Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jolu cena za ocieplenie-robocizna teraz waha się od 45 do 60zł/mkw. Polecany przez Kulkę tera bierze 55zł.

Materiał - zależy jaki. Ja mam wyceny od kilku firm (STO, STOMIX, BASF, CAPAROL, BAUMIT) i najtańza oferta to 53zł/mkw ze styropianem 12, najdrożej wyszedł STO-74zł/mkw. Średnią cenę ma CAPAROL ale STO daje wszystko do ocieplenia-listwy, taśmy, listewki ochronne do okien.

Ja wybrałam BASF

Hmm z tego co ja słyszałem to robocizna nawet od 35 zł/m2, choć zwykle średnio biorą 50.

Materiał - w Mega1000 jeśli zorganizujemy się na co najmniej 5 domów to aktualnie za styro 10 cm + reszta z tynkiem silikonowym Terranova wychodzi 29zł/m2.

Jeśli chcecie tynk innej firmy też tam przedzwońcie spytać na ile wyceniają - oczywiście chwaląc się, że jesteście z Grupy Wrocławskiej forum :wink:

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Natalia, ale orientujesz się może ile za sam tynk? Ja nie ocieplam, bo u nas ściana jednowarstwowa.

Jolu!

My tez mam ścianę 1W - dokładnie to PTH50. Ścianę chcemy wytynkować w nastepujący sposób:

- obrzutka cw

- tynk cw

- tynk cienkowarstwowy strukturalny wybarwiony

Za taką robotę panowie, którzy akurat robią zabudowę KG zażyczyli sobie 50zł/1m2. Ustalilismy, że wejdą na 1 ścianę i ocenimy ich robotę.

A ie sobie zyczą za osadzenie parapetów (u nas 50zł), gładź gipsową na tynk gipsowy maszynowy (u nas 25zł).

ale numer,

mogę w porozumieniu z innymi sąsiadami zaproponować nazwę dla mojej przyszłej ulicy :D

myślałem o Sunset Bulvar :D co wy na to?

Ja też niby mogłem i wybrałem, a potem "szanowna" komisja stwierdziła, że to nie pasuje do reszty osiedla i nadali inną :evil:

Całe szczęście, że ta ich też jest całkiem ładna.

Twoja propozycja jest super :D

Lepiej jednak miej na podorędziu jakąś polską np. Marszałkowska :lol:

Witajcie,

Widze, ze cos piszecie o zorganizowaniu sie w wieksza grupe na zakup tynkow.... jakby co to wstepnie sie zapisujemy.

SiE

W takim razie jest już na trochę:

1. Suspenser

2. Voco

3. Slav

Kto jeszcze chętny ?

Trzebaby zamówić jeszcze w Marcu, bo od Kwietnia może być podwyżka cen styropianu (w tym roku podrożał już z 80 do 100 zł netto).

Odebrać można do końca roku, bo zamówiony materiał poczeka u producenta na placu :)

Jola, ja mam zrobioną wycenę na tynk silikonowy samoczyszczący się, on jest najdroższy 2mm baranek brutto 20.37zł/mkw ściany. Obiecali mi zrobić kilka próbek i dopiero wtedy zamówię odpowiedni kolor. Przedstawiciel BASFa- Mariusz Barszcz 608-570-100

Xeno, tak jest u nich tynk silikatowy i mineralny również, namiary jak wyżej.

Przypominam też o rabatach na drzwi w Budus i bramy w Irga.

Nadal szukam żyznej ziemii do ogrodu w ilości 2-3 wywrotek - proszę o namiary, bo żona już nie wytrzymuje i okupuje pokój coraz większą ilością doniczek :D

PS w OBI na Długiej jest super wyprzedaż płytek po inwentaryzacji - trafiłem akurat na te, które planowałem kupić przecenione o 50%, a dekory do nich (zwykle droższe od płytek) przecenione o 75-80% !!!

