Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

We wtorek nareszcie dołączyłem do TYCH CO MAJĄ POSADZKI :D

Teraz wszystko schnie, jest piękne i równe aż cieszy oko.

Ekipę też polecam - firma Łąt-bud z Nowego Dworu k. Jelcza-Laskowic.

Tak jak obiecał ich szef byli we wtorek i od 8.00 do 19.30 zrobili wylewki na 185 m2 :)

Hej

Podziel się proszę namiarami na nich. Jak wyglądają cenowo?

Robiłeś papę termozgrzewalną czy folię na spód.

Układają również styro, czy tylko leją (na) podłogę

pozdrawiam serdecznie grupę - jeśli ktoś mnie tu jeszcze pamięta ;-)

No Ba - czy pamietamy :D

mam nadzieję że powrót będzie na dłużej ;)

..........mi tez sie juz nie chce patrzyc na moj dom,......

Nie przejmuj się nie jesteś sama ;) ja też na swój nie mogę juz patrzeć nawet nie chce mi się tam jeździć ......

Przyłączam się do ogólnego grupowego doła budowlanego :roll:

No ale chyba widziałam cię wczoraj w Casto na Bielanach, więc tak całkiem nie spasowałeś :lol: Miałam cię zagaić, ale zanim sobie przypomniałam skąd znam tą przysytojną twarz, to zniknąłeś

KUPIŁAM KOCIOŁ- Vaillant ecoTEC 186 coś tam coś tam z zasobnikiem 120l i pogodówką 7450 Niech się dzieje co chce, ale wreszcie mam to z głowy!

No Ba - czy pamietamy :D

mam nadzieję że powrót będzie na dłużej ;)

..........mi tez sie juz nie chce patrzyc na moj dom,......

Nie przejmuj się nie jesteś sama ;) ja też na swój nie mogę juz patrzeć nawet nie chce mi się tam jeździć ......

Przyłączam się do ogólnego grupowego doła budowlanego :roll:

No ale chyba widziałam cię wczoraj w Casto na Bielanach, więc tak całkiem nie spasowałeś :lol: Miałam cię zagaić, ale zanim sobie przypomniałam skąd znam tą przysytojną twarz, to zniknąłeś

KUPIŁAM KOCIOŁ- Vaillant ecoTEC 186 coś tam coś tam z zasobnikiem 120l i pogodówką 7450 Niech się dzieje co chce, ale wreszcie mam to z głowy!

I to jest wada ujawnienia swojegoi wizerunku ;) teraz wszyscy wiedzą kto ja jestem a ja nie wiem nic ;)

- trzeba było lecieć z otwartymi ramionami i wołać "Sasiedzie" :D

W Castoramie byłem, chciałem kosiarkę kupić ale wymiękłem i spasowałem .....

potweirdzam, wykończeni ewykańcza, telefony, ze kaflkei ni edojechały, zabrakło 2 paczek kafli na balkon, chociaz kupiłam więcej niż kazali, obyudowa do wanny będzie po 15-tym, czyli 4 tygonie od zamówienia...

może trzeba buło zamaiwać z Hiszpaniii, bo polskie firmy.... :evil: :evil: :evil:

Iwonka,

przestań się czaić zza krzaków tylko wracaj do nas czem prędzej. :D :D :D

Niektórych się nie zapomina :lol: :lol: :lol:

I widzę, że dziennik przetarłaś z kurzu. Czekamy co dalej, co dalej....

Pozdrawiamy serdecznie. Wielka buźka.

PS. Stasiu zajęty do końca roku. Bez szans nawet po powołaniu się na Ciebie. Cena mnie powaliła 200-300% niższa od przyjętej na rynku. :o :o :o

tak naprawdę dziennik tylko leciutko przytarłam z tego kurzu ;-)

kurczę, szkoda że tak ze Stasiem wyszło....nie dość że robi porządnie to ceny niezłe ma, co? .....może mu coś wypadnie i jednak do Was zawita :-)

trzymam kciuki :-)

pozdrawiam

Z tym dołem budowlanym to faktycznie chyba każdy go zalicza.

I dziwne że to najczęściej faza instalacji, tynków i wylewek.

Ale nie cieszcie się - potem jest już tylko gorzej :-? - wszystko się tak ciągnie, a człowiek już chciałby mieć to za sobą. I to mówię ja :D - która wybudowała i wykończyła chałupkę i się do niej wprowadziła w 14 miesięcy, zaliczając doła ocierającego się o deprechę :-? .

Mam taką metodę na deprechę : .......

jak mam apogeum to mówię sobie p...... nie buduję już tego domu - potem 3 dni nic nie robię i mam dobry humor ;)

a potem zaczynam i wszystko wraca do normy ....

Ja dzisiaj mam dobry humor i nikomu nie chciałam go zepsuć :wink: .

To proszę mnie zarazić :) chętnie się dołączę

Witam doświadczonych w budowie,

czy mogłabym prosić na priv, o namiary poleconych osób, na dzień dzisiejszy mam geodetę, hydraulika, i ekipę budowlaną - solidną, ale nie wiem czy nie jest zbyt droga.

a czym zajmuje się ten Pan Stasio?

Dzięki

Ania

Witaj Aniu.

Musisz napisać dokładnie jakich fachowców teraz lub w najbliższym czasie potrzebujesz.

Lista tzw misiów czyli fachowców polecanych na forum znajduje sie na str grupy wrocławskiej. Link do niej znajdziesz w mojej stopce.

Pamiętaj jednak, że nawet jeśli jeden INWESTOR był zadowolony i poleca to u drugiego już nie koniecznie musi być tak dobrze. Niestety kilkoro z nas już sie o tym boleśnie przekonało. Misie nam sie po prostu rozbisurmaniły. Za bardzo ich chwalono tu i ówdzie. Za bardzo im się robota do rąk pchała i w piórka poobrastali.

Ale jeśli będziesz kogoś potrzebowała to:

1. zaglądnij na listę misiów wrocławskich

2. pytaj, na pewno ktoś pomoże.

:wink: :wink: :wink:

Poniżej podaję Ci jeszcze linki do dwóch przydatnych wątków o dolnośląskich fachowcach. Zachowaj w ulubionych i zaglądaj tam od czasu do czasu.

CZARNA LISTA NIESOLIDNYCH - DOLNOŚLĄSKIE: http://forum.muratordom.pl/czarna-lista-niesolidnych-dolnoslaskie,t62412-60.htm?highlight=czarna%20lista

BIAŁA LISTA SOLIDNYCH - DOLNOŚLĄSKIE:

http://forum.muratordom.pl/biala-lista-solidnych-dolnoslaskie,t61504-60.htm?highlight=pa%B3aszewski

dzięki scur,

kiedyś już tam czytałam , zwłaszcza tych niesolidnych. Zdaję sobie sprawę, że z zadowoleniem jest różnie, jeden chwali, drugi nie.

W sumie kiedyś też poczułam się nie swojo, podajac namiary na hydraulika (szukał, ktoś na forum), w odzewie komentarz byl troche nie na miejscu.

Pracuję w zupełnie innej branży i nie biorę "profitów" za polecenie "kogoś".

Wiem tylko, że u znajomych się bardzo sprawdził, stąd wzięłam sobie namiar na przyszłość.

Pozdrawiam

Ania

dzięki scur,

kiedyś już tam czytałam , zwłaszcza tych niesolidnych. Zdaję sobie sprawę, że z zadowoleniem jest różnie, jeden chwali, drugi nie.

W sumie kiedyś też poczułam się nie swojo, podajac namiary na hydraulika (szukał, ktoś na forum), w odzewie komentarz byl troche nie na miejscu.

Pracuję w zupełnie innej branży i nie biorę "profitów" za polecenie "kogoś".

Wiem tylko, że u znajomych się bardzo sprawdził, stąd wzięłam sobie namiar na przyszłość.

Pozdrawiam

Ania

Aniu tak to jest na forum ze jestesmy raczej czujni :wink:

i jak ktos ma kilka komentarzy i kogos poleca to zapala nam sie zolte swiatelko.

nie czuj sie obrazona i witaj w naszej grupie.

napisz kogo konkretnie potrzebujesz a my postaramy sie pomoc jak tylko mozemy.

Hej!

Budujacy sie w okolicach Olesnicy-czy mieliscie tez duze problemy z podlaczeniem pradu w rejonie olesnickim?Czy tylko my mamy takiego pecha, ze od lata nie mozemy sie pradu doczekac? :evil:

Pozdrawiam!

ja rowneiz z nimi walczylam ponad 2 lata udalo sie i nareszcie jestem szczesliwa posiadaczka skrzyneczki

:D nie sadzialam ze kiedys rachunek moze czlowieka az tak ucieszyc

jak przyszedl rachunek za prad radosc byla przeogromna nareszcie uwierzylam jest jest prad i kawke mozna zaparzyc na dzaileczcea tak powaznie mowiac to panowie budowlancy maja prad i to najwazniejsze

:D

walcz dasz rade

my na poczatku odpuscilismy zlozylam papiery i czekalam cierpliwie po 2 latach ruszylam do boju

zaczelam ich nachodzic i po 2 miesiacach poskutkowalo

We wtorek nareszcie dołączyłem do TYCH CO MAJĄ POSADZKI :D

Teraz wszystko schnie, jest piękne i równe aż cieszy oko.

Ekipę też polecam - firma Łąt-bud z Nowego Dworu k. Jelcza-Laskowic.

Tak jak obiecał ich szef byli we wtorek i od 8.00 do 19.30 zrobili wylewki na 185 m2 :)

Hej

Podziel się proszę namiarami na nich. Jak wyglądają cenowo?

Robiłeś papę termozgrzewalną czy folię na spód.

Układają również styro, czy tylko leją (na) podłogę

W tej fiirmie są 2 ekipy, więc nie wiem jak ta druga działa, ale ta, która była u mnie jest ok - dzisiaj zrobiłem obchód i posadzki gładkie jak pupa niemowlaka i równe jak stół :D

Podobno robią to już od 12 lat, więc doświadczenie mają.

Na spód dawałem fiolię.

Cenowo 14 zł/m2 bez układania styropianu, a z układaniem 15 zł/m2.

Namiar - tel. 071 318 34 84, kom. 604 539 199

A ja jadę sobie pospawać (bednarkę do rury uziomowej). Spawarka porzyczona - zobaczymy co zostanie po spawaniu :D pierwszy raz w życiu mam spawarkę w ręku :D

Hehe i to są właśnie te przyjemne chwile budowania :D

Najbardziej poprawia mi od zawsze humor gdy sam coś zrobię na budowie - zwłaszcza gdy robię to pierwszy raz - jaki człowiek potem dumny, że dał radę :D