Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja wybrałam pralkę samsunga,jestem bardzo zadowolona,designe w porównaniu z boschem o niebo lepsze, pralki boscha mają złą opinię na ceneo dlatego nie wybrałam :-?

mam pralkę bosch od chyba 6-7 lat, jestem bardzo zadowolona, nic się z nią nie dzieje, poprzednią innej marki rdza zaczęła wyżerać po 2-3 latach

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a gdzie braliscie styropian pod podlogi?? i jaki?

nie wiem czy brac 2x5 na przemian czy 1x10??

U mnie styro na podłogi zajmuje się facet odpowiedzialny za ich zrobienie. Ten etap sobie odpuściłem, bo nigdy bym poddasza nie zabudował.

I lepiej wziąć 2x5. Po pierwsze masz go wtedy kładzionego na mijankę. Po drugie w jednej warstwie kładziesz kable/rury/przewody i zakrywasz to drugą - nie musisz robić rowków w styro.

A tak z ciekawości jeszcze pzaytam ile płącisz za robociznę za m2 za ten tynk ?

SUSPENSER podłączam się do pytania.

Robocizna za komplet (styropian, siatki, kleje, listwy, obróbki okien wraz z montażem parapetów zewnętrznych z kształtek ceramicznych) to 50 zł/m2

Taka cena za ocieplenie to standard - jeśli chcą od Was więcej pytajcie w Mega1000 (http://www.mega1000.pl/ocieplenia-z-wykonastwem/docieplenia-domkow-2.html) tam podobno mają duże moce przerobowe i tyle biorą (nawet w Allegro się reklamują).

a gdzie braliscie styropian pod podlogi?? i jaki?

nie wiem czy brac 2x5 na przemian czy 1x10??

U mnie styro na podłogi zajmuje się facet odpowiedzialny za ich zrobienie. Ten etap sobie odpuściłem, bo nigdy bym poddasza nie zabudował.

I lepiej wziąć 2x5. Po pierwsze masz go wtedy kładzionego na mijankę. Po drugie w jednej warstwie kładziesz kable/rury/przewody i zakrywasz to drugą - nie musisz robić rowków w styro.

Styro brałem u producenta razem z innym na elewacje.

U mnie też 2x5 na parterze z tych samych powodów co u Trocia, a na poddaszu 5cm Termoakustic (ten dokupiłem osobno - był dość drogi, lecz niewiele go poszło).

Nie warto układać styro samemu, bo to masa roboty, a fachowcy od wylewek odliczają za to grosze (wiem, bo zrobiłem ten błąd i sam ułożyłem).

Mam pytanie - czy ktoś z Was ma może na dachu Ruppa Sirius 13 lub dysponuje jego zdjęciem na dachu? Jeśli tak, byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie mi poglądowej fotki/fotek ;) [email protected] .

Sirius jest barwiony w masie - czy to barwienie jest równie dobre/skuteczne co w przypadku Kerra Pfanne?

Pzdr,

TS

Mam pytanie - czy ktoś z Was ma może na dachu Ruppa Sirius 13 lub dysponuje jego zdjęciem na dachu?

Zależy od koloru, miedziany jest w wątku "Pokażcie swoje dachy" w Galerii Forumowiczów. Przy czym zdjęcie nie odzwierciedli Ci tego jak wygląda to naprawdę... pomimo że możesz zobaczyć zdjęcie w słońcu, w cieniu, to i tak 99% tych zdjęć jest robione w całkowitym automacie, a czas "naświetlania", przesłona itd potrafią zupełnie zmienić zdjęcie.

Niedawno sam zrobiłem 2 fotki tego samego dachu z dwóch różnych miejsc i wyglądają zupełnie inaczej...

Mam pytanie - czy ktoś z Was ma może na dachu Ruppa Sirius 13 lub dysponuje jego zdjęciem na dachu? Jeśli tak, byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie mi poglądowej fotki/fotek ;) [email protected] .

Sirius jest barwiony w masie - czy to barwienie jest równie dobre/skuteczne co w przypadku Kerra Pfanne?

Pzdr,

TS

Ja mam Ruppa Sirius 13 ale w kolorze ceglasty.

Zdjecia w dzienniku.

Witam Budowniczych

kilka stron temu był wątek dotyczący drzwi wewnętrznych i specjalnego hasła otwierającego sezam ze zniżkami we wrocławskim Budusie.

jeśli to możliwe bardzo proszę o podanie hasełka ;)

może być na priva

pzdrw

dzis dostalem cene za styro:

- twardy na podloge 10cm - 155/m3

- miekki na sciany zew. 10cm - 115/m3

co myslicie o tych cenach?

i druga sprawa: prosze o namiar na dobrych kominkowcow i niedrogich.

dzisiaj dostalem wycene na 5800 za prosta zabudowe z minimalna iloscia kamienia.

Co wy na to ?

dzis dostalem cene za styro:

- twardy na podloge 10cm - 155/m3

- miekki na sciany zew. 10cm - 115/m3

co myslicie o tych cenach?

i druga sprawa: prosze o namiar na dobrych kominkowcow i niedrogich.

dzisiaj dostalem wycene na 5800 za prosta zabudowe z minimalna iloscia kamienia.

Co wy na to ?

Boru ta cena za kominek to taka do przelkniecia. Niestety....