Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Secam,

Napisz mi prosze pare slow o swojej dachowce. Trabi-wrc pisal, ze masz Bogena, moj dekarz tez chwali, ale chcialem cos konkretniej sie dowiedziec.

Czy barwione w masie czy twarde czy angoba?

No i wreszcie jaka cena tej przyjemnosci? Alternatywnie rozwazam Koramika, Mżonka chce Ruppa.

A może jeszcze jaki inny Bogenowiec sie ujawni i podzieli wiedza? :D

pozdrowka!

Poza mną jeszcze parę osób ma Bogenka - Dabel, Natalia, .......

Koloru nie będę oceniał bo to sprawa gustu - mój mi się podoba ;) choć jest lekko nierównomierny ze względu na ręczne napryskiwanie tego czegoś srebrnego, ale nie jest to wada fabryczna ta dachówka tak ma ,

inne kolory są idealnie jednolite

Moja to Brylant Shifer czy jakoś tak

Barwiona w masie - nie jest

Jest szkliwiona na czarno i dodatkowo napylana czyms srebrnym

Połysk - jest

Opinia dekarzy :

Dekarz się na mnie obraził za tą dachówkę - mówił że tak twardego i mocnego pieruństwa to jeszcze nie ciął ;)

Ale tak na poważnie to dekarz twierdził że bardzo równa była i się super układała - zamki pasowały idealnie i miała dość sporą regulację

A największy test przeszła wczoraj - dach przetrwał huragan orkan nienaruszony :D

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Secam,

No i wreszcie jaka cena tej przyjemnosci? Alternatywnie rozwazam Koramika, Mżonka chce Ruppa.

Cena :roll: nie jest to dachówka z niskiej półki ale w swojej klasie była bardzo dobra oferta (Lech-Bud)

Ruppceramika w tym czasie 40 % droższa

Proponuję żebyś sprawdził dokładnie sam bo ceny mogły się zmienić ja brałem w szczycie sezony niestety

Ale mała rada ...... Sprawdzaj nie wyceny robione przez poszczególne hurtownie bo niektórzy zaniżają ilości żeby było taniej - zapisz i porównaj ceny poszczególnych pojedyńczych elementów takich jak

* dachówka

* dachówki skrajne

* gąsiory

* elementy ozdobne

* dachówki wentylacyjne

Tu sa największe różnice tylko o tym się nie mówi .........

Pamiętam że była np róznica między gąsiorem Bogenn a gąsiorem konkurencji (nie pamiętam jakim) prawie 100%

Na razie celuje w Empol, co warto jeszcze objechac?

Empol - robi obecnie Schuco (kiedyś na Aluplast)

ten profil robi jeszcze Wimarol i Lak bud

Robiłem wyceny u nich wszystkich - w kolejności od najdroższego

* Empol

* Lakbud

* Wimarol

O ten profil zapytaj np. Jolę z melisy ona ma .....

Ja ostatecznie wziąłem profil Drutexu Iglo 5 ( jest jeszcze Iglo - nie mylić to inny profil) róznica w cenie była kolosalna

podpowiedzcie gdzie zamawialismy wiezbe i strop teriva

moze jakies adresy

ja narazie namierzylam tartak w miroslawicach po 750 netto czyli ponad 900 zl m3

szukam dalej

strop w Budipolu na Traktatowej (zresztą większość rzeczy tam braliśmy);

więźba - Gawin (tel. z ich stronki).

haniai rafał, mogę polecić okna Jezierski. Jako że, u nas okien dużo i do tego nietypowe, ćwiczyłam temat pół roku. Robiłam wyceny prawie wszędzie. Wybór padł na Jezierskiego i nie żałuję. Profil schuco cava, naprawdę piekny i ogólnie okienka górna półka. Niestety dość drogie, chociaz my dostaliśmy na nie dobra cenę. Maja bardzo bogata ofertę kolorów okleiny. Możecie obejrzeć zdjęcia naszych okien w fotosiku.

Na razie celuje w Empol, co warto jeszcze objechac?

Empol - robi obecnie Schuco (kiedyś na Aluplast)

ten profil robi jeszcze Wimarol i Lak bud

Robiłem wyceny u nich wszystkich - w kolejności od najdroższego

* Empol

* Lakbud

* Wimarol

O ten profil zapytaj np. Jolę z melisy ona ma .....

Ja ostatecznie wziąłem profil Drutexu Iglo 5 ( jest jeszcze Iglo - nie mylić to inny profil) róznica w cenie była kolosalna

A to ciekawe. Też robiłem wyceny w Empolu i Wimarolu i tańszy był Empol na profilu cava. Przybyłkiewicz ma jeszcze lepsze ceny ale nie robi cavy.

a ja mam okna decceunincka (byly thyssen)

Prolil i kolor bajecznie piękny natomiast firma ktora mi je montowala FENSTER Technik beznadziejna, do tej pory mam zle zamontowane prowadnice do rolet (a w zasadzie to ich nie mam) i pasek sunie po oknie, mam peknieta listwe przy montazu, ktora panowie monterzy zapackali pianka (mysleli ze nie zauwaze tego kamuflazu), rolety zewnetrzne zle zamontowane (wystaja poza mur), w kwietniu ubieglego roku zaplacilam zaliczke 6,5tys i wierzcie mi wiecej im nie zaplace, sa w wiec w plecy ok 20 tys.