Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukam, kogoś do kominka ?
Radzę najpierw rozejrzeć się po sieci i wybrać sobie kominek. Potem poszukać, kto nim handluje.

Ja swojego Dovre będę zamawiać w Vento Kominki - dzisiaj będą na oględzinach, bo będą też robić DGP

Trociu, na moment z nich oka nie spuszczaj! Chyba najwięksi partacze i leserzy, jacy u mnie cokolwiek robili! Wiem, że parę osób z Forum też z nimi miało różne przeboje.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie dzisiaj skończył się olejować parkiet w salonie i kuchni! Cywilizacja pełną gębą! A ja efekty zobaczę dopiero 4 sierpnia :cry: :cry: :cry:

Kuchnia się zrobiła i czeka na montaż na mój przyjazd. Chyba zwariuję z niecierpliwości przez te dwa tygodnie :roll:

Będąc na urlopie wpadłam jak w śliwka w kompot. Jedna wizyta w dużej szkółce roślin i mnie mają. A JA MUSZĘ MIEĆ TE WSZYSTKIE ROŚLINKI! Dodam, że obecnie nawet żadnej roślinki doniczkowej nie posiadam, bo jakoś mnie to do tej pory nie kręciło :roll: Już się nie mogę doczekać, żeby dobrać się do tej mojej kupy ziemii.

Totalnym laikom ogrodniczym jak ja polecam stronkę http://www.poradnikogrodniczy.pl Kopalnia wiedzy praktycznej i teoretycznej.

Zacznij od koncepcji ogrodu, nie kupuj wszystkiego, rośliny musisz dobierać tak żeby im pasowała gleba i sąsiedztwo

Zacznij od najłatwiejszych - takich które się niezawodnie udają. Polecam ognika szkarłatnego, jałowce, trzmielinę, berberys thunberga i ottawski, tuje. To się zawsze uda i nie padnie choćby nie wiem co.

BK

będę sobie to bardzo powolutku robić :lol:

Jesienią muszę obsadzić jedynie skarpę od północnej strony domu, bo mi zaczyna spływać :evil: Jakieś 30m2 do zadarnienia

Na szczęście mam wsparcie znajomych, którzy robią ogrody. Kiedyś nawet dla nich pracowałam, ale tylko w biurze :oops: Kupowałam tysiące roślin w niemieckich i holenderskich szkółkach, ale tylko wirtualnie niestety...

Znajomi zarobieni są i nie mają wolnych terminów to raz, a dwa, że nie byłoby mnie na ich usługę stać. Mam nadzieję, że doradzą i pożyczą mi parę swoich piekielnych maszyn. Na razie dostałam od nich katalog z 40 000 roślin, mam sobie wybrać :roll: , co mi się podoba. Oni mi powiedzą, czy i jak coś z tym w moim ogrodzie (działka 1015m) można zrobić

Radzę najpierw rozejrzeć się po sieci i wybrać sobie kominek. Potem poszukać, kto nim handluje.

Ja swojego Dovre będę zamawiać w Vento Kominki - dzisiaj będą na oględzinach, bo będą też robić DGP

Trociu, na moment z nich oka nie spuszczaj! Chyba najwięksi partacze i leserzy, jacy u mnie cokolwiek robili! Wiem, że parę osób z Forum też z nimi miało różne przeboje.

No niestety ja też nie mam o tej firmie dobrego zdania :-? Początkowo chcieliśmy u nich robić, ale nas skutecznie zniechęcili -chyba na szczęście :wink:

Zatem uważaj Trociu, żebyś potem nie żałował :wink:

Pozdrawiam :D

No niestety ja też nie mam o tej firmie dobrego zdania :-? Początkowo chcieliśmy u nich robić, ale nas skutecznie zniechęcili -chyba na szczęście :wink:

Zatem uważaj Trociu, żebyś potem nie żałował :wink:

Pozdrawiam :D

Michasiek

możesz zatem kogos polecić?? :wink: [/b]

Ja mogę polecić świetną firmę od kominków / odkurzaczy / instalacji hydraulicznych (piece, montaż, kotłownie, łączą różne rozwiązania, motaż białej armatury, woda, kanalizacja, gaz, mają projektantów etc.) ale tylko na priv jeśli ktoś chce.

Kominki - nie wiem czy robią DGP.

BK

będę sobie to bardzo powolutku robić :lol:

Jesienią muszę obsadzić jedynie skarpę od północnej strony domu, bo mi zaczyna spływać :evil: Jakieś 30m2 do zadarnienia

Na szczęście mam wsparcie znajomych, którzy robią ogrody. Kiedyś nawet dla nich pracowałam, ale tylko w biurze :oops: Kupowałam tysiące roślin w niemieckich i holenderskich szkółkach, ale tylko wirtualnie niestety...

Znajomi zarobieni są i nie mają wolnych terminów to raz, a dwa, że nie byłoby mnie na ich usługę stać. Mam nadzieję, że doradzą i pożyczą mi parę swoich piekielnych maszyn. Na razie dostałam od nich katalog z 40 000 roślin, mam sobie wybrać :roll: , co mi się podoba. Oni mi powiedzą, czy i jak coś z tym w moim ogrodzie (działka 1015m) można zrobić

ale masz fajnie, no raj po prostu

z piekielnych maszyn to mój mąż ma glebogryzarkę, dwie kosiarki (każdy dojrzewa do spalinowej kosiarki w końcu), podkaszarkę, pilarkę niestety elektryczną (nie da rady iść do lasu :lol: )

na skarpę polecam jałowce i trzmieliny - rosną bardzo szybko i zawsze się udają :) nawet bardzo niedoświadczonym ogrodnikom.

barwinek, macierzanka, runianka do zadarnienia, może być też bluszcz cmentarny

Ja mogę polecić świetną firmę od kominków / odkurzaczy / instalacji hydraulicznych (piece, montaż, kotłownie, łączą różne rozwiązania, motaż białej armatury, woda, kanalizacja, gaz, mają projektantów etc.) ale tylko na priv jeśli ktoś chce.

BK to ja poprosze o namiary

z góry wielkie dzięki

Jolu - u mnie robili całość sieci gazowej w drodze gminnej ze zlecenia Gazowni i przyłącze wewnętrzne. Mają uprawnienia wszelkiego rodzaju.

http://www.wajergaz.pl/

Trociu - poczytaj sobie w moim dzienniku o przebojach z kominkiem ze Żmigrodzkiej, pisałam baaaardzo oględnie, więcej mogę na priv.

Ja obudowę i wkład mam już upatrzony :wink: zależało by mi tylko na osobie znającej sie na rzeczy, która by mi to wszystko ładnie zamontowała.

Nie znacie nikogo Grupeńko?? :-?

BK to ja poprosze o namiary

z góry wielkie dzięki

I ja slicznie poproszę :wink: