Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie!

Zaczelam - wzorem bardziej doswiadczonych kolegow :wink: - orientowac sie w cenach okien i okiennic... Widze ze to bedzie dylemat bo okna ktore mi sie podobaja sa absolutnie poza moimi mozliwosciami finansowymi...lekko ponad 3.000 za drzwi z okiennica :o Zdaje sie ze bedziemy szukac jakiegos lokalnego stolarza, ktoremu powierzymy zadanie wykonania okiennic...

Rozłóż to sobie na raty, czyli najpierw skup sie na oknach, okiennice zawsze można później dokupić.

Wiesz, co do tych rat - myslalam o oknach z okiennicami - to zdaje sie tworzy calosc? :-? Tzn. w przypadku okiennic mocowanych do ramy okna?

Ale faktycznie doszlismy juz do wiosku ze tak nie da rady, chyba kupimy okna pcv, z okleina od zewnatrz, a najwyzej za czas jakis dorobimy do tego okiennice, chocby mocowane do muru. Dla mnie i tak maja one do spelnienia role estetyczna...

Wiesz, co do tych rat - myslalam o oknach z okiennicami - to zdaje sie tworzy calosc? :-? Tzn. w przypadku okiennic mocowanych do ramy okna?

.

Spokojnie, okiennice można domontować w późniejszym okresie, nigdy tak nie jest że od razu musisz kupić cały komplet.

Ja będę miał rolety co niestety eliminuje okiennice ale nie do końca. Będę chciał zrobić nieruchome atrapy przymocowane do elewacji dające złudzenie że są otwarte :)

dzień dobry :-)

aka - okna z okiennicami są super :-) Sama skusiłam się na okna od razu z okiennicami i jest to chyba największe moje "szaleństwo" podczas budowania. Ale jak na razie jest to chyba najładniejsza część domu :-)

dobrzykowice - przykryłam o 11, o 2 jeszcze poprawiałam ;-)

Smok - gdzieś wyprowadził Owieczkę, że nie ma Cię tu tak długo ? :lol:

aka- jeśli nie znajdziesz daj znać - starą wycenę mam gdzieś tu w pobliżu :-) no zaszaleliśmy z tym Gebauerem, przyznaję ....w którymś momencie to tylko czekałam jak mąż powie, że szybciej byśmy się wprowadzili, gdyby nie te okiennice (w zamian byłby piec), ale na moje szczęście przemilczał to :lol:

a tak jak pisałam okienka są prześliczne :p

Witam wsztstkich stęsknionych ;) i młode wilczki :)

Cieszę się, że nasza grupa rośnie w siłę

prace ostatnio strasznie się ślimaczą, a hurtownie zapadły w sen zimowy (na kocioł co muszę czekać 3 tygodnie :evil: ) widać nie dane mi skończyć tej instalacji.

Na szczęście zostają podłogi, kafelki i mebelki ;)

No i ku wiosnie ma się :D

....a co ? nie będę gorszy ;)

Tymczasem mozolnie maziam sufity :roll:

Dziś byłem u tartacznika-stolarza, twierdzi, że strrrrrrasznie podrożało drewno w lesie :evil:

Chciałem , by mi zrobił podłogi, hmmmm, mam poczekać na ......grom z jasnego (czyt. nowe ceny)

Aka , proszę bardzo

(mam nadzieję, że nie jesteś z inspekcji pracy )

http://foto.onet.pl/upload/41/52/_178492_n.jpg