Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

...poza tym warto pwiedzić to na Karmelkoej, ze planujemy większą ilość, może jeszcze zejdą i definitywie wytną Budus.

Szczerze mówiąc przydałoby się, bo w Budusie obsługa bardzo średnia - aż się cieszę, że już nic więcej tam nie zamawiam.

Co do drzwi wewn. to ja poza metalowymi do kotłowni i garażu z Porty zamówiłem drewniane u stolarza (jesion bejcowany) - drzwi kompletne z ościeżnicami i opaskami 1 300 zł (4 ościeżnice 150 mm i 4 - 270 mm).

Do 8 par drzwi gratis dodatkowe 3 tunele 270 mm z opaskami.

Montaż gratis.

Była to zdecydowanie najlepsza oferta - montaż będzie we Wrześniu - na pewno napiszę jak się sprawią i wtedy będę mógł ich polecać lub nie :wink:

PS zamówiłem u nich też parapety i obicie schodów jesionem

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Szukam informacji na temat rynien o przekroju kwadratowym. Moze ktos takie robił u siebie i może polecić jakąś firmę albo chociaż orientuje sie gdzie moge uzyskać info na temat takich systemów???? Będe wdzięczna za infrmację.

Goska

Zamówiłam drzwi cala. W Budusie mimo rabatu oferta okazała się najgorsza. Lepszą cenę zaproponowali nam nawet w Lakbudzie, gdzie mimo braku upustu na same drzwi maja teraz taka promocję, że wkładki i klamki itp. są za złotówkę. W Bususie wychodzi za całośc drożej. Dla nas cena tych drzwi była i tak zaporowa i zamierzaliśmy zrezygnować, ale dostaliśmy jeszcze lepszą ofertę na Karmelkowej. Do tego na te które wybralismy jest firmowy rabat 10% i wyszło, że porządne, dębowe drzwi cala mamy mieć za 3550. Pozdrawiam.

Witam,

Dzielimy sie wesolymi nowinami wiec pora na niewiesola rowniez.

Okradli nas, poszly deski podlogowe na deske czolowa, plyty osb, dwie podpory stalowe, ktore jeszcze pod stropem byly, jakies elementy do komina. Gdybym wieczor wczensiej nie przeniosl do sasiada reszty rzeczy - byloby tego na jakies 10k, tak - 3k.

To tak gwoli ostrzezenie, uwazajcie.

Przy okazji czy wie ktos gdzie mozna ubezpieczyc nieskonczony budynek bez odbiorow jako DOM, a wiec tym samym m. in. od kradziezy?

Nam chca ubezpieczyc przed odbiorami tylko jako budowe, tj. od pożaru i wichury.

pozdrowka!

Ja mam ubezpieczone elementy zamontowane - okna drzwi bramę, i inne. Polisa możliwa po zamknięciu inwestycji oknami i drzwiami z atestami. Jak coś nowego zamontowuję to zgłaszam to do polisy i dopłacam jakieś 50zł. W sumie suma ubezpieczenia jakieś 70-80 tys za 1000PLN - jakoś tak.

Daro,

gdzie sie ubezpieczałeś??

Witajcie poszukuje jakiegos fachowca od kafelek i zabudowy G-K w lazience

nasz kafelkarz od 1,5 tyg nie odbiera telefonu :-( a mial juz w tym tygodniu zaczynac 2 lazienki i WC oraz pokoje:-(

bede wdzieczna za pomoc pozdrawiam flowercia

Ja bym do gościa pojechał 8)

Hehe tylko ja nie wiem gdzie mieszka :-) tzn wiem w jakiej dzielnicy :-)

W Hestii:

Przedmiot i zakres ubezpieczenia:

- Dom jednorodzinny w trakcie budowy wraz ze stałymi elementami od ognia i innych zdarzeń losowych - 50 000 - składka 100

- Stałe elementy w domu w trakcie budowy od kradzieży z włamaniem i rozboju - składka 600

Doubezpieczenie po zamontowaniu czegoś wartościowego - minialna składka 50zł.

Ale najlepszym moim ubezpieczeniem są sąsiedzi z każdej strony 8)

Dzieki za informacje odnosnie ubezpieczenia, jak tylko sie zamkniemy to tez to poubezpieczam.

A z innej beczki moze wiecie, gdzie maja dobre ceny na takie rzeczy:

Płytka Karpatia Wienerberger

Cegła klinkierowa Karpatia Wienerberger

Cegła klinkierowa Agra Wienerberger

Cegła klinkierowa Alhambra Wienerberger

Cegła klinkierowa Markish Wienerberger

Pozdrowka!

W Hestii:

Przedmiot i zakres ubezpieczenia:

- Dom jednorodzinny w trakcie budowy wraz ze stałymi elementami od ognia i innych zdarzeń losowych - 50 000 - składka 100

- Stałe elementy w domu w trakcie budowy od kradzieży z włamaniem i rozboju - składka 600

Doubezpieczenie po zamontowaniu czegoś wartościowego - minialna składka 50zł.

Ale najlepszym moim ubezpieczeniem są sąsiedzi z każdej strony 8)

Daro a te stałe elementy to od jakiej kwoty ta składka 600 zł

Dzwoniłam do Warty

opcja z ochroną przed kradzieżą z włamaniem,drzwi okna przyłącza mediów wyposażenia łazienki kominki klimatyzatory itd

na kwotę 30 tyś- oraz mury od zdarzeń losowych na 50 tyś- 582 zł

czekam jeszcze na jedna oferte z concordii 8)

Witajcie

Ciagle szukam dobrego sprawdzonego i taniego tynkarza na 2 polowe lipca. Jola i Natalia dzieki za informacje.

Zastanawiam sie czy nie wziasc kogos z Allegro. Tam sie oglaszaja i maja dobre ceny. Tylko zeby byli sprawdzeni ... co o tym myslicie ?

Z grupy misiow dzwonilem do kazdego i chca ponad 27 zl za metr z materialem a wiem ze rowniez mozna taniej i dobrze :)

Pozdrawiam

S

Ciagle szukam dobrego sprawdzonego i taniego tynkarza na 2 polowe lipca. Jola i Natalia dzieki za informacje.

Zastanawiam sie czy nie wziasc kogos z Allegro. Tam sie oglaszaja i maja dobre ceny. Tylko zeby byli sprawdzeni ... co o tym myslicie ?

Z grupy misiow dzwonilem do kazdego i chca ponad 27 zl za metr z materialem a wiem ze rowniez mozna taniej i dobrze :)

A jakie to tynki? Gipsowe czy c-w? Bo ja za swoje c-w płaciłem na gotowo z jakieś 33zł/m2 więc cena 27zł jest bardzo fajna.

Witam wszystkich

Jestem na etapie poszukiwania ekipy do postawienia stanu surowego.

Oczywiście w pierwszej kolejności chciałbym sprawdzić dostępność ekip polecanych na forum.

W związku z tym mam prośbę, czy oprócz ekip wymienionych na stronie wrocławskich misiów znacie może jeszcze jakieś inne godne polecenia? (Budować będę w okolicy Leśnicy).

Mam też pytanie o ekipę Jacka Biskupa. Widnieje on na liście misiów, ale nie mogę trafić na żadne posty które by go polecały, czy są na forum osoby które miały z nim do czynienia i mogą podzielić się wrażeniami?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam