Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jakby nie to, że ma klucze od mojego blaszaka i kontenera oraz zapłaconą, niedokończoną robotę przy ociepleniu fundamentu to bym go deską z gwoździem szubrawca pogonił.

Te klucze to pikuś, można zamek zmienić.

Gorzej z tą zapłatą - dlatego nie warto płacić wcześniej.

Ja zapłaciłem raz - hydraulikowi na materiały - i jak się spóźnił z rozpoczęciem o jeden dzień, to już miałem pikawe, że dałem się wystawić.

Całe szczęście nie miałem aż takich problemów jak Ty i wczoraj skończył robić swoje a dzisiaj się zrobiły wylewki z marszu.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dla podniesienia morale u innych spieszę donieść, że nasz murarz olał ustalony 2 tygodnie temu termin rozpoczęcia pracy przy ścianie kolankowej i nie raczył nas o tym poinformować.

A potem pójdzie taki syn do ludzi i powie, że on terminowo i wogóle tylko ci inwestorzy to sukinsyny. Krew się gotuje.

To może podaj, który to - nikt z nas przynajmniej go nie weźmie.

To ja dorzucę swoje 10 groszy o wykonawcach....

Mój oświadczył, że do Danii wyjeżdża :roll: Czy to już nie przebrzmiała wymówka, niemodna??

Na tyle był przy tym wspaniały, ze dał znać wcześniej i polecił swoje zastępstwo :wink: To juz coś :lol:

Był na samym szczycie mojej listy, bo ceny umiarkowane.

A tu takie kwiatki...

Dzięki wielkie Agnieszko Napisz czy kostkę miałaś ze Strzelina czy ze Strzegomia. jedni mówią że ze Strzegomia jest taka rudo-szara, drudzy że ze Strzelina jest bardziej krucha... :roll: Przecie nie pojadę porównywać.

ja nie Agnieszka ale odpowiem ;-)

w strzegomiu jest kostka szara i jest rudo-szara - kiedyś to był II gatunek i tańszy - załapałam się jeszcze na to, ale to było w 2004 - teraz chyba cena jest jednakowa

pozdrawiam

Jakby nie to, że ma klucze od mojego blaszaka i kontenera oraz zapłaconą, niedokończoną robotę przy ociepleniu fundamentu to bym go deską z gwoździem szubrawca pogonił.

Te klucze to pikuś, można zamek zmienić.

Gorzej z tą zapłatą - dlatego nie warto płacić wcześniej.

Ja zapłaciłem raz - hydraulikowi na materiały - i jak się spóźnił z rozpoczęciem o jeden dzień, to już miałem pikawe, że dałem się wystawić.

Całe szczęście nie miałem aż takich problemów jak Ty i wczoraj skończył robić swoje a dzisiaj się zrobiły wylewki z marszu.

Torciu

i jak te wylewki ?jest satysfakcja, podaj cennik i namiar jeśli tak. Własnie sie przymierzam :D

Ludzie ---na AGD z Netu się czeka dłuuuugo. Mówią że do 2 tygodni góra, to nieprawda. Ja czekam prawie miesiąc na "skompletowanie zamówienia"

Pepe - odezwij się na PW

Zależy u kogo zamawiasz.

Ja kupiłem już kilka rzeczy znalezionych w Ceneo i póki co wszystko jest ok i bardzo terminowo.

Kupowałem w sklepach:

Sirius.pl , NEO24.pl

Pod koniec tygodnia odbieram kuchenkę w Zadowolenie.pl

Ludzie ---na AGD z Netu się czeka dłuuuugo. Mówią że do 2 tygodni góra, to nieprawda. Ja czekam prawie miesiąc na "skompletowanie zamówienia"

Zależy czego szukasz, duży wybór ma megamedia http://www.megamedia.pl/ i magazyn we Wrocławiu :) Brałem od nich m.in. aparat fotograficzny i miałem możliwość odbioru osobistego i sprawdzenia przed zapłatą.

