Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wracając do wełny mineralnej. Gdzie mają najlepsze ceny na rockwoola?

Kupował ktoś już?

Sprawdź Arka - 604458627 Możemy zamawiać razem, bo się zbieram powoli, ale nie wiem, czy będzie to Arek - rozglądam się jeszcze.

Anjamen - nie kupowała u niego 0,5 roku temu - więc ostrożnie podchodzę do tematu.

Daro to ten z MSM?

u niego kupowalismy dla calej grupy ociepleniowej.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My kupowalismy purmo ze sklepu w Wołowie. Kontakt byl z allegro user: sklepja

Ceny byly nizsze niz oferowali nam nasi hydraulicy na stelrada bez watu i jak sami przyznali - purmo jest lepszej jakosci niz stelrad.

Dzięki za namiar - faktycznie rabat mają imponujący :)

Szkoda, że nie mają takich jak te w IDMAR (bardzo mi się podobają a znalazłem je tylko w Castoramie).

Jednym chórem odradzają za to markety budowlane. Rury z miedzi mają cieńsze ścianki, kaloryfery też z cieńszej blachy robione. Ciekawe czy to wszystko prawda, bo sprawdzić kaloryfer to raczej się nie da.

Wydaje mi się, że najczęściej ci fachowcy mijają się z prawdą, bo wątpię by producent celowo uruchamiał produkcję gorszej jakości wyrobów dla marketów (nie opłacałoby się i psuł by sobie markę).

Inna sprawa jest gdy np. coś nie spełnia norm jakościowych i trafia do marketów jako 2 gatunek.

Dobre ceny w marketach to najczęściej "efekt skali" tzn. markety kupują grupowo duże ilości w lepszych cenach (podobnie jak grupy z naszego forum) :wink:

Kupował ktoś już?

Sprawdź Arka - 604458627 Możemy zamawiać razem, bo się zbieram powoli, ale nie wiem, czy będzie to Arek - rozglądam się jeszcze.

Anjamen - nie kupowała u niego 0,5 roku temu - więc ostrożnie podchodzę do tematu.

Daro to ten z MSM?

u niego kupowalismy dla calej grupy ociepleniowej.

Tak z MSM:

aktualnie:

TOPROCK 150 mm ( 5pal x 50 m2) = 200 m2 x 26,50 zł/m2 =5 300,00 zł

Brutto

TOPROCK 150 mm ( 3pal x 70 m2) = 210 m2 x 19,41 zł/m2 = 4 076,10 zł

Brutto

SUPERROC 100 mm ( 2pal x 108 m2) = 216 m2 x 12,95 zł/m2 = 2 797,20 zł

Brutto

SUPERROCK 50 mm ( 1 pal x 180 m2) = 180 m2 x 6,53 zł/m2 = 1 175,40 zł

Brutto

Kupował ktoś już?

My kupowaliśmy w MB03 - mieli dobrą cene.

MEGAROCK (rolka=4m2) 150 - 64,48 za rolke

SUPERROCK (plastry) 50 - 43,99 za paczke

SUPERROCK (plastry) 100 - 47,95 za paczke

Kupowałem 28-01-2008

Przynajmiej nie ma problemów z oddaniem.

Zostało mi tego w cholere i gadałem o zwrocie - bez problemów.

Kupował ktoś już?

Ja swoją wełnę dwa razy zamawiałem poprzez allegro. Mieli wtedy najlepsze ceny z okolicy. Finalnie i tak faktura była wystawiona przez MSM, ale cena była niższa niż jak z nimi rozmawiałem bezpośrednio. Towar dowożony prosto na budowę wtedy kiedy chcesz.

Ja właśnie dzwoniłam dziś do Mrówki polecanej przez naszego forumowego kolegę Suspensera i rzeczywiście ceny maja super. Np. płyta gips karton po 19, 50 za sztukę. Profile też tańsze niż na allegro Może jakieś wspólne zakupy? Ja jestem zdecydowana.

Kurcze - chyba będę musiał się tam wreszcie przejechać. Jeżeli obsługa będzie tak samo miła (jeżeli nie ta sama) co Termena miała w Minkowicach, to chyba będzie to "mój" skład budowlany.

A tak przy okazji - czy macie jakiś pomysł jak przetransportować płyty g-k na poddasze w momencie, gdy:

- brak schodów - jest tylko drabina

- ewentualnie są drzwi balkonowe na poddaszu (bez balkonu)

Za jakiś tydzień mógłbym zamawiać płyty tylko nie wiem jak je wrzucić na poddasze.

a kto z Was ma krokwie 18stki i jaką pakowaliście tam wełnę - 18stkę czy 15stkę? i po ile 18stka....

Ja mam 18-stki. Pakowałem tam 18-stke. Jest ona droższa zarówno od 15 jak i od 20. Ale wolałem mieć te 3cm ocieplenia więcej.

