Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to ja ponawiam pytanie - czy mieliśmy rozpoznanie co do pstryczków Simon? bo cenowo nieco lepij niz berker a ja niestety Legranda ślicznego odpuściłam, wiadomo, cena.....

anjamen- gdzi etaką cenę fejną masz na berkera?

u mnie na tynkach jes gładź zrobiona :evil: wyglądało super, u mni ejest dośc ciemno w domku ale jak pan wykończeniowiec poświcił mi w tych miejscach, gdzie będa lampy.... :evil: od razu zgodzilam sie na te gładzie

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pepe* napisał:
Potrzebuję zamówić ziemię / humus na płd. Wrocka, gm. Kobierzyce.

Ktoś może coś poleci?

Pozdrawiam WSZYSTKICH.

W gminie Kobierzyce ponoć można zapisywać się w urzędzie na ziemie i przywożą za darmo. Mój znajomy zamawiał do Bielan . Płacił tylko za fadromę , która ją rozplantowała .

Dzien Dobry,

Prosze o pomoc bardziej doswiadczonych kolegow i kolezanki w temacie izolacji poziomej. Co waszym zdaniem jest lepsze papa czy folia? Czy moze nie ma to takiego znaczenia ??

A jezeli chodzi o folie to na co zwrocic uwage przy zakupie ? grubosc, firme ? jakies inne parametry...

Dziekuje i zycze milego tygodnia w ten sloneczny poniedzialek...

scur napisał:

Dabell - kiedyś pisałaś, że jesteś umówiona z Brukarzem Pałaszewskim. Czy doszło do spotkania? Czy może robił u Ciebie? Napisz coś koleżanko. :) :)

Rozmawiałam, ale nie zdecydowaliśmy się. Facet jest dość drogi, ale wykonuje wszystko szybko i profesjonalnie. Z tym, że jest specyficzny w kontakcie... tzn. przekonany o własnej wyższości nad resztą wykonawców, itp...

Zresztą dość dokładnie opisała w swoim dzienniku brukowanie z p. Pałaszewskim nasza forumowa Żaba_gonia.

Robił też u naszego kolegi i ten był bardzo zadowolony, bo faktycznie robi szybko i sprawnie, trzeba tylko dokładnie być przy wytyczaniu biegu elementów, bo jak nie, to on ma swoją koncepcję i można się zdziwić :-? :roll: .

Jeśli chodzi o papę - na ławy daliśmy papę o gr. 5,2 Quandt, a na drugą izolację poziomą papę termozgrzewalną o gr. 4,2. Taką samą pod wylewki.

smiejus napisał:
  kine napisał:
powiedzcie ile teraz kosztuje malowanie scian

kine przemyśl to jeszcze... malowanie to najprzyjemniejsza robota jak się już się wszystko przygotuje, a malarz też za darmo tego nie zrobi.

Mi sprawdzona ekipa powiedziała że za przygotowanie pod malowanie biorą 20 zł /h a za malowanie 10 zł/m2 (to było pół roku temu)

przy naszym metrażu wyszło by tego z 10 tys.

Malujemy sami, powoli ale do przodu.

ja tez maluje powoli powoli i jakosc do przodu ale do sufitów taletu nie mam za grosz :( jak za dnia wszytko jest super i gdy slonce i jego brak to wieczorem ciagle jakies smugi widze, chyba ze ja po prostu detalista jestem , w pracy zawsze wydawlao mi sie ze sa super pomalowane sciany a dzis smugi widze :)

anjamen napisał:
  kine napisał:
gdyby ktos kupowal pstryczki elektryczki berkera to prosze dajcie znac :)

anjamen ty porownywalas ceny - i co ci tam wyszlo ?

Kine, jak na moj gust to bardzo dobre ceny macie.

moj kuzyn jest jakims dyrektorem w hurtowni elektrycznej i dal mi tylko o pare groszy nizsze.

to pocieszajace, ale jeszcze poczekam , moze ktos da mniej :)

kine napisał:

ja tez maluje powoli powoli i jakosc do przodu ale do sufitów taletu nie mam za grosz :( jak za dnia wszytko jest super i gdy slonce i jego brak to wieczorem ciagle jakies smugi widze, chyba ze ja po prostu detalista jestem , w pracy zawsze wydawlao mi sie ze sa super pomalowane sciany a dzis smugi widze :)

jak w słońcu nie widac smug to wieczorem masz chyba zwidy kine :wink:

my też wydziwialiśmy że tu widać, tam widać.. ale potem przyszli znajomi i sie nadziwić nie mogli że tak ładnie, tak równo, że dwa kolory daje się bez zacieków na rogu połączyć...

ja wiem że to idealne nie jest ale ekipa która u nich robiła, zrobiła to gorzej od nas, tak to z fachowcami czasem bywa..

Tak że nie załamuj się, jak dasz radę to działaj a jak nie to cóż będzie wydatek :wink:

byłam dzisiaj w Oninenie na Nowym Dworze, dostałam takei same ceny jak podawała kine. Czyli 12% rabatu. Jak by było nas więcej na tego kwadrata, możemy dostac 14%.

To w takim razie ja poprosze na PW kto chętny do grupy na Berkera i ewentualne mniej więcej ilości. Mysle, ze ustalimy jakies hasło, bo to dsię pewnie rozciągnie w czsie.Ja planuje zamawiac jeszcze w tym lub na początek przyszłego tygodnia