Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jestem aktualnie tydzien po wylewkach. Po 3 dniach mozna juz spokojnie chodzic po nich.

Z tego co sam teraz robie lub zamierzam to :

-przeszlifowac delikatnie sciany tam gdzie tynakarzom sie chlapnelo cos,i uzupelnic ubytki/zarysowania na scianach

-zamocowac gniazda i wlaczniki, kostki pod oswietlenie (odbior el. mam miec na dniach)

-zamocowac panele scienne

-zagruntowac sciany nastepnie malowac,

-zamocowac parapety i obrobic je

-wypelnic i obrobic dziury w scianach pod grzejnikami, tam gdzie ida rury

-zrobic taras/podjazd

-sprzatac na placu boju (budowy)

i to co juz bylo w poprzednich postach - wybrac/zamowic plytki,panele,dzwi,meble itp

Posadzka nawet po trzech dniach lubi osiadać pod cieżarem np. stojacego człowieka. Wychodzi to potem przy kładzeniu kafli.

pzdr.

bemark - dzięki jakoś leci :lol:

Mam obecnie na dachu dekarzy, reklamacja sprzed zimy - rozbierają krawędż i dwie połącie - przykre, ale trzeba być twardym nie miętkim 8)

my też walczymy z dekarzami i więźbą...niby górale, a tak spartaczyli, że szkoda gadać

Ja siedzę juz 3 dzień na dachu z nimi i pokazuję im usterki - poprawiają czasem rzetelnie a czasem poprawiają jeszcze dwa razy.

od tynków odczekaj tyle żeby zaczęły bielec powoli, bo na początku to normalnie się na nich woda skrapla i jest koszmarna parówa w domu. Trzeba wietrzyć i suszyć bo się leje po ścianach.

To chyba coś mnie majstry oszukały, bo żadna woda po ścianach się nie lała ani łaźnia parowa nie powstała w środku...

ups... albo to moje majstry się ratowały intensywnym gąbkowaniem ścian że w nich tyle wody zostało... :roll: u nas przez jakiś tydzień do dwóch ściany mocno się pociły.

Sprzedam działkę budowlaną 1500mkw w MALINIE gm. Wisznia Mała.

Media przy granicy działki, prąd na działce.

Działka bez obciążeń prawnych.

Ogrodzona z dwóch stron, pozostał front i tył do ogrodzenia.

Cena za całosć: 450.000zł. ( 1mkw = 300zł)

telefon na prw

telefon na prw

Ło matko to u mnie w Szymanowie po 200zł za metr, a do Malina jeszcze kawalek drogi, cos drogo, a dzialki stanialy, po tyle to mozna bylo rok temu sprzedawac.

ale przyznaje Malin ładny jest...

telefon na prw

KAZDEMU WOLNO POMARZYC!!!

telefon na prw

Ło matko to u mnie w Szymanowie po 200zł za metr, a do Malina jeszcze kawalek drogi, cos drogo, a dzialki stanialy, po tyle to mozna bylo rok temu sprzedawac.

ale przyznaje Malin ładny jest...

Fakt 3 stówki za metr działaka w takiej odległosci od Wrocka, to ciężko będzie znaleźć chętnego. Ale swoja droga Aniu, coś mi się zdaje że w Szymanowie działeczki ciut droższe niż po dwie stówki. :wink:

od tynków odczekaj tyle żeby zaczęły bielec powoli, bo na początku to normalnie się na nich woda skrapla i jest koszmarna parówa w domu. Trzeba wietrzyć i suszyć bo się leje po ścianach.

To chyba coś mnie majstry oszukały, bo żadna woda po ścianach się nie lała ani łaźnia parowa nie powstała w środku...

ups... albo to moje majstry się ratowały intensywnym gąbkowaniem ścian że w nich tyle wody zostało... :roll: u nas przez jakiś tydzień do dwóch ściany mocno się pociły.

Z wietrzeniem to trzeba delikatnie. Tynki zwłaszcza gipsowe lubią pękać przy zbyt szybkim suszeniu.

pzdr.

witam,

mam pytanko - w czym robicie projekty kuchni czy łazienek? wiem, ze są takie programy do aranżacji, ale nie wiem za bardzo skąd je macie :oops:

Ostatnio widzialam w markecie budowlanym na Bielanach. Czasami bywaja jako dodatki w roznych gazetach wnetrzarskich/budowlanych typu Murator, Cztery Katy.

Czesc Wam,

Znacie moze jakieś godne polecenia sklepy/firmy zajmujace sie kominkami i dgp czyli sprzedaz, montaz itp ??

Musze niedługo coś wybrac i bede wdzieczny za jakiekolwiek opinie ..

Hej

Ja do tematu kominka podszedłem od drugiej strony. Najpierw wyszukałem w sieci model kominka, który mi podpasował, a potem do tego szukałem sklepu. Dlaczego tak - z tego co się orientowałem to sklepy mają 1 góra 2 producentów, których sprzedają i oferują z montażem DGP. Inaczej za kominek płacisz 22% vat i tylko montaż 7%