Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

NIE POLECAM:

Wojciech Stec - stolarz wykonujacy schody z okolic Oławy. Po obmiarach umówiliśmy się na umowę i cenę. W dniu podpisania umowy nie pojawił się, nie odbierał telefonu, dopiero po skorzystaniu z innego aparatu odebrał telefon i powiedział, iż telefon miał zepsuty :) a tak w zasadzie to on nie jest zainteresowany, bo zadanie go przerasta... Zawalił nam termin i zepsuł nerwy.

a ja polecam! zrobił u nas parapety, nawet w nadmiernej ilości :wink: bardzo sie postarał, na specjalną prośbe przyspieszył termin, jakość super, będize nam jeszcze obijał belki i robił oczywiście schody (obijał drewnem beton). Z góry uprzedził, że termin schodów na połowę lipca. Faktycznie czasami nie odbiera, zawsze oddzwania, dostęny również w najbardziej nam odpowiadających dziwnych terminach typu niedzial po południu. Z tego co wiem ma trochę roboty w innych miastach i często wyjeżdza, raz go dopadłam za Warszawą :D no i zakręcony trochę (patrz parapet ekstra)

może po prostu mieliście pecha

niestety wycofuję rekomendację, pan Stec jest super do momentu aż nie uzyska kasy... potem jak wyżej, nie odbiera, kłamie, kręci itd... opisze sprawe już wkrótce ale jeszcze coś od niego chcę, dałm mu czas do końca miesiąca, no zobaczymy

boru jesze możesz do pstryczków dołączyć, miałą pojechac w piątek 2 maja, oczywiście, zgadnijcie co, zamknięte :D w tym tygodniu na pewno tam w końcu dotrę

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pstryczki berker w Onninenie na NOwym Dworze, na wstęnie mam 12% rabatu, jak będize nas więcej, możemy dojść do 14%. Ale musze tam dotrzeć a mam z tym problem.

Będe próbować wycyganić hasło, zeby kazdy mógł sobie podjechać samodzielnie i zamówic co i jak. Na dzisiaj ambitny plan, że pojade jutro.

Na polu farb - litr farby lateksowej Dufa z mieszalnika wychodzi około 11 PLN, to taniej niż gotowy Dulux, że nie wspomnę o innych farbach z mieszalnika. Jakośc polecana przez kilku wykonawców i developerów. Chyba sie skuszę. Dostępna m.in. w MBS2 na Żernikach. Do pomalowania kuchni lub łazienki można dodać środka grzybobójczego.

Witam!

dzień zamawiania materiału na ściany, więc ostateczna prośba o opinie:

- Silka E Xelli 24cm - 26 000zł

- Thermopor (czyli coś ala porotherm) 24cm - 19 000zł.

Tak jak pisałem wcześniej byłem zdecydowany na Silkę, ale przy tak dużej róznicy cenowej zaczynam się wahać :wink: . Domek parterowy więc tylko jeden poziom ścian.

Co w przypadku ceramiki poryzowanej robi się z działówkami? Czy przez te o grubości 11,5cm nie będzie słychać wszystkiego?

Pzdr!

TS

Moze jakis forumowicz ma drzwi zewnetrzne tymczasowe do odsprzedania?

Gdize najlepiej udac sie po takie drzwi we Wrocku?

I gdzie najlepiej po bramy garazowe?

A ja z polecenia forumowego, polecam dlej firmę BINGO.

http://www.bingo.wroc.pl/

Fachowo, rzeczowo solidnie.

Mam brame wisniowskiego, póki co wsyztsko "gra"

Ja mam do sprzedania drzwi Hormanna tymczasowe - napisałam na prw.

Do sprzedania bede tez miala bude,barakowoz czy zwlal to jak zwal.

Wygląda to mniej wiecej tak:

http://www.peplinski-rolpap.com.pl/files/products/PB150043barakowozy_m.jpg

Aczkolwiek moja jest pomaranczowa i w stanie IDEALNYM.

Prąd,ogrzewanie, stół a nawet i Firanki hihih

Jakby ktos byl zainteresowany to zapraszam na prw.

