Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

3. Gdzie kupujecie glazurę??? Czeka mnie ten trudny wybór na dniach :)

Adeko - na Czekoladowej albo Karmelkowej (niepamiętam) - kiepsko z oddaniem kafli

Womag - ten sam adres, ale po drugiej stronie ulicy (spory wybór, ciekawe jak dla mnie wzory, zwrot bez problemu)

Cermag (drogo, zwrot bez problemu)

hurtownia na Leśnicy, po lewej stronie od Wrocławia

sklepy internetowe (taniej, ale jak zabraknie ....., chociaż mi nigdy nie zabrakło ;-) )

noo i oczywiście Castoramy, Obi, Leroi Merlin.(wszędzie to samo, zwrot bez problemu)

Dzisiaj miałam podpisać umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. No i okazało się, że w księdze wieczystej nie wiadomo jak moje mieszkanie z dwupokojowego zamieniło się na jednopokojowe :o Zmienił się również udział procentowy we wspólnocie (z 4% na 11%). ZAŁAMKA JAK TO FUNKCJONUJE!

Dzisiaj miałam podpisać umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. No i okazało się, że w księdze wieczystej nie wiadomo jak moje mieszkanie z dwupokojowego zamieniło się na jednopokojowe :o Zmienił się również udział procentowy we wspólnocie (z 4% na 11%). ZAŁAMKA JAK TO FUNKCJONUJE!
Jeżeli poniosłaś szkodę z tytułu niepodpisania umowy, którą jesteś wstanie wykazać przed sądem - możesz pozwać Skarb Państwa o odszkodowanie - 3lata 8) i wynik niepewny.

To znowu ja, trener Jarząbek...

Czy cena 80zł/m2 za brukowanie łupkiem granitowym to standart czy rozbój w biały dzień?

To ekstra cena - jeśli z materiałem :lol: - tylko nie wiem co to jest ten łupek, ale jeśłi to kostka to ok..

OK już wiem co to ten łupek - nie wiem czy to dobra cena - za kostkę granitową 120zł z materiałem chcieli ode mnie w tamtym roku....

anjamen - gratuluję i dzięki za dedykację :D

as24 - termin dostawy w Budus to około 4 tygodnie

Dzisiaj rozmawiałem też z montażystami (Brzezbud tel. 605 197 493) i proponują 20% rabatu na montaż drzwi oraz bram garażowych dla naszej grupy.

Płyty OSB w Miłoszycach faktycznie są - widziałem z drogi, lecz było już zamknięte - jutro wracam wcześniej i wypytam po ile.

batafuko - witam sąsiada - info wysłałem na priv

Ja pisałąbym sie na wełne do ocieplenia stropu 18-20cm, jakies 150m2, moze wiecej?

I gdzie polecacie sprzet i akcesoria do instalacji wod/kan/san? pojechalabym po kilka wycen. Jakos ciezko przechodzi mi sie z grubszej murarki, na drobnice w instalacjach, a Wam??

Macie pomysl, gdzie znalezc tymczasowe drzwi na budowe, chodzi o jakies tanie rozwiazanie ;)?

Czy znalezliscie jakies zastosowanie dla kantówek, ktore byly wykorzystane przy podpieraniu stropu? Duzo tego materialu, az szkoda :(

WITAM !

Pani Koala - ja robilam kostke granitowa w styczniu,

placilam za robocizne 80 zl za m2, jest to raczej wysoka cena, ale nie rozboj ....

mialam tez misiow, ktorzy robili za 50 , ale mocno trunkowi byli,

i balam sie ze beda mi koczowac pod domem do wiosny, (w roznym stanie :evil: )

Mam nadzieje, ze masz zamiar czekac z pracami przy podjezdzie, na ukonczenie elewacji ...

Kominek będzie stał przy ścianie z poniemieckij cegły, poniemicecka szamotka byłaby do pary...

Ale poniemieckości wprowadziłaś, że hej ;-)

A czy część dachówek u Was nie jest czasem poniemiecka :lol:

A propos poniemieckości:

w dobie kosmicznych cen klinkieru i jeszcze bardziej kosmicznego zapotrzebowania na mojej budowie (ok. 75 m2 = ok. 3600 szt.) poszukuję cegły rozbiórkowej licowej lub klinkierowej, takiej z jakiej są zbudowane elewacje poniemieckich budynków.

Jakby ktoś coś wiedział - to proszę o info, bo sądzę, że wątpię czy mnie będzie stać na tyle kasy za kominy.

Pozdrav

SUSPENSER

Parapety na pewno po tynkach

ja o parapety pcv pytałam w Oknoplaście.

biały, szerokość 20cm- 55/mb

kolor (grafit) 120/mb :o

Będę szukać dalej.

Pani Koala ja tez szukam parapetow, myslal zeby ksztaltki klinkierowe , ale potrzebuje grafitowe i nigdzie nie moge znalezc, a zamaaic takich ilosci nie chca, parapety z pcv grafit brzmia kuszaco, ale ta cena :o

u mnie wykonawca chce prze tynkami, po ociepleniu :(

jakbys cos znalazla daj znac