Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dostalem taka oferte na beton komorkowy, napiszcie prosze czy jest ok:

beton komorkowy Greisel

62,4*24*24,9 cm PW - 86 zl m2 brutto 265m2 - 22790

62,4*11,5*24,9 cm - 44 zł/m2 brutto 145 m2- 6380

* ten beton komorkowy jest na pioro wpust

* w cenie juz jest klej

* palety bezwrotne niekaucjowane

H+H

24*24*59 cm gladki - 77 zł/m2/brutto -20405

12*24*59 cm - 38,57 zł/m2/brutto - 5592,65

* paleta fakturowana 30 zl netto

* nie posiada kleju

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moi drodzy R A T U N K U !!

Dzisiaj pogonilismy ekipe z naszej budowy. Mielismy dosyc cwaniactwa, kretactwa i pijanstwa na budowie. Dom jest prawie ukonczony w tym tygodniu maja wejsc dekarze ale nie mamy nikogo kto mogłby zakonczyć to czego partacze nie dokończyli. Chodzi o 1-2 dni roboty dla sprawnego fachowca a dokladnie o taka robote:

1. Plytki klinkierowe na 4 kominach

2. Scianka kolankowa na dlugosci 5 m i na 2 bloczki

3. Uzupelnienie szczeliny pomiedzy kominem a sciana nosna (szerokosc ok 1 bloczka) pod sufit

4. Plus jakies jeszcze drobiazgi

Budowa w Dobroszycach kolo Olesnicy. Znacie moze kogos, kto podjaby sie tego od zaraz ?

Slav, ja się buduję w tych okolicach. Mi robił M. Podgórski-692-376-383

Ludzie - jaki system ocieplenia zamierzacie zastosować/zastosowaliscie? Secam, myślę, że ty już wiesz -powiedz pliiiisss.

Koalo - co ty w końcu kupiłaś. STO i Caparol wycenili mi identycznie strasznie drogo wychodzi- ze styro ponad 70zł/mkw ściany :o

Slav, ja się buduję w tych okolicach. Mi robił M. Podgórski-692-376-383

Ludzie - jaki system ocieplenia zamierzacie zastosować/zastosowaliscie? Secam, myślę, że ty już wiesz -powiedz pliiiisss.

Koalo - co ty w końcu kupiłaś. STO i Caparol wycenili mi identycznie strasznie drogo wychodzi- ze styro ponad 70zł/mkw ściany :o

Cześć Natalio

Tak bardzo dokładnie to nie wiem ale powiem Ci co wiem

Chciałbym zrobić z tego styropianu co Dabell - tego srebrnego platinium. Na bank robię 15 cm. Jako że będę robił w 2 etapach (najpierw siatka klej a do potem za jakiś czas kolor) więc o tynku czy silikat akryl itp to wogóle nie myślę - zycie podpowie ;) .

Co do całościowych systemów na które wszyscy dostawcy namawiają mam zastrzeżenia czy to nie jest naciąganie. Przedstawiciele mówią że jak nie weźmiesz styropianu kleju siatki i tynku z jednej linii to się rozleci ....... Pracowałem kilka lat w firmie która produkuje tynki (mało znanej) i efekt był taki że np klej systemowy to klej konkurencji produkowany dla nich pod ich marką ;)

Tak ale ich szczelność jest sprawą dyskusyjną w dłuższej perspektywie.

Może znasz namiar na palstikowe?

Ja nie zamierzam mieć szamba do końca swoich dni. Za drogo to wychodzi. Więc jeżeli szczelność się skończy za te 10 lat to i tak mam nadzieję, że do tego czasu podciągną kanalizację. A potem jak woda mi będzie podchodzić to i tak dobrze, bo więcej bedzie do podlewania ogrodu.

Co do plastikowych to z okolicy znam Ecomotyl'a - http://www.ecomotyl.pl/oferta/szamba. Byłem u nich jak jeszcze myślałem o drenazu.