Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich,

ufff po 3 tygodniowej nieobecnosci mialem sporo stron do przeczytania i widzę sporo nowości.

Suspenser? Stworzyla się grupa do styropianu, czy mozna się jeszcze dolaczyć?

Zrobilo sie nareszcie cieplo i musze pogonic swojego, wiecznie narzekajacego na braki kadry wykonawcę...

Do ludzi ktorzy robia lazienkę-polecam zaprojektowanie bezplatne w Vinsarze-oczywiscie nalezy wtedy kupic tam materialy-ale nie jest zle....

Do chętnych szukających elektryka-bardzo polecam ekipę i pana Irka-jedna z nielicznych ekip bez zastrzezen

w razie zainteresowania podam kom. na priva

aha zapomnialem sie zapytać,

czy jeszcze znajdę ekipe z materialem do zrobienia tynków wew. cem-wap.+gładzenie za 32 zł/m2?

i w ogole mozecie mi polecic jakas na od zaraz najlepiej?

mojemu wykonawcy od miesiaca nie udaje sie naklonic lub znalec ekipy wiec chyba go odsune od wspolpracy....

dzieki

bzyk

Chciałbym ostrzec osoby które planują zakupy armatury sanitarnej w Aqua Salonie na Popowickiej. Generalnie mocno odradzam, omijajcie to miejsce dalekim łukiem. Wszystko jest pięknie do momentu zapłaty. Jak zaczynają sie kłopoty to zręcznie umywają od wszystkiego ręce i pozostawiają klienta na lodzie. Sprzedają również przez Allegro.

Kupujcie gdzie indziej.

Dzięki za ostrzeżenie. Zastanawiałam się nad kupnem u nich kabiny, takiej wypasionej, co to wcześniej kosztowała niby ponad 8 kafli a teraz 3,6tyś. Ale trochę zgrzało mnie, że jeden sprzedawca twierdził, że jest turecka, a drugi (szef) kanadyjska :lol:

Witam,

Mm pytanie - Czy przy aktualnej deszczowej pogodzie, powinienem w jakiś sposób zabezpieczyć bloczki betonowe do fundamentów? Czy też mogą sobie grzecznie moknąć na działce? :wink:

Pzdr,

TS

... a ja mam pytanie czy jest jakis sposob na sprawdzenie jakiej jakosci sa bloczki betonowe ? Na co zwrocic uwage przy zakupie ?

znalazlem cos takiego :

http://www.allegro.pl/item338580615_bloczki_betonowe_bloczek_14_trans_hds_wroclaw.html

cena atrakcyjna ale skad mam wiedziec czy sa ok.? moze ktos od nich juz kupowal? albo ma namiar na dobra jakosc w atrakcyjnej cenie.

pozdrawiam

ps. jutro nasz Mikolaj ma usuwanego migdala ! trzymajcie kciuki...

Przypominam wszystkim, że mamy rabaty na drzwi w Budusie, bramy Horrmann w kolejnej firmie oraz bardzo dobre ceny na tynki i system ocieplenia w Mega1000.

Co do rynien ja też myślę o PCV Galeco, bo są podobno z tego samego tworzywa co Marley a sporo tańsze.

Podobno tworzywo to nie odkształca się trwale pod naciskiem do wystarczająco wysokiej temperatury.

Zastanawiam się też nad metalowymi Galeco, lecz obawiam się, że farba prędzej czy później z nich odejdzie, a PCV mają kolor w masie, więc to im nie grozi..

... a ja mam pytanie czy jest jakis sposob na sprawdzenie jakiej jakosci sa bloczki betonowe ? Na co zwrocic uwage przy zakupie ?

znalazlem cos takiego :

http://www.allegro.pl/item338580615_bloczki_betonowe_bloczek_14_trans_hds_wroclaw.html

cena atrakcyjna ale skad mam wiedziec czy sa ok.? moze ktos od nich juz kupowal? albo ma namiar na dobra jakosc w atrakcyjnej cenie.

Hej,

dzwoniłem do tego gościa jakiś czas temu. Mają bloczki z Termatu i z Wiki - możesz próbować dzwonić bezpośrednio, może będzie taniej. Kiedyś wyczytałem na forum taki sposób sprawdzenia: "zrzucić z 1m jeden bloczek na drugi, jak pęknie na pół albo nic się nie stanie to ok, w przeciwnym wypadku to źle", ale osobiście tak nie sprawdzałem.

Anjamen - gratulacje :-)

patrzę często w Waszą stronę i zastanawiam się sąsiadko kiedy na kawkę to na rowerku będzie można podjechać :-) - oby jak najszybciej :-).

Jeżeli chodzi o Wikę z Pęgowa - bralismy od nich beton i był jak najbardziej w porządku, więc bloczki też powinny być ok. Poza tym sensowny kontakt z obsługą.

Terra piatta Pfleiderer(coś tego typu)

Nawet jej nie widzialem, ale nasz dekarz polecal Freiderera (jak on to ja nazywal), stawial ja na rowni z Bogenem.

A wcvzoraj sie nasluchalem zupelnie przy okazji bardzo wiele zlego na temat Bogena, ale zbylem koklesia milczeniem - nie robimy tej dachowki, ale z innych wzgledow - uwazam, ze jest rewelacyjna.

pozdrowka!

haniairafal - a co wam mowił ten koleś?

Anjamen - gratulacje :-)

patrzę często w Waszą stronę i zastanawiam się sąsiadko kiedy na kawkę to na rowerku będzie można podjechać :-) - oby jak najszybciej :-).

Jeżeli chodzi o Wikę z Pęgowa - bralismy od nich beton i był jak najbardziej w porządku, więc bloczki też powinny być ok. Poza tym sensowny kontakt z obsługą.

Izuniu, 6.maja zapraszam :)

wprowadzamy sie chwilowo do rodziców, bedziemy mieli budowe pod nosem, bede mogla w ogrodku pogrzebac i nie bedziemy musieli placic za wynajem.

Słyszałem że te z Pęgowa są dużo lepsze niż te z Betardu - znajomi testowali metodą uderzeniowo zrzutową

Ale żeby mnie być posądzonym o kryptorekalmę powiem ze ja mam z Betardu :)

Zupełnie nie budowlane

Możecie mi polecić jakiegoś fachowca - mechanika samochodowego,

coby mi przejrzał moją leciwą Micrę,

musiałam kupić autko dla siebie po przeprowadzce na wieś,

jakieś dobre i tanie,

no, ale to dobre - zdało by sie kapeczkę poprawić

brat mojego Dawida jest mechanikiem.

zadzwon powolaj sie na mne, na pewno Cie nie skroi Jacek- 501986808

Czy ktoś poratuje wykonawcą przyłącza wodnego i kanalizacyjnego w okolicach Trzebnicy, Obornik? Wczoraj lokalny wykonawca wycenił nas na... 8300zł brutto :evil:

A do wykonania:

- przedłużenie istniejącej sieci o 30 metrów, z przeniesieniem hydrantu (w linii prostej, od środka działki sąsiada do środka naszej działki) - niestety takie warunki otrzymaliśmy od wodociągów :cry:

- przyłącze wody - w sumie 19 metrów

- przyłącze kanalizacyjne - w sumie ok 25metrów (studzienka jest w rogu działki)