Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kochani, pytanie naiwne...

Mam do przykręcenia do ściany z 1000 półek. Istnieje jakiś sprytny sposób na ustalenie poziomu :oops: :oops: :oops: ? Mózg mam tak wyprany przez tą wykończeniówkę, że najprostsza rzecz jest poza moją percepcją :cry:

We wtorek przeprowadzka :o A w domku sajgon. Na dodatek w czasie przeprowadzki ekipa będzie tynkować z zewnątrz. Dzieciarów nie udało się nigdzie upchnąć, więc będą "pomagać". Pies też bedzie robił co może. Jak nie zwariuję, to będzie cud!

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam do przykręcenia do ściany z 1000 półek. Istnieje jakiś sprytny sposób na ustalenie poziomu :oops: :oops: :oops: ? Mózg mam tak wyprany przez tą wykończeniówkę, że najprostsza rzecz jest poza moją percepcją :cry:

We wtorek przeprowadzka :o A w domku sajgon. Na dodatek w czasie przeprowadzki ekipa będzie tynkować z zewnątrz. Dzieciarów nie udało się nigdzie upchnąć, więc będą "pomagać". Pies też bedzie robił co może. Jak nie zwariuję, to będzie cud!

Koala....poziomicą?

Moja kuchnia (zabudowa narożnikowa 4m/4m) będzie mnie kosztowała 12500zł i około 7500zł sprzęt, fronty najtaniej drewniane na ul. Zakrzowskiej 26 w sklepie Meblarsystem, ale kupować musi stolarz-za mkw frontów z litego drewna on zapłaci 450zł , a klient indywidualny ponad 600zł... Stolarz z Twardogóry.

A gdzie na Sikorskiego te uchwyty?

A gdzie na Sikorskiego te uchwyty?

Natalia - jadąc od pl. JP II w stronę Mieszczańskiej skręcasz w lewo na światłach przed mostem. Po 70 m po lewej stronie w bramie jest Spec-Haus.

Ogólnie jako sposób na (moim zdaniem znaczne) obniżenie kosztów jest wyrzucenie uchwytów, listw przyściennych, oświetlenia w ofercie jako osobną pozycję i na końcu nie zamówienie ich.

Uchwyt relingowy z nierdzewki satynowej w salonach liczony jest 20 PLN wzwyż a kosztuje ok 8-9 PLN. To samo dotyczy lampek, transformatora itd.

Pozdrav

Koala....poziomicą?

Ale wtedy jakoś mi trzeciej ręki brakuje... Będę od poziomicy chyba krechy rysować na moich pięknych słoniowych ścianach :cry:

Mimo dośc młodego wieku to już moja trzecia kuchnia, pierwsza była ze Świebodzkiego - nie do zdarcia ale wykonanie nie najlepsze, tera mamy kuchnię z Pawłowic (no ni epamiętam jak się nazywa firma) - wykonanie super ale wygląd.... no teraz mi sie już nie podoba, z tego co pmiętam panowie nie robili żadnych cudów, takie bardzo typowe kuchnie, nie mieli wtedy (ze 3 lata temu) za bardzo pomysłów i koncepcji na rozwiązania szuflad np.

a my naprawde nie mamy czasu żeby wszystko tak super dokłądnie dogłębnie przemyśleć...... także zrobi nam to nasza projektantka i współpracujący stolarz, jak zaśpiewają przyzoita cenę nie będe się nawet stresować i latac gdzies indziej, za dużo nerwów mnie to już kosztowało, depresja murowana

a, kończymy łazienkę, po 6 tygodniowym oczekiwaniu na informację z Tubądzina, ze produkcja Majoliki ruszy ale w czerwcu, wpadłam do Cermagu i wzięłam z Majoliki co było, i pasuje :p

za tojaką mam cudną zieleń w sypialni.... :o

a, moja kuchnia ma 29 mkw, ściana do zabudowy 5,6 m........ :cry:

Witajcie, wracam po dlugiej nieobecnosci urodzilam coreczke wczesniaczke ale jest juz wszystko dobrze jestesmy w domciu i rosniemy !!

Powoli wykanczamy dom, mam pytanie czy jest teraz aktualnie jakas grupa drzwiowa? Szykujemy sie do zamowienia drzwi, teraz bedziemy robic lazienki i urzadzac domek.

pozdrawiam wszystkich flowercia

Ludzie nie załamujcie mnie. Ja muszę się zmieścić w 7 góra 8 tyś za kuchnię (bez sprzętu oczywiście). Myslałam o BRW, ale po opinii Ani, na której to polegam absolutnie, odpada. :cry:

Z Kulką gadałaś na temat naszego stolarza? Nasza kuchnia ma ponad 11 mkw. Meble kosztowały nas niecałe 6 tys.

Efekt zobaczysz w galerii naszego Alabastra.

przeżyły już 3 przeprowadzkę i poza zmianą gałek nic się nie rozpadło .

I nie znudziły Ci się?

A żonę też zmienisz za 3 lata jak ci się znudzi ?? ;)

Strasznie emocjonalnie się wiążę z tym co mam :D

Porównać żonę do kuchennych mebli? Spora odwaga :)

Chciałem żeby porównanie było wyraziste :D - ale żonie posta nie pokazałem :D

Witajcie, wracam po dlugiej nieobecnosci urodzilam coreczke wczesniaczke ale jest juz wszystko dobrze jestesmy w domciu i rosniemy !!

Powoli wykanczamy dom, mam pytanie czy jest teraz aktualnie jakas grupa drzwiowa? Szykujemy sie do zamowienia drzwi, teraz bedziemy robic lazienki i urzadzac domek.

pozdrawiam wszystkich flowercia

Gratuluję i cieszę się, że już wróciłaś :-)

Aktualnie są grupy: drzwiowa, bramowa, tynkowo-dociepleniowa i pstryczkowa o ile dobrze pamiętam.

Info o drzwiowej i bramowej prześlę na priv.