PS. Co do kafelek to mogę polecić CORTINE na bielanach na przeciwko TESCO.

Na dzien dobry bez proszenia i negocjacji dostałam 15% rabatu, Pani Słowińska, bardzo sympatyczna kobieta, doradzi, pokaże.

Rabat dostałam na łazienki na kafle z Tubądzina ale obowiązuje mnie na cały sklep czyli fugi, kleje,baterie,wanny,brodziki itp.

A tak jeszcze z poza tematów budowlanych.

Znacie jakiś serwis foto ktiory naprawi i mojego NIKONA?

Serwis aparatów fotograficznych jest na Psich Budach. Nie wiem tylko co to za aparat (kompakt, lustrzanka, cyfrak czy małoobrazkowy). Możesz też spytać na odrzańskiej (wejście przez No. 1 - studio fotografii barwnej i portretowej)

Pozdrav

Hej!

Pytanie do osób mających już za sobą dachy, a więc do sporej większości :) Porobiłem kilka zdjęć dachu robionego przez naszą ekipę. Czy moglibyście zerknąć okiem na co zwracać uwagę przy robocie u nas?

Kliknięcie na miniaturkę otwiera album ze zdjęciami.

http://lh3.ggpht.com/GosiaIAdam/SByPmh1wspI/AAAAAAAAA74/JkHVbVcHkKQ/s144/IMG_1526.JPG

Z tego co widzę, to w paru miejscach niedokładnie wycięte są łączenia krokwi z murłatami.

Aha - część zdjęć jest z garażu i różni się kolor lakieru. Dom ma bardziej brązową, garaż bardziej czerwoną.

Cześć ja może nie na temat i na tym etapie jest to chyba nie do poprawy, ale widzę ten błąd na bardzo wielu budowach :(

chodzi o to że ściany są wymurowane pod samą nadbitkę, lub dachówkę i szczyt ściany który co prawda będzie ocieplony ale górna, skośna powierzchnia szczytu pod dachówką będzie nie zaizolowana i tu powstanie straszny mostek, który będzie powodował przemarzanie ściany

jeżeli się mylę to mnie poprawcie :)

Droga Grupo,

Wlasnie dostalem info, ze instalator (wod, kan, gaz, co) sie wycofuje.

Poratujecie mnie instalatorem (wod, kan, gaz, co) ?

pozdrawiam

saper

Proszę przedzwonić do pod numer: 607-871-087 lub 609-513-623

Znam tą firmę i mogę ją polecić z czystym sumieniem :)

Droga Grupo,

Wlasnie dostalem info, ze instalator (wod, kan, gaz, co) sie wycofuje.

Poratujecie mnie instalatorem (wod, kan, gaz, co) ?

pozdrawiam

saper

Uważaj na szybkie posty nie wiedomo skąd - TO MOGĄ BYĆ UKRYtE MISIE

Namiar na solidnego Hydraulika masz u mnie w dzienniku - u mnie kończą w środę.

pstryczki berker w Onninenie na NOwym Dworze, na wstęnie mam 12% rabatu, jak będize nas więcej, możemy dojść do 14%. Ale musze tam dotrzeć a mam z tym problem.

Będe próbować wycyganić hasło, zeby kazdy mógł sobie podjechać samodzielnie i zamówic co i jak. Na dzisiaj ambitny plan, że pojade jutro.

Na polu farb - litr farby lateksowej Dufa z mieszalnika wychodzi około 11 PLN, to taniej niż gotowy Dulux, że nie wspomnę o innych farbach z mieszalnika. Jakośc polecana przez kilku wykonawców i developerów. Chyba sie skuszę. Dostępna m.in. w MBS2 na Żernikach. Do pomalowania kuchni lub łazienki można dodać środka grzybobójczego.

Qrcze, mój elektryk coś mi mówił, że jak na niego będę brać, to na berkera dostanę 17% rabatu... Jutro postaram się wywiedzieć co i jak. zuch, podeślij mi proszę na priv ilości jakie tam powychodziły