywlamaniowej, z 1 zamkiem. Otwieraja sie do srodka, prawe, 90cm.

Cena okazyjna 1500zl!!! Nowe ok. 3200zł.

Pan montazysta liczy 550zl za demontaz i montaz.

Sam bylem napalony, ale potrzebuje otwierane na zewnatrz.

Jezeli ktos jest zainteresowany to kontakt podam na PRIV.

Kulko - gratulacje! W domku są bardzo ładne jesienne desenie...

Iwonko, daj namiar na stolarza i File - malarza.

Pani Koala - styropianu jeszcze nie kupiłam. Mam w Waldanie zniżkę, ale przygladam się czy wy bez znizki nie kupicie taniej...Moze ktoś kupował pape termozgrzewalną i wie gdzie jest tanio...

SUSPENSER - to w Budusie można kupić bramy garażowe? A czy wiecie ,że w Mirkowie jest producent bram - ich towar sprzedaje MSKarfil na ul. Czekoladowej. Jakość podobna do Wiśniewskiego, a cena o 600zł mniejsza. Utworzmy grupe bramkarzy :lol: Ja potrzebuje 2szt.

ja chce kupic razem ze styropianem na wylewki w Jelczu od pani Sylwii, ale cena papy z tego co pamietam to po prostu normalana, zadana rewelacja,