Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej wszystkim

Widzę, że wszyscy o ogrzewaniu :)

Ja mojego hydraulika, gdy tylko się pojawi, powieszę za ... :evil:

Szczęśliwie kończę wszystkie "mokre" roboty ( jak to brzmi)

Wczoraj wróciłem z Norynbergii, i muszę powiedzieć, że podbudowałem się , bo złotych klamek nie widziałem, a wręcz przeciwnie.

Ciekawostka, zawoziłem znajomej panele i glazurę z Polski, bo ceny są nieporównywalne .

Wszędzie dobrze, ale w domu ... ;)

Hey Smoku,

qurcze jak to się dzieje, że ty wozisz do Teutonii, a ja szmugluję stamtąd do naszego pięknego kraju - i obaj twierdzimy, że to się na prawdę opłaca... :lol:

Ostatnio przywiozłem ceramikę łazienkową i baterie, następnym razem będę szmuglował terakotę (mozika za mniej niż 240 PLN - ceny z Cermagu) i prostokątny brodzik (ok. 400 PLN taniej niż w Polsce).

Ciekawe...

Pozdrowienia

Sławku - a czemu mam dawać w folię na grzejniki :o

ja mam wyprowadzenia zrobione, pomalowane sciany i myslałam że mi to ładnie zamontują i będzie można się przeprowadzać :D

jolana - u mnie też ciągną - ostro się wzięli do roboty...przyjeżdżam w sobotę na budowę a tam wykop pod sam dom :o ...może rzeczywiście będzie ten gaz....

Smok - pozdrowienia, również dla Owieczki :) :) :)

Ivo, wprawdzie miałem na myśli nie rozpakowywanie grzejników z folii do końca ich instalowania, ale jeśli ty już masz wyprowadzenia zrobione i ściany pomalowane, to ja przepraszam 8)

U mnie była totalna rozpierducha, tj. razem z grzejnikami ciągnęli rury, które częściowo są położone w podłogach, częściowo w ścianach i musieli w tych ostatnich kuć na nie bruzdy (w tym także na rury od wody użytkowej). Dzięki temu mam grzejniki kompletnie zapylone... :evil:

Mam nadzieję, że od jutra będą już grzać...

Pozdrowienia

cześć to jeszcze raz ja - kolejne pytanie:

Czy ktoś mieszka w Gajkowie lub Kamieńcu? jak się tam mieszka? Jak z dojazdem kiedy się zepsuje samochód?

Czy są w tych stronach jakieś uciążliwości? z boku wygląda wszystko pięknie - Bajkał (sporty wodne, zachody słońca nad wodą ...), trasy rowerowe, spacerowe, niedaleko las, grzyby, jagody ...

Beata

a się buduję w dobrzykowicach to jest rzut beretem od gajkowa. CO do tego jak sie mieszka to ci powiem jak sie na dobre wprowadzę :) Nie wiem jak z komunikacją w gajkowie ale w dobrzykowicach wygląda to nieciekawie, autobus raz na godzinę. Co do UG w czernicy to tak jak ryniu napisał generalnie wszystko załatwiało się bez problemu, załatwiało bo teraz praktycznie o wszystko starasz sie w starostwie powiatowym. Nie można jednak narzekać, tam teżw miarę sprawnie wszystko sie odbywa :)

powodzenia :D

:lol: witam serdecznie, musze sie pochwalic, jest prad na dzialce, panowie sie postarali, dlatego teraz male pytanie; jakie sa koszta wyprowadzenia z szafki podlaczeni,tak zebym mogl podlaczyc cos na dzialce, ile wy placiliscie, pan z elektryki proponowal, ze zrobi to wyjscie na gotowo za 650zl, to duzo czy tak normalnie, bo malo chyba nie, pozdrawiam :lol:

z tego co wiem to robi się to w ten sposób, że elektryk montuje ci gnizado 3 fazowe i jedno 22o V w skrzynce którą zapewne masz na granicy działki ale za 650 zł ? :o to chyba lekka przesada, poza tym co to znaczy na gotowo ?

Jak nie zapomnę to może dzisiaj zajrzę, bo musze gdzieś znaleźć kwadratowe płytki na podłogę w łazience - w całym Wrocławiu nie było białych z połyskiem :evil: (we wszystkich sklepach patrzono na mnie jak na idiotę, kiedy o to pytałem...)

Pozdrowienia

no co Ty ? polerowany gres nie jest przecież niczym dziwnym. Ja na przykład bede miał polerowany gres ale kolru Ivory 45 X 45 - fajnie to wygląda :)

Tja,

być może nikt nie pomógł mi dojrzeć do idei kupienia płytek gresowych miast terakoty...

A czy gresy są także w mniejszych formatach, np. 15x15, albo 20x20?

Jeśli tak, to chyba byłoby rozwiązanie dla mnie, pod warunkiem, że są śnieżnobiałe (jak nie, to pozostaje jasba - ale 1 K za 4.5 m2 podłogi kosztowało by mnie bardzo dużo wyrzeczeń...).

Pozdrowienia

Yemiołka,

może i biały kolor nie jest najłatwiejszy w utrzymaniu, ale na ciemnym widać znów pastę do zębów i plamy po mydle i zaschniętej wodzie co najmniej z kilometra. Ostatnio byłem u znajomych, którzy mają od 3 lat łazienkę na biało (podobnie jak my lubią design okresu międzywojennego) i muszę przyznać, że nie było znać nigdzie brudu, a obaj są niezwykle czynni zawodowo...

A płytki chyba znalazłem - z Opoczna, szkoda tylko że 20x20 (na ściany mam 15x15 i mozaikę 2,5x2,5), stąd wolałbym 15x15 na podłodze, ewentualnie 30x30.

Pozdrowienia