Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kochani, pytanie naiwne...

Mam do przykręcenia do ściany z 1000 półek. Istnieje jakiś sprytny sposób na ustalenie poziomu :oops: :oops: :oops: ? Mózg mam tak wyprany przez tą wykończeniówkę, że najprostsza rzecz jest poza moją percepcją :cry:

We wtorek przeprowadzka :o A w domku sajgon. Na dodatek w czasie przeprowadzki ekipa będzie tynkować z zewnątrz. Dzieciarów nie udało się nigdzie upchnąć, więc będą "pomagać". Pies też bedzie robił co może. Jak nie zwariuję, to będzie cud!

Pani Koala trzymam mocno kciuki za przeprowadzke,

potwierdzam nalatwiej poziomica laserowa

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie, wracam po dlugiej nieobecnosci urodzilam coreczke wczesniaczke ale jest juz wszystko dobrze jestesmy w domciu i rosniemy !!

Powoli wykanczamy dom, mam pytanie czy jest teraz aktualnie jakas grupa drzwiowa? Szykujemy sie do zamowienia drzwi, teraz bedziemy robic lazienki i urzadzac domek.

pozdrawiam wszystkich flowercia

Flowercia gratulacje ogromne :)

Mam do Was pytanie o dalszą kolejność robót okołodomowych.

Niedługo skończą się dostawy ciężkich palet i myślę, żeby nawieźć ziemi do wyrównania i ogrodzić działkę sadząc przy okazji żywopłot (przynajmniej w części od strony ogrodu).

Jak to zrobić z wyrównaniem terenu? Nie brakuje nam dużo, ale nie wiem czy wystarczy jak ujeździ to koparka czy trzeba inaczej zagęszczać?

Sęk w tym, że sąsiadka obok (po niższej stronie) nie zamierza budować i nie wiem jak robić na granicy działek - budować skarpę przesypaną do sąsiadki licząc na to, że ona też będzie chciała równać w przyszłości, czy murować w granicy mur oporowy (kupa kasy) ?

Pozdrav

No wlasnie my rozwiezlismy swoja kupe ziemi , tzn koparka rozwiozla, gosciu probowal cos niecos podrownac , ale sa takie gory i doliny ze az strach, nie wiem co z tym teraz zrobic, oprocz tego samej koncepcji na to jak zostawic to na granicy dzialek to nie mam zadnej

Jak to zrobić z wyrównaniem terenu? Nie brakuje nam dużo, ale nie wiem czy wystarczy jak ujeździ to koparka czy trzeba inaczej zagęszczać?

Pozdrav

rozplantować ziemię pod ogród najlepiej taczką i łopatą ,

tak wiem , setki ton , więc u mnie też był Macalac

o taki

http://foto2.m.onet.pl/_m/72e2f67c841c2b17c076c87a0b8347fa,5,19,0.jpg

całkiem dobrze wyrównał, potem glebogryzarka i grabki,

ale nie zagęszczanie !!!

teraz jest tak

http://foto3.m.onet.pl/_m/ffba905d570775926c082575e80afba7,5,19,0.jpg

Potrzebuję ludzi od tynków wewnętrznych oraz posadzek.

Pan Szpak już sprawdzony - chcę porównać z innymi (coś bez faktury nie bardzo chce zrobić - za dużo ludzi chce bez faktur :).

Termin to już az 2-3 tygodnie więc trochę zaczęło się spieszyć.

Jeżeli macie kogoś do polecenia to chętnie skorzystam.

Witam,

ja jeszcze podciagnę temat Kuchni.

Pierwszy kolo wycenił nam za 8,5 ale tak ni edo końca mu się chciało - dziwie się bo zapewne troche czasu staracił na jej projekt ale to już jego problem.

Drugi Pan wydał cenę 16 a po negocjacjach 14 - mimo wszystko stwierdziliśmy że to dużo, ale po Waszych opisach stwierdzam że to MEGA zajefjne ceny dostaliśmy.

Oczywiście bez sprzętu - masie rozumieć, a kuchnie mamy z 15mk

Potrzebuję ludzi od tynków wewnętrznych oraz posadzek.

Pan Szpak już sprawdzony - chcę porównać z innymi (coś bez faktury nie

Nam miał robić Pan Szpak, ale wkońcu się nie dogadaliśy,

robił nam Mariusz Tracz (501-283-928) - młody chłopaczek.

Zdecydowaniej taniej - ustaliliśy cenę z poprzedniego roaku na 26/m2

Z racji że z jego powodu była obsuwa z 1,5 tyg - wynegocjowaliśmy na 25/m2.

Zrobił dobrze.

Zuch - ja muszę kupić sprzęt AGD.

Tu masz linka do sklepu z Wrocławia Megamedia, możemy tam uderzyć razem

http://www.megamedia.pl/kontakt.ph

Słuchajcie, zaczynam się docieplać - niestety handlowiec z Basfa z którym się umawiałam już tam nie pracuję i nie ma w tej chwili przedstawiciela na Dolny Śląsk.

Jakie polecacie tynki do siatki i styro? Koalo - ty kupowałaś w Pwarisie? Mam tylko 2 dni na zakup wszystkich pier...Strukturę wezmę Duffe na Żernickiej.

Dostałem dzisiaj pierwszą wycenę mebli do kuchni - 7 000 zł

W cenie:

fronty z HDF, uchwyty, amortyzatory w szufladach i szafkach (żeby nie trzaskały), blaty itd. po prostu komplet (z halogenami, listwami maskującymi i małym stołem kuchennym).

Wymiary 3 zabudowanych ścian 2.5x2.9x1.2 m

Czekam na kolejną wycenę choć ta wydaje mi się ok.

Zdecydowanie polecam KOMBUD z Karmelkowej. Pokazałem zdjęcie obudowy klasycznej angielskiej w marmurze. Pan wynalazł odpowiedni blok marmuru, z którego chciałem obudowę, obudowę wykonał idealnie, i zgodnie z założeniami, terminowo i czysto. dodatkowo jest bardzo elastyczny i da się z nim "dogadać" co do ceny. Co ważne kominek grzeje bez zarzutów. Jeden z niewielu fachowców, którego gorąco polecam.

Nr telefonu do właściciela: 509 400 294

a mozesz pokazac zdjecie i podac koszt ?

ja uderzam na maximedia

ale nadal nie wiem jakiej firmy kupić> Samsung? Electrolux?

Zależy co za sprzęt - skoro do zabudowy to można kilku firm - zależnie od tego w czym się dana marka dobrze czuje.

Do poprzedniego mieszkania kupilismy lodowke Liebherr (kiedys powiedziano mi ze to mercedes lodowkowy), natomiast np zmywarke Neff (marka Bosch-Siemens na Austrie, Wlochy, Niemcy). Z obu jestesmy zadowoleni (niestety zmywarka zostala w mieszkaniu http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/a025.gif ), ale teraz mamy bardzo ergonomiczny zlewozmywak ;-)

Pozdrav