Niestety trochę zabrakło a w OBI na Bielanach ściemniają tzn. najpierw podnieśli ceny a potem obniżyli do poprzedniego poziomu - no cóż poczekamy, zobaczymy - może się też ugną :D

Ja też w sam tynk.

W poniedziałek weszło na obiekt 8 chłopa. Efekt: chałupa oklejona styro, zakolkowana z zewnątrz. Wewnątrz założone stelaże i druga warstwa wełny, zafoliowane, regipsy w łazience i jednej sypialni :o

Oj, lubię jak tak idzie :lol:

Jak mam sprawdzić, czy mi dobrze wyszlifowali te regipsy?

Jolu cena za ocieplenie-robocizna teraz waha się od 45 do 60zł/mkw. Polecany przez Kulkę tera bierze 55zł.

Materiał - zależy jaki. Ja mam wyceny od kilku firm (STO, STOMIX, BASF, CAPAROL, BAUMIT) i najtańza oferta to 53zł/mkw ze styropianem 12, najdrożej wyszedł STO-74zł/mkw. Średnią cenę ma CAPAROL ale STO daje wszystko do ocieplenia-listwy, taśmy, listewki ochronne do okien.

Ja wybrałam BASF

Hmm z tego co ja słyszałem to robocizna nawet od 35 zł/m2, choć zwykle średnio biorą 50.

Materiał - w Mega1000 jeśli zorganizujemy się na co najmniej 5 domów to aktualnie za styro 10 cm + reszta z tynkiem silikonowym Terranova wychodzi 29zł/m2.

Jeśli chcecie tynk innej firmy też tam przedzwońcie spytać na ile wyceniają - oczywiście chwaląc się, że jesteście z Grupy Wrocławskiej forum :wink:

Ja chętnie skorzystam z tej oferty Mega 1000,mam 2 domy do ocieplenia,jeszcze 3 i mamy ekipę na niezłą cenę,ktoś reflektuje?

W takim razie jest już na trochę:

1. Suspenser

2. Voco

3. Slav

Kto jeszcze chętny ?

Trzebaby zamówić jeszcze w Marcu, bo od Kwietnia może być podwyżka cen styropianu (w tym roku podrożał już z 80 do 100 zł netto).

Odebrać można do końca roku, bo zamówiony materiał poczeka u producenta na placu :)

Owszem - proszę dopisać trabi-wrc możliwe, że z robocizną.

Aha, jeszcze wziąłbym materiał na ocieplenie ściany fundamentowej.

Pozdrav

To w sumie mamy już ponad 5:

1. Suspenser

2. Voco

3. Slav

4. Damro

5. Damro

6. Trabi WRC

7. Jola z melisy (tynk + robocizna)

8. Pani Koala (tynk)

9. Xena z Xsary (tynk)

10. Lakusz (tynk)

Super - jutro rano dzwonię do szefa tej firmy, ustalam hasło i jadę zamówić jako pierwszy, żeby wszystko dogadać :D

Dzisiaj w nocy jakiś skur... rozwalił mi zaparkowane prawidłowo przy ulicy auto :evil: :evil: :evil: Wbił się w przód z prawej strony tak, że aż opona na krawężniku "się zdjęła". Całe przednie zawieszenie poszło :evil: :evil:

Nie potrzebuje ktoś Forda na części? Nie mam auto casco, sprawca nieznany, cześć pieśni

ale numer,

mogę w porozumieniu z innymi sąsiadami zaproponować nazwę dla mojej przyszłej ulicy :D

myślałem o Sunset Bulvar :D co wy na to?

Ja też niby mogłem i wybrałem, a potem "szanowna" komisja stwierdziła, że to nie pasuje do reszty osiedla i nadali inną :evil:

Całe szczęście, że ta ich też jest całkiem ładna.

Twoja propozycja jest super :D

Lepiej jednak miej na podorędziu jakąś polską np. Marszałkowska :lol:

ja tez moglam w Krzyzanowicach, w poprzednim domu, wiec mialam 2 pomysly

ul. Końca Tęczy lub ul. Połowy Księżyca ;)

komisja wybrała ul. Lipowa :(