Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fajny biały.

A czerwony?

Przyślij mi na priva, bardzo chętnie. Gajków spełnia wszystkie te wymagania (szkoła kościół sołtys przystanek tanio), ale i sa inne fajne miejsca. Może Dobrzykowice?

Dobrzykowice, gdzie jest ulica Rolna (w Dobrzykowicach)? bo tam są jakieś działki. Czy to jest centrum Dobrzykowic, czy peryferyjne dzielnice? może tam się osiedlę? :D

Nie po to chcę mieszkać na wsi żeby nie mieć sołtysa :D

Sołtys musi być.

I koło gospodyń wiejskich :D

Chcę się osiedlić w rejonie Kamieńca. Kamieniec drogi i za blisko tej obwodnicy co ma być - będzie głośno. Gajków fajny i jest gdzie pojechać na rower.

Chrząstawa super, Nadolice super, piękny las, super klimaty, ale ta droga jest beznadziejna - po zmroku ciemno, wąska droga, pijani rowerzyści i kierowcy (wiem coś o tym) :evil: nie ma MPK, szkoły, marketu. Dzieci będą kląć jak będą chciały dojechać do szkoły - czym - PKSem?

Może Dobrzykowice?

Dobrzykowice, gdzie jest ulica Rolna (w Dobrzykowicach)? bo tam są jakieś działki. Czy to jest centrum Dobrzykowic, czy peryferyjne dzielnice? może tam się osiedlę? :D [/color]

heh, JA SIĘ BUDUJĘ PRZY ULICY ROLNEJ !!! :D

Nie wiem co uważasz za peryferia na wiosce, w każdym bądź razie w centrum toto nie jest. W kamieńcu wrocławskim skręcasz do dobrzykowic, przejeżdżasz przez przejazd kolejowy (uważaj, jest niestrzeżony :)) i tuż przed skrzyżowaniem z drogą na wrocław skręcasz w prawo - to jest właśnie ulica rolna :))

Nie po to chcę mieszkać na wsi żeby nie mieć sołtysa :D

Sołtys musi być.

I koło gospodyń wiejskich :D

nie ma MPK

jest i nie ma czyli jest linia 600 coś tam w sumie bez auta to kiepsko

, szkoły,

szkoła jest ale ja bym tam swojego dziecka nie dał, szczególnie że niedaleko w kamieńcu jest fajna szkoła

marketu.

no Geanta to w Dobrzykowicach nie znajdziesz, jest standardowy wioskowy sklep ze standardową klientelą smakoszy piwa i winka

tak więc nie spodziewaj się zadnych rewelacji :)

dobrzykowice - będę wdzięczna jeśli będziesz o mnie pamiętał - o ile uda się cos z tym stolarzem :wink:

bo jak tu zrbić parapetówę jak drzwi do łazienki ni ma ? :( :lol:

do parapetówy potrzebne sa parapety a nie jakieś tam drzwi, zawsze mozna przecież powiesic jakąś firankę :))))

BK ma spore wymagania, koło gospodyń i przystojny sołtys, i market na dodatek! :wink:

A mi wystarcza to ze mam piękny widok i las na horyzoncie, zadnych szkół, marketow i kościołów nie chcę. :D Jak zatęsknie za cywilizacją to wsiąde do autka i pojade do Wrocławia...

Ech...Kiedy to będzie...

Bo tam są coś podejrzanie tanie działki. Czy okolica jest fajna - masz gdzie wyjść na spacer? Rower? Ryby? Las?

ryby to chyba w Chrząstawie albo bajkale ale ten rower ...

chyba - na pewno - tam jutro pojadę.

A ta szkoła w Kamieńcu to fajna? bo fajnie wygląda, to fakt, ale czy poziom, nauczyciel, słyszałam że mają jakieś kontakty z zagranicą :o

będę wdzięczna za wszystkie opinie

A kościół i sołtys? i koło gospodyń? :D

Chciałam się budować w Wilczycach, ale za drogo. Fajnie tam, czasami jeździmy nad taki stawek, gdzie można sobie łowić ryby, dziaciaki wpuścić na huśtawki, zamówić smażoną rybkę (mniam, mniam) z frytkami, piwko :D ... posiedzieć pogrilować a wieczorem wrócić do miasta ...

Fajne miejsce.

Południe Wrocka jest horrendalnie drogie, co jest bez sensu, zważywszy na taką sama odległość do centrum jak z Wilczyc czy Kamieńca, więc nawet nie wchodziło w grę. Ale też fajnie.

Okolice Kamieńca to fajne miejsca - byłam wczoraj. Fajne wiochy - w Gajkowie przy rzece to nawet kury i kaczki można zobaczyć! W Dobrzykowicach też fajne klimaty. Niestety, ziemia przy Rolnej sprzedana :x

Pozdrowienia

Kochani,

meldujemy się wszyscy ładnie w pracy, włączamy pecety i logujemy na forum.

Co słychać na froncie robót?

Bo u mnie poszukiwania ZIEMI trwają, nie poddaję się.

To jest niesamowite, jakim deficytowym towarem jest ziemia. Ludzie sobie wyrywają działki z rąk, a rolnicy przebierają w ofertach kupna.

Coś niewiarygodnego. Zawsze myślałam że kupno ziemi to nie problem, a okazuje się że tak.

Kolejny problem to wybór projektu. Od dwóch lat szukamy czegoś sensownego, niestety chyba jesteśmy zbyt wymagający.

Jestem przerażona co będzie dalej - jak na samym początku tyle problemów, to co będzie jak murarze wejdą na budowę!