18stki mają

Isover unimata λD=0,039 [W/mK]

Rockwool toprock λD=0,035 [W/mK]

Rockwool superrock λD=0,035 [W/mK]

Ja u siebie używałem Toprock'a

Ja właśnie dzwoniłam dziś do Mrówki polecanej przez naszego forumowego kolegę Suspensera i rzeczywiście ceny maja super. Np. płyta gips karton po 19, 50 za sztukę. Profile też tańsze niż na allegro Może jakieś wspólne zakupy? Ja jestem zdecydowana.

Kurcze - chyba będę musiał się tam wreszcie przejechać. Jeżeli obsługa będzie tak samo miła (jeżeli nie ta sama) co Termena miała w Minkowicach, to chyba będzie to "mój" skład budowlany.

A tak przy okazji - czy macie jakiś pomysł jak przetransportować płyty g-k na poddasze w momencie, gdy:

- brak schodów - jest tylko drabina

- ewentualnie są drzwi balkonowe na poddaszu (bez balkonu)

Za jakiś tydzień mógłbym zamawiać płyty tylko nie wiem jak je wrzucić na poddasze.

Trociu najelpiej klatka schodowa, odlozyc drabine na bok, dwojka podnosi , dwojka wciaga, moze tez jeden podnosic i jeden wciagac ale to jest niezly wycisk dla podnoszacego, generalnie godzinka i masz po sprawie

Trociu najelpiej klatka schodowa, odlozyc drabine na bok, dwojka podnosi , dwojka wciaga, moze tez jeden podnosic i jeden wciagac ale to jest niezly wycisk dla podnoszacego, generalnie godzinka i masz po sprawie

Hmmm. No to już czwórka ludzi. I do tego - jak podnieść na 2,8m ;)

Myślałem nad jakimś wciąganiem po linie. Tak już wełnę wciągałem na poddasze. Tylko musiałbym jakiś pożądny bloczek i linę skombinować. Wtedy może po kilka płyt za jednym razem dało by się wciągnąć.

SUSPENSER - niestety niestety ale w marketach jest towar gorszej jakości, co do grzejników to nie wiem ale z cała pewności armatura - fabryki puszczają serie specjalnie dla marketów budowlanych. Tez nie wierzyłam, dopóki zakupiona w Leroy armatura z Koła okazała się do bani - osad z mydła jest nie do doczyszczenia już po drugim myciu rąk od wyszorowania umywalki. Po prostu warstwa emalii jest cieńsza, podobnie jak wszystkieinne warstwy różnych anty powłok. Koleżanka ma identyczną umywalkę kupowaną w Cermagu, mieszka obok więc woda ta sama, mydło to samo (sprawdziłyśmy), różnica zdecydowana!!!!!!

teraz kupiłam wszystko w Vinsarze

SUSPENSER - niestety niestety ale w marketach jest towar gorszej jakości, co do grzejników to nie wiem ale z cała pewności armatura - fabryki puszczają serie specjalnie dla marketów budowlanych.
To niestety prawda. Markety podpisują z dostawcami umowy na określoną cenę. Więc producent kombinuje co by tu zrobić, aby zrobić materiał taniej. A to da cieńszą blachę, a to będzie mniej przysłowiowego cukru w cukrze. Oczywiście bywają też dobre rzeczy w marketach ale niestety nie wszystko jest porównywalne.

Tak z MSM:

aktualnie:

TOPROCK 150 mm ( 5pal x 50 m2) = 200 m2 x 26,50 zł/m2 =5 300,00 zł

Brutto

No to już nasz MaciekWroc z MB03 ma taniej

http://www.allegro.pl/item374136500_welna_mineralna_rockwool_toprock_150_transport.html

po 23,60 za m2

A tutaj - http://www.allegro.pl/item376501350_rockwool_toprock_150_mm_bezplatna_dostawa.html - już masz po 20,05

Szperaj po allegro. Jeżeli nawet jakiś sprzedający nie będzie miał odpowiedniej grubości w ofercie - spytaj się o cenę - dostaniesz odpowiedź

Hmmm. No to już czwórka ludzi. I do tego - jak podnieść na 2,8m ;)

Myślałem nad jakimś wciąganiem po linie. Tak już wełnę wciągałem na poddasze. Tylko musiałbym jakiś pożądny bloczek i linę skombinować. Wtedy może po kilka płyt za jednym razem dało by się wciągnąć.

Nie ryDZykowałbym kilka sztuk na raz i na linkach - chyba ze masz duż miejsca.

My jesteśmy już po rygipsach na górze.

1 os podnosi i 2os na górze wciaga.

Po 8 płytach zaczynasz odczówać ich cięzar.

Nie wyobrażam sobie wciagania ich kilka szt na raz - są zbyt delikatne i bardzo łatwo mozna je uszkodzić - co doceniasz dopiero jak je przykręcasz.

a kto z Was ma krokwie 18stki i jaką pakowaliście tam wełnę - 18stkę czy 15stkę? i po ile 18stka....

My mamy 18 krokwie.

Daliśmy 15 wełne ponieważ te 3cm muszą tam być - dla dylatacji.

Z tego co mi tłumaczono - nie powinno się dać na styk.

no wlasnie tez tak slyszalam....