Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jesli moge sie wtracic, pracuje w branzy meblarskiej

BRW to dizajnerski Bodzio, meble bardzo miernej jakosci.

szczegolnie kuchennych nie polecam

Podzielam opinię, mam u syna meble Syriusz, są 3 rok a biurko po bokach obskrobane, to samo tyczy się szuflad. Chociaż mają ładne meble, to sie na BRW nie zdecyduję.

Pozdrawiam

Ania

Rozgladamy się za kuchnia - mamy już kilka propozycji ale jak nie zabija ceną to chyba są zbyt leniwi - bo ewidentnie im się nie chce.

Czy macie może godnych do polecenia projektantów i wykonawców kuchni.

Macie może coś sprawdzonego ???

Dzięki za pomoc.

Pzdr.

Polecam Black Red White p. Agnieszka Bober

Sympatycznie projektuje :)

szczegolnie kuchennych nie polecam!

Wiesz co, kolezanka ma i jest zadowolona, zreszta sama je oglądałam i dlatego tez się zdecydowałam.

A co mogłabyś polecic w podobnej cenie?Bo nietstety kazdy kupuje to na co go stać :)

A co sądzisz o MEBLACH WRZOSOWA?

a ja nie mam BRW i tylko slyszalam ze po kilku latach sie rozklejaja,

meble wrzosowa tylko widzialam nie znam ich jakosci, wygladaja cudnie.

mi moi ph polecali meble kuchenne strzelin, tez sa w Domarze za wrzosowymi.

ja bede robila u stolarza (chyba) jakos najpewniej.

a wszystkie carga, hamulce do szuflad i inne bajery kupie sama w sklepie, coby jeszcze na tym stolarz nie zarabial.

agdzie sie te bajery kupuje?

w Twardogorze, a ceny w porownaniu z Wrocławiem malutkie

ostatnio kupowalam relingi do mebli i porcelanowe wieszaczki i galy mi wyszly ze tak malo mam zaplacic, bede tez sama robila szafy wnekowe.

zrobie projekt w komandorze i z tym projektem do sklepu z akcesoriami, plyte przytne i maz bedzie skrecal :)

zuch - za 20 tys. to raczej spokojnie zamówisz kuchnię bez sprzętu ,

ja za swoją, dałam ok 17 tys.

http://foto2.m.onet.pl/_m/5c9aaa95f6de15c34f0e4a467fe37fd2,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/26482211dd39573cc399d04bcfc419ff,5,19,0.jpg

jest to fornir i część frontów lakierowanych,

dwa małe i jedno duże cargo, magic corner

zamawiane w Astrze w Expert Kuchnie

polecam !

teraz robią mi jeszcze szafki do łazienki

Polecam Black Red White p. Agnieszka Bober

Sympatycznie projektuje :)

szczegolnie kuchennych nie polecam!

Wiesz co, kolezanka ma i jest zadowolona, zreszta sama je oglądałam i dlatego tez się zdecydowałam.

A co mogłabyś polecic w podobnej cenie?Bo nietstety kazdy kupuje to na co go stać :)

A co sądzisz o MEBLACH WRZOSOWA?

a ja nie mam BRW i tylko slyszalam ze po kilku latach sie rozklejaja,

meble wrzosowa tylko widzialam nie znam ich jakosci, wygladaja cudnie.

mi moi ph polecali meble kuchenne strzelin, tez sa w Domarze za wrzosowymi.

ja bede robila u stolarza (chyba) jakos najpewniej.

a wszystkie carga, hamulce do szuflad i inne bajery kupie sama w sklepie, coby jeszcze na tym stolarz nie zarabial.

jeśli Pani Agdnieszka z Krakowskiej, to rzeczywiście zmyślna babka

jednak BRW nie polecam - mam i stwierdzam,że badziewie:

karuzela (szafka narożna) strzeliła po 2 latach

uchwyty wszystkie wytarte,

blaty w dwóch miejscach spęczniały,

zawiasy pionowe w 3 szafkach do wymiany,

mable delikatne - "patrz i podziwiaj" "nie używaj"

nie były tanie - 2004, kuchnia w mieszkaniu 7,8 tyś.

"bajerki" do kuchni można spróbowac kupić w hurtowni przy monopolowej kiedyś znalazłem u nich narożny ociekacz - coś czego nigdzie nie było

:)

Budujemy się we Wrocławiu na Strachocinie.

Jeżeli chodzi o podbitkę, to jesteśmy wstępnie umówieni z brygada która robiła nam dach na sierpień.

koszty to: robocizna: 35 zł m² + 25 zł m² za drewno

Jak wcześniej robiłam wywiad w terenie, to za podbitkę przeciętnie biorą 45-50 zł.

Mi podbitkę robi brygada, która stawiała nasz dom od podstaw - stąd te 35 zł m² :)

Oczywiście podana kwota jest kwotą bez faktury :)

witam sąsiada, też strachocin, ale inne stadium zaawansowania ;)

czy mógłbym prosić namiar na dachowców , właśnie poszukuję ekipy

pozdr

wczoraj bylismy na bielanach w tym nowym centrum

pytalismy sie pana ile mniej wiecej kosztuje kuchnia ktora nam sie spodobala okolo 50.000 ze sprzetem

pan nas poinformowal ze zawieramy wstepna umowe wplacamy zaliczke i pan architekt jedzie na wymiar i etc etc

o mamo! ja myslałam, o 20 tys. maks bez sprzętu, czy to nieosiągalna cena? blat nie będzie marmurowy dodam, wprawdzie mamy dużą kuchnie ale.....

kto ma już doświadczenie w tym kierunku?

nie wiem jaką masz kuchnię, ale 20 tys to sporo i na pewno zmieścisz się w tej cenie

ja mam kuchnie o pow 24 mkw i meble fornirowane z szufladami hettich i drzwiczkami na klick bedą kosztowały 19 tys (bez blatu) - wycena w scavolini - 68 tys :o :o

o rany!!!!

tyle, że moja kuchnia ma ze 35 m, oczywiście w połowie jest jadalnią, miała byc drewniana ale nie bedzie chyba jednak........ jak robilismy do mieszkania obecnego (3 lata temu) to zapąłciliśmy 5800 z meblami do łazienki....... teraz robi nam projektantka nasza od łazienek i współpracujący stolarz... moze cholera wziąć jeszcze kogoś.....

rany rany rany, a jeszcze drzwi trza zapłacic do końca, panele kupić, jakies haczyki i inne ....

a duperele do kuchni można smiało kupić w sklepie na ul. Sikorskiego - ostatnio wybierałam tam uchwyty

Jestem tuż po robieniu szafy w kuchni i wymianie frontów więc poznałem kilka ważnych adresów meblarskich we Wro.

Hurtownie w centrum i okolicy:

Optimat - ul. Żegiestowska (k. Armii krajowej wjazd od Borowskiej) (tylko akcesoria)

Spec-Haus - Sikorskiego

Nie znam nazwy - Cybulskiego

Sotex - Robotnicza

Ślężna

Poza centrum:

ul.Gospodarska na Swojczycach - deski, fronty, akcesoria - duży wybór

Pozdrav

Ludzie nie załamujcie mnie. Ja muszę się zmieścić w 7 góra 8 tyś za kuchnię (bez sprzętu oczywiście). Myslałam o BRW, ale po opinii Ani, na której to polegam absolutnie, odpada. :cry:

To ja Cię pocieszę

8 lat temu kupiłem kuchnię do obecnego mieszkania .....

4 szafki stojące 4 szafki wiszące ..... kosztowały 700 zł :o jak to możliwe - możliwe kupione na placu na dworcu świebockim ......... blaty i daszek zrobiłem (pociąłem) na zamówienie w Sotexie (pisał Trabi wcześniej), halogeny i bajery kupiłem w Obi - całość mebli wyszła nie więcej niż 1400 zł - co do jakości nie mogę ich zajechać do dziś - przeżyły już 3 przeprowadzkę i poza zmianą gałek nic się nie rozpadło . :wink: To samo tyczy się do narożnika i stołu kupionego na placu za kolejne 700 zł :D

A piękne "firmowe " Meble Polonia, kupione do salonu rozpadły mi się po 2 latach :evil:

Sory ja tak tylko - wiem dziwny jestem ;)

Ludzie nie załamujcie mnie. Ja muszę się zmieścić w 7 góra 8 tyś za kuchnię (bez sprzętu oczywiście). Myslałam o BRW, ale po opinii Ani, na której to polegam absolutnie, odpada. :cry:

To ja Cię pocieszę

8 lat temu kupiłem kuchnię do obecnego mieszkania .....

4 szafki stojące 4 szafki wiszące ..... kosztowały 700 zł :o jak to możliwe - możliwe kupione na placu na dworcu świebockim ......... blaty i daszek zrobiłem (pociąłem) na zamówienie w Sotexie (pisał Trabi wcześniej), halogeny i bajery kupiłem w Obi - całość mebli wyszła nie więcej niż 1400 zł - co do jakości nie mogę ich zajechać do dziś - przeżyły już 3 przeprowadzkę i poza zmianą gałek nic się nie rozpadło . :wink: To samo tyczy się do narożnika i stołu kupionego na placu za kolejne 700 zł :D

A piękne "firmowe " Meble Polonia, kupione do salonu rozpadły mi się po 2 latach :evil: Sory ja tak tylko - wiem dziwny jestem ;)

KKochani a myslicie ze nie da sie kupic teraz mebli do kuchni za 700zł.

otoz nasza konkurencja wprowadzila na rynek meble kuchenne i spokojnie za te cene sie kupi. nie jest to szczyt dizajnu i jakosci ale daja rade (przynajmniej na fotkach)

... wszystko to taniej niż w Castoramie

Byliśmy przedwczoraj w Castoramie i jest duża reklama, że jeśli cos kupiłeś i w ciagu 15 dni znajdziesz gdzieś ten artykuł taniej to Casto oddaje różnicę ....

Ciekawei co ?

Nie dowiadywałem się szczegółów, ale tak napisali.

Reklama jest, lecz nie słyszałem, żeby ktoś z tego korzystał, a że sporo rzeczy można kupić taniej niż tam to fakt - sam porównywałem nie raz ceny, bo mam tam po drodze z pracy i czasem stamtąd dzwonię do hurtowni w Jelczu i porównuję :wink:

Co do mebli kuchennych to dzisiaj był u mnie projektant z niewielkiej firmy z okolic Milicza - wybraliśmy szczegóły do wyceny i czekam na ofertę mebli z HDF-u.

Czy rozglądaliście się już za grzejnikami - ja planuję aluminiowe z tzw. 3 kierownicami i na razie znalazłem:

- 248 zł w Castoramie biały, płaski, 10 elementowy, 1400 W 600/800

- 298 zł w Castoramie biały, płaski "Catalonia" 1860 W 500/800

- 428 zł w Castoramie srebrny lub złoty, płaski "Catalonia" 1860 W 500/800 - taki nietypowy planuję w salonie

- w Mrówce w Jelczu podobne grzejniki Catalonia w identycznej cenie, lecz wypukłe co bardziej mi się podoba (czyżby nowszy model ?).

Heh namierzyłem producenta - zobaczcie sami:

http://www.idmar.pl/index.php?mod=ShowMenu&a=select&id=89