Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wg mnie jest błąd jak ja wyceniałem Rupp ceramika Sirius 13 był dużo droższy od bogena

też myślę, że to pomyłka z tym Ruppe-em

albo nawet celowe działanie :-?

czasami sprzedawcy specjalnie obniżają wycenę, a później okazuje się że wielu elementów nie wzieli pod uwagę :(

Nie pozostaje mi zatem nic innego jak pojechać tam jeszcze raz i wycenić dach ponownie/ewentualnie potwierdzić te ilości.

Pzdr,

TS

uwaga na ADAKO.

Zmawiałam tam płytki, z Hiszpanii ale takie z katalogu więc nie jakieś czary mary. Opóźniona dostawa całkiem rozwaliła mi harmonogram wykończenia i w efekcie dużą łazienkę miałam zrobioną dopiero po roku od zamieszkania. Opóźnienie w dostawie płytek wynosiło 2 miesiące. Na nic się nie zdały reklamacje, prośby i błagania. W dodatku płytki były trochę niedorobione - krzywe, wybrakowane. Nie chcieli reklamować. DUżo wiec mieliśmy odpadów, bo trzeba było dobierać. Klienta mają gdzieś, w końcu to ADAKO oni mają dużo klientów. Radzę dokładnie pytac o szczegóły.

Tu Dabell stop nadaję z domu stop 8)

Internet -bluconnect :-) działa jak .... ale działa :-)

Panowie przeprowadzili nas bardzo sprawnie - zajęło im to 4 godzinki łącznie z przejazdem. Żadnych strat nie odnotowaliśmy :-).

Podaję namiary, może się przyda następnym szczęśliwcom :-):

PPHU BETAM tel. 694-256-014, 500-510-009, 695-339-950 biorą 70 zł od godziny, ale uwijają sie jak mróweczki.

Jak jest - jest bosko :-)

Spaliśmy do 10 rano :-), jak nigdy :-)

ROboty jest z masa z przekładaniem rzeczy i i ich układaniem na nowych miejscach. Mebli coś mało :-).

Rekuperacja działa i kompletnie jej nie słychać, mimo, że przewietrzamy dom na maxa. Czyli argument - bo słychac jak powietrze szumi - odpada :-). Nie wiem czy to zasługa rekuperatora - mamy najnowszy model Storkaira (jako pierwszy zamontowany :-), ale jest super.

Naszego parkieciarza poleca jeszcze raz - jak zobaczyłam zrobione przez niego listwy przypodłogowe to zrobiłam tak :o - pierwszy raz widziałm listwy cięte pod kątem na złączeniach a końcówki docinane przy zakończeniach tak by nie odstawały.

Jakby ktoś potrzebował parkieciarza od zaraz - to wypadła mu robota i dwa tygodnie w II połowie lutego ma wolne.

pozdrawiam was serdecznie i dziękuję wszystkim za miłe słowa - uzależniłam się troszkę od forum więc Was nie opuszczę :-)

Domkowa Dabell :-)

Zastanawiam sie ktore z tych instalacji wykonywac i na ktorym etapie (np. czy juz powinienem sie starac o projekt skoro mam zdjety humus i zrobiony wykop pod lawe)

odkurzac centralny

rekuperacja

klimatyzacja

Nie, nie obrabowalismy banku, ale podejrzewam, ze same instalacje to groszowe sprawy, a urzadzenia (klimatyzatory, centrala do odkurzacza, itd) dokupi sie pozniej, a moze i wcale, ale wole sobie zostawic taka opcje a nie pozniej miec remont, kucie, kurz.

pozdrowka!

uwaga na ADAKO.

Zmawiałam tam płytki, z Hiszpanii ale takie z katalogu więc nie jakieś czary mary. Opóźniona dostawa całkiem rozwaliła mi harmonogram wykończenia i w efekcie dużą łazienkę miałam zrobioną dopiero po roku od zamieszkania. Opóźnienie w dostawie płytek wynosiło 2 miesiące. Na nic się nie zdały reklamacje, prośby i błagania. W dodatku płytki były trochę niedorobione - krzywe, wybrakowane. Nie chcieli reklamować. DUżo wiec mieliśmy odpadów, bo trzeba było dobierać. Klienta mają gdzieś, w końcu to ADAKO oni mają dużo klientów. Radzę dokładnie pytac o szczegóły.

niestety u nas podobnie

kafle co prawd z Opoczna ale krzywe jak nie wiem co, do szlifowania i przebierania. nie wspomnę o paczce utłuczonych włożonych w środek palety, tak że przy odbiorze nie było widać (to już kwestia pakowania w ADEKO). Reklamacji i zwrotów nie przyjęli.

Podawałam w dzienniku namiary na naszego stolarza od schodów - obkładane schody betonowe 17 stopni - stopnie i stopnice z dębu bejcowanego pod kolor ościeżnic z listwami ozdobnymi i balustradą ze spocznikiem 1m*2m i bramką na górze - koszt 11 tys zł, ale wykonanie - super.

Polecił mi go nasz parkieciarz, więc brałam w ciemno i się nie zawiodłam :-).

Pan robi projekty w komputerze, więc można wcześniej zobaczyć swoje schody. Robi w drewnie - jakim się chce łącznie z egzotykami.

http://www.stolmar.com Zakład na ul. Brochowskiej 42a -

p. Jarosław Czarnota 602-675-628, 71-346-52-16

Podawałam w dzienniku namiary na naszego stolarza od schodów - obkładane schody betonowe 17 stopni - stopnie i stopnice z dębu bejcowanego pod kolor ościeżnic z listwami ozdobnymi i balustradą ze spocznikiem 1m*2m i bramką na górze - koszt 11 tys zł, ale wykonanie - super.

Polecił mi go nasz parkieciarz, więc brałam w ciemno i się nie zawiodłam :-).

Pan robi projekty w komputerze, więc można wcześniej zobaczyć swoje schody. Robi w drewnie - jakim się chce łącznie z egzotykami.

http://www.stolmar.com Zakład na ul. Brochowskiej 42a -

p. Jarosław Czarnota 602-675-628, 71-346-52-16

gratuluje przeprowadzki

podczytyje was i wiem co sie dzieje :D powodzenia

Zdjęcia wkleję, jak odzyskam aparat - jest w Kołobrzegu razem z dziećmi i babcią :-).

To następny patent na udaną przeprowadzkę - wysłać towarzystwo dalekooooo... 8) :lol:, żeby się nie plątało pod nogami :-).

Wystarczy zestresowany kot :-) w domu, przemykający się pod ścianami. Mam nadzieję, że mu przejdzie :-? .

Kominki - słuchajcie ostrzegam przed mało solidnym dostawcą i wykonawcą. Firma Komi - z Nyskiej to bardzo sympatyczni ludzie, ale na tym sie kończy. Są nieterminowi, trzeba za nimi dzwonić - projektu doprosić się nie mogę juz trzeci miesiąc. Hehe - pomyślicie, że uparty jestem. Nie - po prostu nie mam jeszcze ciśnienia na kominek i się im przyglądałem. Teraz już wiem - czas szukać innej firmy.

Wiem że niektórym wykonali lub pomogli coś zrobić, ale może jak wielu z Misiów obrośli w piórka i mają za dużo zleceń od nas. Nie wiem, w każdym razie piszę co faktem u mnie jest 8)