Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

słuchajcie czy już ktos z Was rozglądał sie za kominkami? bo ja szukałam i nic

co do grzejników ja juz zamówiłam razem z piecem BUDERUSA( produkcja w Niemczech)

dla przykładu jak będziecie porównywac ceny to u mnie tak:

22/600/600 -341 brutto

22/600/800- 384 brutto

22/600/1800- 702 brutto

Zastanawiałam sie na początku nad Korado, ale hydraulik odradził, wybierałam miedzy Kermi (Niemcy) a Buderusem.

Padło na Buderusa żeby był komplet z piecem :lol:

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zastanawiałam sie na początku nad Korado, ale hydraulik odradził, wybierałam miedzy Kermi (Niemcy) a Buderusem.

U mnie właśnie się kładą Kermi. Na początek bałem się, że to nie wiadomo co. Ale potem widziałem u pracy w nowym biurowcu i teraz widzę wspomniane przez Ciebie. Cen nie podam, bo całością zajmuje się mój hydraulik.

p.s. 7 Czerwca na naszych palcach zagniezdzily sie dwie obręcze ;']

No to jak się chwalić, to ja byłem szybszy - 24 maja :D

Boru, Trociu - GRATULACJE i wszystkiego naj!

Gratulki i sto lat :p

my będziemy mieli niedługo, bo 07.07 naszą pierwszą rocznicę;)

Gratulacje!

My 27.06 mamy 10 rocznice.

Co to jest MB03 i gdzie sie miesci?.Potrzebujemy styropian kupic.

Przyjaciel google mówi mi, że MB03 to http://www.mb03.pl

Znajomość rynku lokalnego mówi mi, że MB03 to hurtownia mająca swój oddział w Łanach (droga do Kamieńca po lewej) i na Szczecińskiej we Wro.

Przedstawicielem MB03 tutaj na forum i w real jest Maciej Hanyś znany jako MaciekWroc.

Kupowałem od nich profile do rigipsów Lafarge'a. Miła obsługa.

Badam sprawę tej firmy, ustalę hasło dla reszty to dam znać. Gadam z szefostwem.

to jak z tą grupą grzejnikową?

Cieszę się, że się podejmujesz tego zadania - dzięki :D

Ja będę potrzebował aluminiowe do pieca 18 kW, więc około 100 szt żeberek po 186 W.

Na razie podobają mi się takie:

http://www.idmar.pl/index.php?mod=ShowMenu&a=select&id=73

Namiary na ich montażystów (może mają w lepszej cenie niż Castorama) :

AUTORYZOWANY SERWIS IDMAR - DEMRAD Wiesław Tasarz Wrocław tel : 0601702406

AUTORYZOWANY SERWIS KLIMATYZATORÓW InTherm - Skrzyczyńska Katarzyna Wrocław tel.0713434845

0697-093-018

AUTORYZOWANY SERWIS IDMAR - DEMRAD Jakub Kozłowski Wrocław tel : 0608898002

A może najlepiej uderzyć do przedstawiciela regionalnego:

Sebastian Białkowski tel. 504082898

no i jeszcze temat wylewek/tynkow

tynki gipsowe schna duzo szybciej niz tradycyjne - ale ile czasu im zajmuje do wyschniecia? Z tego co mi sie wydaje to jak juz sa biale to sa suche a jak suche to mozna gruntowac??

wylewki:

robicie wylewki tradycyjne czy samopoziomujace?? moj wykonawca robi tradycyjne i obawiam sie czy on to sam zpoziomuje a dwa czy przy tradycyjnych czas schniecia nie wydluza sie znacznie??

pozdro

jeszcze raz zapytam o orientacyjne czasy schnięcia ;']

No dobra, jak już tak o tych ślubach i takich tam, to ja się pochwalę, że mam dziś 16 rocznicę ślubu (piatek, trzynastego). I jak tu być przesądnym! :wink: A naszym forumowym nowożeńcom wszystkiego naj... i dużo cierpliwości.

Ok wszystkim nowozencom Wszystkiego najlepszego ale dla JOLI I ZBYSZKA to ja musialam tort upiec :)

Siostro u Ciebie 16, a u mnie 6 :oops:

http://img513.imageshack.us/img513/6444/14an.png

No dobra, jak już tak o tych ślubach i takich tam, to ja się pochwalę, że mam dziś 16 rocznicę ślubu (piatek, trzynastego). I jak tu być przesądnym! :wink: A naszym forumowym nowożeńcom wszystkiego naj... i dużo cierpliwości.

Ok wszystkim nowozencom Wszystkiego najlepszego ale dla JOLI I ZBYSZKA to ja musialam tort upiec :)

Siostro u Ciebie 16, a u mnie 6 :oops:

http://img513.imageshack.us/img513/6444/14an.png

Tort boski :D ,u mnie zbliża się już 18 rocznica :p

Czy w momencie wykanczania dachu (dachowka, obrobki) mieliscie juz w pelni wykonczone kominy? Chodzi mi tu np. o oblozenie klinkierem.

Nasz wykonawca - murarka nie podejmie sie tego przed zakonczeniem prac dekarskich. Zastanawiam sie czy mozna dobrze uszczelnic dach przy kominach jesli te nie maja jeszcze finalnego rozmiaru.

pozdrowka!

Zrobię lekką zmianę tematu, ale zna ktoś kogoś w 4 wydziale wrocławskich ksiąg wieczystych na komandorskiej? Od 6 miesięcy czekam na założenie księgi, bank odwleka uruchomienie kredytu i powoli nie wiem jak z nimi rozmawiać :(

O kurka... współczuję. Sytuacja nie do pozazdroszczenia..

My również czekaliśmy na założenie KW dla nowo wydzielonej działki i jak babka w sądzie na Krzykach rzekła 8 do 10 miesięcy - tak się stało... Po 9 miesiacach była KW.

Nawet takie malutkie sądy jak w Oławie robią to w 3 miesiące!!

Nam pewien starszy notariusz radził, by napisać podanie o przyspieszenie z powodu konieczności pilnego wyjazdu do Australii w celach matrymonialnych i szybkiego w związku z tym opchnięcia majątku w Polsce :)

Ale jak sie juz wyczekaliście... Już jest bliżej niż dalej.

Rozmawiałam kiedyś z jakimś doradca kredytowym w identycznej sprawie... Twierdził, że bank nie widząc świeżego wypisu z KW nie może być do końca pewnym czy juz po wniosku o założenie KW nie wpłynął jakiś inny wniosek o obciążenie nieruchomości.. Dlatego nie uruchamiają kredytu :roll: Podobnie zreszta nie można sprzedać takiej nieruchomości (co mnie spotkało).

Cierpliwości życzę

Suspenser jeszcze nie wiem czy sie podejmę - najpierw zbierzmy szybko informację kto by co chciał. Może się okazać, że każdy będzie chciał cos innego (na przykład w moim przypadku IDMAR nie wchodzi w grę) i wtedy klopsik.

Ustalmy jedno miejsce negocjacji i wtedy może się udac.

pozdrówka