Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pięknie! :D No ja nie jestem, nie jestem ale BK jest :wink: hehe

A co to za dachóweczka na daszku? Wielce mi sie podoba.

CO TO ZA INSYNUACJE?!

A ja myślałam że zapadliście w sen zimowy razem z tymi hurtowniami - przez ostatnie dni niewiele się działo w naszej grupie.

A ja się muszę pochwalić że nareszcie mam działkę :D No może jeszcze nie całkiem, bo na razie przedwstępna umowa.

Działki w Dobrzykowicach będą w lecie - gmina będzie sprzedawać ale wszyscy czekają na Unię jak tu przyjadą germańscy emeryci landy masowo wykupywać - może to i byłoby dobre? :wink:

Teraz tylko projekcik, pozwolonko, kredycik ... Jestem optymistką i chciałabym to załatwić do maja. Czy to realne?

Działeczka to efekt rzeczywiście długich poszukiwań.

Namierzyłam pana właściciela za pośrednictwem pana sołtysa :) z Gajkowa który okazuje się jest centrum informacji.

Umówiłam się z panem właścicielem na podpisanie umowy przedwstępnej- a tu klops, ktoś mnie w ciągu dwóch dni ubiegł, wykosił mi działeczkę sprzed nosa. Udało się jednak pana namówić, żeby podzielił następne pole, tuż za tymi działkami, pan się zgodził, podpisaliśmy umowę i właśnie geodeta wykrawa nam działeczkę 1300 m.

Widoczki takie jak w całym Gajkowie - budowy, nowe domy, jeszcze ludzie nie zdążyli ogrodów zagospodarować, ale za parę lat powinno być fajniej. Stara część - wieś - ma super klimaty - raz widziałam krowy :D , są kaczki i kury :D , jest naprawdę fajnie. Gajków jest OK, bo jest gdzie iść na spacer, można na rowerach dojechać do Biskupina (tak nas zapewniano), nad Bajkał (ryby!), do lasu. Chociaż las to ładniejszy w Dobrzykowicach, Nadolicach, Chrząstawie - z tamtymi stronami to nic nie może sie równać ...

Teraz projekt - mąż chce Stanisława z Archipelagu, mnie się podoba Klementynka i Konwalia z Horyzontu, chociaż Stanisław też jest OK. Czy ktoś z Was go buduje? Na razie liczymy kosztorysy.

Ale wam zazdroszczę miejsca na domek - trudno sobie wyobrazić piękniejsze. W Chrząstawie bywam w sezonie grillowo- rowerowym (kwiecień - listopad) raz w tygodniu.

Jak zobaczycie kiedyś 4-osobową rodzinkę w lesie na miejscach do grilowania lub rodzinkę na rowerach na drodze przez las na Oleśnicę - tam gdzie się zbiera jeżyny i konwalie (z głównej drogi trzeba zjechać na lewo, nie w prawo jak na archipelag) - to będziemy MY.

Od osiedlenia się w Chrząstawie odstraszyła nas droga dojazdowa - wąska, z nietrzeźwymi tubylcami po zmroku, nieoświetlona. Raz nawet mieliśmy stłuczkę w centrum Chrząstawy - w biały dzień, i to przesądziło.

Ale miejsce jest super.

sam dojazd jes rzeczywicie wąski ale bedzie droga! w zasadzie już jest utwardzona i to mnie przekonało oglądałem inne lokalizacje w okolicy i poza kamieńcem z cenami z kosmosu i domkami które są tak do siebie podobne że "po grilu" trudno do siebie trafić wybór był prosty

o tyle prostrzy że żona miała tylko dwa wymogi

1. las

2. działka minimum 10A