Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

ano niestety i nawet nie jesteśmy wstanie udowodnić czy to faktycznie tyle się robiło czy poprostu panowie znikali z budowy jak nas nie było bo nie mieliśmy możliwości przebywania cały dzień na budowie i pilnowania ich,zapewne jakby któreś z nas siedziało tam cały dzień to by szybciej panowie to zrobili no ale niestety trzeba pracować żeby mieć za co spłacać kredyt

:(

Witajcie poszukuje jakiegos fachowca od kafelek i zabudowy G-K w lazience

nasz kafelkarz od 1,5 tyg nie odbiera telefonu :-( a mial juz w tym tygodniu zaczynac 2 lazienki i WC oraz pokoje:-(

bede wdzieczna za pomoc pozdrawiam flowercia

Witajcie Wszyscy Drodzy Forumowicze :D

Dawno tu do Was nie zaglądałam, ale dziś jakoś poczułam potrzebę poczytania o budowaniu w tak miłym gronie :D

Mogę podać namiar na bardzo dobrego fachowca od kafelków (i nie tylko regipsy, itp.)

flowerko dla Ciebie:) i innych oczywiście też :wink:

U mnie spisał się na medal, więc mogę go polecić bez zastrzeżeń:)

Pan Michał tel. 664 75 19 84

Możecie powołac się na forum, bo przestrzegłam go, że będę się chciała pochwalić nim na forum :wink:

Pozdrawiam serdecznie

Witajcie Wszyscy Drodzy Forumowicze :D

Dawno tu do Was nie zaglądałam, ale dziś jakoś poczułam potrzebę poczytania o budowaniu w tak miłym gronie :D

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Asiu,

Nareszcie dałaś znak zycia :) Co jadę na budowę, to przejeżdzając kolo Twojego domku myslę o Tobie i za Chiny nie mogę Was namierzyć :)

A u mnie pod dachem zamieszkali nowi mieszkańcy - rodzinka szerszeni zaczęła budować swoje gniazdko. Trzeba będzie ich eksmitować ;)

A tak na marginesie - po ile macie schody u siebie i z czego?

Nam się zamarzył dąb (podpasowany do podłogi w salonie) ale jak usłyszałem wycenę 25tyś to usiadłem. I szukamy czegoś alternatywnego tańszego.

Kiedyś chyba obiecałem dać info na temat moich wylewek po tym jak będę mógł wejść do środka i zobaczyć je z bliska.

Tak więc piszę - wyglądają równie ładnie jak z daleka ;)

Tak więc chyba mogę polecić wylewkarza - jeżeli ktoś szuka - proszę o info ;)

Jednego dnia przyjechali pomierzyli

Drugiego przywieźli hydraulikowi styro i folię - coby mógł podłogówkę rozłożyć

Trzeciego dnia przyjechali i zrobili wylewkę

A szefa widziałem tylko raz.

No i dzisiaj będzie drugi raz jak będę mu płacił :D

to ja poproszę o namiary;)

POWIEDZCIE MI TAKĄ RZECZ

ile czasu mniej więcej zajmuje postawienie dachu od więźby po dachówkę

daszek mam troche sporawy czterospadowy,kąt nachylenia 30 stopmi no i powierzchni 380 m2

pytam bo własnie sobie przypomniałam ze za 2 tygodnie przyjeżdzalją ludki montować okna(zamówione już trzy miesiące temu)i nie wiem czy moi panowie od dachu zdążą postawić dach(przynajmniej więźbe i zafoliować czy jak to sie tam zwie)skoro ścianke kolankową tworzylii miesiąć czasu :lol:

mają tą świadomość że okna przyjeżdzają i biją się w piersi twierdząć że zdążą

CZY TO REALNE????????????????//

Trociu to eksmisja ASAP!

Ja miałam gniazdo pszczół ale na ziemi przed domem (królowej podcięto skrzydła i całe moje szczęscie...) a teraz robie podbitkę i niestety 2 gniazda ptaków dostaną nakaz opuszczenia mojego domu w trybie natychmiastowym...

co do schodów - koszt 3600 i tydzień pracy własnej....

U mnie niestety nie da się tak prosto zrobić schodów. Muszą być pełne, więc i roboty trochę więcej. Ale wyczytałem jedna fajną rzecz - SKLEJKA - to powinno być z jednej strony tańsze niż lite drewno a z drugiej mniej podatne na "ruchy własne" drewna. I pewnie można pobejcować na dowolny kolor

A tak na marginesie - po ile macie schody u siebie i z czego?

Nam się zamarzył dąb (podpasowany do podłogi w salonie) ale jak usłyszałem wycenę 25tyś to usiadłem. I szukamy czegoś alternatywnego tańszego.

Nieco tańszy może być jesion ale zależy u którego stolarza. Tańszy będzie buk i buk parzony. Najtańsza będzie sosna ale nie polecam bo zbyt miękka na schody.

Xena - wielka jesteś. no no, ładne schodki.

POWIEDZCIE MI TAKĄ RZECZ

ile czasu mniej więcej zajmuje postawienie dachu od więźby po dachówkę

daszek mam troche sporawy czterospadowy,kąt nachylenia 30 stopmi no i powierzchni 380 m2

pytam bo własnie sobie przypomniałam ze za 2 tygodnie przyjeżdzalją ludki montować okna(zamówione już trzy miesiące temu)i nie wiem czy moi panowie od dachu zdążą postawić dach(przynajmniej więźbe i zafoliować czy jak to sie tam zwie)skoro ścianke kolankową tworzylii miesiąć czasu :lol:

mają tą świadomość że okna przyjeżdzają i biją się w piersi twierdząć że zdążą

CZY TO REALNE????????????????//

Jeśli to dekarze z prawdziwego zdarzenia to przy łaskawości pani pogody wyrobią się :) U mnie więźbe z folią dekarze kładli cztery dni, dachówkę z oknami dachowymi podobnie ok. 5-6dni, ale dach prościutki-stodołowaty z jedną lukarną.Trzymam kciuki :)

Xena,

super te twoje schody wyglądają! Też myślę o sklejce lub innym alternatywnym materiale na obłożenie moich schodów betonowych. Koszt drewnianych trepów jest dla mnie nie do przyjęcia mentalnie:(

Skręcałaś w czasie klejenia takimi ściskami stolarskimi? Będziesz jeszcze jakoś wykańczać boki?