Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

szanowni forumowicze jakiś czas temu czytałam o tym że zbiera się ekipa do zamawiania szamba-czy to nadal aktualne czy już zakupiliście?z braku czasu i urwania głowy na budowie nie miałam czasu aby porządnie śledzić forum,czy ktoś może mi powiedzieć skad bierzecie szamba i czy propozycja wspólnego zamawiania jest nadal aktualna czy też już nie

a co do stropu to my akurat braliśmy z betardu długołęka-ceny były ok i dostawa na czas

pozdrawiam

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szanowni forumowicze jakiś czas temu czytałam o tym że zbiera się ekipa do zamawiania szamba-czy to nadal aktualne czy już zakupiliście?z braku czasu i urwania głowy na budowie nie miałam czasu aby porządnie śledzić forum,czy ktoś może mi powiedzieć skad bierzecie szamba i czy propozycja wspólnego zamawiania jest nadal aktualna czy też już nie

a co do stropu to my akurat braliśmy z betardu długołęka-ceny były ok i dostawa na czas

pozdrawiam

ja również pisałbym się na wspólne zamawianie szamba (ale to brzmi... :D

czy ktoś z was słyszał że w okolicach Radomia są tanie szamba?

W Hestii:

Przedmiot i zakres ubezpieczenia:

- Dom jednorodzinny w trakcie budowy wraz ze stałymi elementami od ognia i innych zdarzeń losowych - 50 000 - składka 100

- Stałe elementy w domu w trakcie budowy od kradzieży z włamaniem i rozboju - składka 600

Doubezpieczenie po zamontowaniu czegoś wartościowego - minialna składka 50zł.

Ale najlepszym moim ubezpieczeniem są sąsiedzi z każdej strony 8)

Daro a te stałe elementy to od jakiej kwoty ta składka 600 zł

Dzwoniłam do Warty

opcja z ochroną przed kradzieżą z włamaniem,drzwi okna przyłącza mediów wyposażenia łazienki kominki klimatyzatory itd

na kwotę 30 tyś- oraz mury od zdarzeń losowych na 50 tyś- 582 zł

czekam jeszcze na jedna oferte z concordii 8)

Nie wiem - za trudne pytanie zadałaś :wink:

Witam

czy ktoś już zamawiał szamba z firmy PROBUD?

jak to faktycznie wygląda u nich z transportem?

kiedyś jak tam zaglądałam był podany cennik transportu w poszczególne rejony teraz zniknął lub nie mogę go znaleźć i stąd to pytanie jak to faktycznie wygląda u nich z transportem-chodzi o koszty na Dolny Śląsk

Pozdrowionka

Witam

czy ktoś już zamawiał szamba z firmy PROBUD?

jak to faktycznie wygląda u nich z transportem?

kiedyś jak tam zaglądałam był podany cennik transportu w poszczególne rejony teraz zniknął lub nie mogę go znaleźć i stąd to pytanie jak to faktycznie wygląda u nich z transportem-chodzi o koszty na Dolny Śląsk

Pozdrowionka

Przy transporcie łączonym (tzn dwa szamba przywozili w okolice Wrocławia) w ubiegłym roku był to koszt chyba 700zł/szt

Proszę o konstruktywną krytykę, bo przymierzam się chyba jednak do tego projektu http://www.domdlaciebie.com.pl/akcja=szczegoly&id_domku=106&unset=2

Jakie ewentualne zmiany? O co zapytać architekta? Zostać przy porothermie czy zmienić na max?

Jak dla mnie nie ma czego krytykować :wink: Urocza chatka...

Ale do najtańszych nie bedzie chyba należała :roll:

Pozdrawiam

Jak dla mnie nie ma czego krytykować :wink: Urocza chatka...

Ale do najtańszych nie bedzie chyba należała :roll:

Ano urocza i jak piszesz nie najtańsza.

Ja jednak napiszę co nieco o oprojekcie:

- brakje mi spiżarni przy kuchni. To dla mnie dość kluczowe pomieszczenie\

- zwróć uwagę na te dwie kropki w łazience na górze - na środku łazienki będziesz miała dwa słupy

- pokoik 20 ma swoją garderobę a 19 już nie - wojna między dziećmi gotowa

- balkoniki urocze o użyteczności niskiej - na pewno zliwkwidowałbym chociażby ten z tyłu. Ten z przodu można zostawić jako reprezentatywny.

Witajcie poszukuje jakiegos fachowca od kafelek i zabudowy G-K w lazience

nasz kafelkarz od 1,5 tyg nie odbiera telefonu :-( a mial juz w tym tygodniu zaczynac 2 lazienki i WC oraz pokoje:-(

bede wdzieczna za pomoc pozdrawiam flowercia

Ja bym do gościa pojechał 8)

Hehe tylko ja nie wiem gdzie mieszka :-) tzn wiem w jakiej dzielnicy :-)

a moj eks kafelkarz to polecany na misiach Sebastian Czachajda jak widac potrafi zawiesc :-( , moglby chociaz odebrac telefon i powiedziec ze nie moze :-(

ech tak to jest z tymi fachowcami :-(

Proszę o konstruktywną krytykę, bo przymierzam się chyba jednak do tego projektu

http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=106&unset=2

Jakie ewentualne zmiany? O co zapytać architekta? Zostać przy porothermie czy zmienić na max?

To i ja wtrącę swoje uwagi :)

Ja bym proponował silkę, ale wiem że jest droższa niż poro i max.

Co do samego projektu, nie będzie tani, dosyć duża odległość pom. gosp. od punktów poboru wody, będzie dużo strat na ciepłej wodzie, zrezygnował bym z wentylacji grawitacyjnej, na rzecz mechanicznej (ale to wzasadzie w każdym projekcie, ale chodzi o nie wykonywanie kominów wentylacyjnych), drogie będą okna narożne i trudno je poprawnie zamontować, również polecam rezygnację z balkonów,

to może tyle, ja nie przepadam za projektami z takimi dachami, ale to już kwestia gustu - poza tym trudno dyskutować o projekcie nie wiedząc jakie macie priorytety, więc może podyskutujcie o tym właśnie z architektem i on Wam zwróci uwagę na pewne minusy i plusy tego projektu.

A mój "brukowiec" ma terminy na kwiecień. Nie wiem czy się śmiać czy płakać i czekać.

Scur - Agneszko ty aktualnie kładziesz kostkę - jak wychodzą cenowo materiały pomocnicze? -robociznę i cenę kostki za m2 znam. Ale jak wygląda reszta?

SUSPENSER - a gdzie można zobaczyć prace twojego stolarza?

Slav - tu masz tynkarza z Wrocławia, ale robi tylko gipsowe, ja z niego zrezygnowałam bo marzyły mi się chropawe. A i tak mam po malowaniu wstrętnie gładkie.Grzegorz -600143890

Natomiast hydraulika masz w Bartkowie, jego ogłoszenie jest przy drodze. On u mnie robi rożne drobiazgi, ale nawet nie wiem jak wygląda...