Dzięki wielkie Agnieszko Napisz czy kostkę miałaś ze Strzelina czy ze Strzegomia. jedni mówią że ze Strzegomia jest taka rudo-szara, drudzy że ze Strzelina jest bardziej krucha... :roll: Przecie nie pojadę porównywać.

ja nie Agnieszka ale odpowiem ;-)

w strzegomiu jest kostka szara i jest rudo-szara - kiedyś to był II gatunek i tańszy - załapałam się jeszcze na to, ale to było w 2004 - teraz chyba cena jest jednakowa

pozdrawiam

Natalia ja kupowałam kostkę w Strzegomiu. Byliśmy w tych okolicach w dzień roboczy i postanowiliśmy pztry okazji "ruszyć" ten temat. W Strzegomiu i okolicznych wioskach jest x-dziesiąt zakładów. Można wybierać w kostce: w kolorach, rozmiarach, jakości (równość) itd. Kupowałam w najgorszym czasie tzn w pierwszej połowie 2007, kiedy kostka była najdroższa i jeszcze słabo dostępna. Trzeba było na nią sporo czekać. Teraz jest lepiej.

Powtarzając za Iwonką, w Strzegomiu jest kostka szara, rudo-szara, żółta, czerwona, czarna i jaka tylko chcesz. Rudo-szara jest obecnie tylko nieco tańsza od szarej i raczej to nie ważyło na moim wyborze tylko wzgl. estetyczne.

Gdybym jeszcze raz miała organizować przedsięwzięcie kładzenia bruku prawdopodobnie wyglądałoby inaczej tzn.

1. znalazłabym ekipę i zarezerwowała termin.

2. dowiedziała sie czy nie mają swoich źródeł kostki (sami kupili, sami wybrali = nie narzekają że kostka szajsowata)

3. tylko kiedy nie zajmuja sie zakupem kostki lub kiedy cena znacznie odbiega od rzeczywistosci, wybrać i kupić samemu.

Na temat kostki ze Strzelina mało wiem więc sie nie wypowiadam.

Trociu

i jak te wylewki ?jest satysfakcja, podaj cennik i namiar jeśli tak. Własnie sie przymierzam :D

Szczerze mówiąc - nie mam pojęcia :D

Robili to wczoraj - a tak wypadło, że nie mogłem wczoraj być na budowie

Ustalonej ceny nie pamiętam - dzisiaj się dowiem, bo będę dzwonić do majstra.

Jak chcesz zobaczyć na żywo - dzisiaj jadę sprawdzić jak wyglądają ;)

Dla podniesienia morale u innych spieszę donieść, że nasz murarz olał ustalony 2 tygodnie temu termin rozpoczęcia pracy przy ścianie kolankowej i nie raczył nas o tym poinformować. Po serii telefonów z obcych numerów odebrał dzisiaj rano i ze spokojem pokerzysty powiedział, że nie wie kiedy przyjedzie - prawdopodobnie po niedzieli, ale na 100% to nie wie.

Ludzie trzymajcie mnieeeeeeeeee !!!!!!!!!!!

Trzymam mocno I Ciebie i kciuki żeby siez gnojem szybko rozstać i zapomnieć o koszmarze.

Jak przyjedzie murować to się też będę zastanawiał jak z płaceniem.

A potem pójdzie taki syn do ludzi i powie, że on terminowo i wogóle tylko ci inwestorzy to sukinsyny. Krew się gotuje.

Pozdrav

Zastanawiam sie dlaczego mamy tylko liste solidnych. Uważam, że lista partaczy też byłaby bardzo pomocna.

Ja dostałam w ciągu 2 dni a kurier jechał z Białegostoku więc blisko nie miał. Obsługa, komunikacja, cena, zabezpieczenie towaru - super.

A ile elementów wchodzi w to zamówienie. Może po prostu mają brak jednego z elementów i sprowadzają i dlatego czekasz. Jeżeli mają coś pod ręką, to masz to sprawnie - jak pisze scur.