Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

a ja czekam na przeprowadzkę, tzn. jutro wchodzi pan stolarz i robi mi schody jesionowe oraz obija belki, następnie wchodzą panowie od wykończeniówki i wykańczają już ostatecznie, czyli poprawiaja wszystko co panowie z Budusa zepsuli (poobijane świezutko malowane ściany, odpadnięty kawał tynku w łazience). POtem panowie z Budusa przyjdą wymenic listwę w ościeznicy, bo im się pomyliło i przycięli 10 cm za krótką :evil: :evil: :evil: potem jeszcze dobije pan elektryk ostateczne szlify i za 2 tygodnie..........

plan0 -nie ma kuchni, nie ma mebli (oprócz pokoiku mojej trzylatki), nie ma szaf :D harcerstwo normalnie :D

i tu słów kilka o serwisie posprzedażowym - Polokno - nie można sie doprosić żeby łąskawie przyjechali i wyregulowali okna, które się zaczęły ciężko domykać, Budus - moja ekipa montażowa jest do bani, jak montowali drzwi zewnętrzne to przewiercili sie przez rure z wodą, teraz ta ościeżnica i tynk....

Boże jak ja się cieszę, ze to juz koniec.....

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no to u mnie potrwa zapewne dłuuuuuuugo :oops: bo u mnie jedynie robi to dwóch,jeden ze smykałką ciesielską bo to górak a drugi to jego pomocnik

Wiesz co to ja już bym się bał. U mnie robiło 4 i było tak ze tylko jeden bylł dekarzem a reszta to jego pomagierzy. I mieli ładowarke do dyspozycji do podnoszenia cieżkich krokwi. Ja na Twoim miejscu pojechałbym i pogadał z poprzednimi inwestorami, którzy skorzystali z jego oferty.

Ja zrobiłem bład i nie rozamawiałem z inwestorem a bylem na jego budowie , tylko wtedy wyglądalo to całkiem fajnie , ale dach był mniejszy od mojego.

Najlepsze jest to ze mój budowlaniec zaprosił na moją budowę kolejnego potencjalnego inwestora, i nawet się z nim widziałem i przywitałem ale niezręcznie było mi cos mówic przy budowlańcu , a teraz ponoć już mu puszczają nerwy bo robi dach już 2 miesiące.

Dlatego według mnie najlepiej rozmawiać z poprzednim inwestorem i nie wierzyć na słowo i spisywać umowę z terminem i karami za opóźnienia.

A poza tym trzeba porównywać tylko podobne dachy. Mój garaż robili tydzień - okolo 100m2 i to według mnie było w normie choć ponoć chwalił się mi dekarz, że jakby miał płacone na akord to zrobiłby go w 3 dni .

A tak na marginesie - po ile macie schody u siebie i z czego?

Nam się zamarzył dąb (podpasowany do podłogi w salonie) ale jak usłyszałem wycenę 25tyś to usiadłem. I szukamy czegoś alternatywnego tańszego.

Ja mam schody betonowe, wylewane i będą obite jesionem (dąb był w tej samej cenie, lecz mi bardziej podoba się jesion) - cena obicia z materiałem wraz z poręczami itp. 7 500 zł

W sumie jest u mnie 13 stopni - szczegóły pod linkiem:

http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m410794850837b

Wycena 25 tys to przegięcie - materiały na duże schody o konstrukcji drewnianej kosztują w sumie 5 tys :evil:

a ja czekam na przeprowadzkę, tzn. jutro wchodzi pan stolarz i robi mi schody jesionowe oraz obija belki, następnie wchodzą panowie od wykończeniówki i wykańczają już ostatecznie, czyli poprawiaja wszystko co panowie z Budusa zepsuli (poobijane świezutko malowane ściany, odpadnięty kawał tynku w łazience). POtem panowie z Budusa przyjdą wymenic listwę w ościeznicy, bo im się pomyliło i przycięli 10 cm za krótką :evil: :evil: :evil: ....

Witaj zuch :D

Czy możesz mi na priva napisać co to za ekipa z Budusa montowała Ci drzwi w domku? Bardzo proszę, bo do mnie wchodzą na dniach i trochę mnie nastraszyłeś! Z góry dziękuję i pozdrawiam:D

Witaj zuch :D

Czy możesz mi na priva napisać co to za ekipa z Budusa montowała Ci drzwi w domku? Bardzo proszę, bo do mnie wchodzą na dniach i trochę mnie nastraszyłeś! Z góry dziękuję i pozdrawiam:D

Dzień dobry wszystkim.

Proponuję nie na prv tylko na forum żeby wszyscy wiedzieli komu na ręce patrzeć. Co ja mówię??!! KOGO DO DOMU NIE WPUSZCZAć!!! :evil: :evil:

nic trzeba bedzie jutro dzwonić do firmy od okien i na wszelki wypadek spróbować zmienić termin

a tak to było fajnie poukładane

Nie spiesz się koleżanko tak z przekładaniem terminu. Zawsze zdążysz ich powiadomić. A jeśli Twoje "cudowne chłopaki" zdążą ? To co? Będziesz potem na okna czekała?

zobaczymy jakoś to bedzie może

Ale nie ma być jakoś, ma być dobrze. I Będzie na pewno.

A tak na marginesie - po ile macie schody u siebie i z czego?

Nam się zamarzył dąb (podpasowany do podłogi w salonie) ale jak usłyszałem wycenę 25tyś to usiadłem. I szukamy czegoś alternatywnego tańszego.

Ja mam schody betonowe, wylewane i będą obite jesionem (dąb był w tej samej cenie, lecz mi bardziej podoba się jesion) - cena obicia z materiałem wraz z poręczami itp. 7 500 zł

W sumie jest u mnie 13 stopni - szczegóły pod linkiem:

http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m410794850837b

Wycena 25 tys to przegięcie - materiały na duże schody o konstrukcji drewnianej kosztują w sumie 5 tys :evil:

A kto robił Ci te schody.

U mnie mają być szerokie (schodek - 1m) i pełne, samonośne, więc trochę więcej tego materiału pójdzie, chyba z 18 schodkami. Do tego z jakieś 5m barierki na górze. Wcześniej rozmawiałem o schodach jesionowych i cena była około 15tyś.

Ja ostatecznie kupiłam lampy w Obim :-) na bielanach. Miałam upatrzoną firmę EGLO (niemiecka) i tam maja ich spory wybór. Mają tez duży wybór kinkietów i plafonów i co ważne było dla mnie z wykończeniami w patynie lub mosiądzu. Wszędzie było dużo ale ze srebrnymi dodatkami :-? .

Przede wszystkim dzień dobry koleżanko. Strasznie fajnie Cie poczytać. :D :D

Odnośnie lamp. Niby duży wybór ale jak przyjdzie co do czego to.... kicha. I tym sposobem kupiłam lampy do wszystkich mniej eksponowanych pomieszczeń (wychodząc z założenia że wystarczy, że są ładne) a do salonu i kuchni nie mam do tej pory bo nie znalazłam jeszcze takich w których zakochałabym się od pierwszego wejrzenia. :cry: :cry:

scur- nie załamuj mnie :roll: Jesień i zimę chciałabym spędzić przy jakimś miłym światełku 8)

Jesień życia? - to masz jeszcze trochę czasu. :wink: :wink:

A co?? żarówka brzydkie swiatełko daje?? :wink: :wink:

Mam hol (holik raczej bo małe to) połączony z salonem i kuchnią. Chciałam tam mieć lampy z jednej serii lub choć zbliżone. Kupić serię to jest dopiero mistrzostwo świata. Pazdrawljaju jeśli Ci sie uda. Aha i jeszcze dochodzi rehabilitacja odcinka szyjnego kręgosłupa od tego gapienia sie w górę. :lol: :lol: :lol: :x :x :x

Ja ostatecznie kupiłam lampy w Obim :-) na bielanach. Miałam upatrzoną firmę EGLO (niemiecka) i tam maja ich spory wybór. Mają tez duży wybór kinkietów i plafonów i co ważne było dla mnie z wykończeniami w patynie lub mosiądzu. Wszędzie było dużo ale ze srebrnymi dodatkami :-? .

Dabell napisz prosze jak sie sprawuje u Ciebie rekuperator ?

Czy nie było gorąco w domu bez GWC ?

U mnie Rekuperatory.pl wchodzą za miesiąc i też nie bedę mieć GWC bo mam wysoki poziom wód gruntowych i nie wiem czy jednak nie kombinować i nie zostawić sobie jakiejś furtki na przyszłość

Nie spiesz się koleżanko tak z przekładaniem terminu. Zawsze zdążysz ich powiadomić. A jeśli Twoje "cudowne chłopaki" zdążą ? To co? Będziesz potem na okna czekała? "

no właśnie dziś firma od okien zadzwoniła że chce jak najszybciej stawiać okna bo fabryka idzie na urlop i chce wypchać to co ma na magazynie ale jakoś ugadaliśmy gościa z firmy i powiedział że przechowa je u siebie na magazynie a jak już bedziemy gotowi to wtedy podjadą panowie montarzyści i zamontują a my przynajmniej bedziemy mieli czas dobrze sobie je obejżeć :lol:

Jak tylko dostaliśmy wstępną informacje od frimy że chcą wcześniej montować to czym prędzej pognaliśmy na budowe powiadomić panów od dachu zaczeli od razu wrzeszczeć ze co to za firma że nie może poczekać ale po chwili troche ochłoneli jak om przypomnieliśmy że wszystko było by ok gdyby nie robili ścianki kol. przez miesiąc,no powiedzieli że jakoś się postarają zrobić tak żeby chociaż dach był pokryty folią co by na moje okienka nie lało się :D

ale po dojściu do porozumienia z panem od okien to już nie poinformowaliśmy panów od dachu że z montażem troszke poczekają bo zaś by zawolnili tempa i olewali spędzając więcej czasu na tej drugiej budowie

niech pracują chłopaki grzecznie :lol: