Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

a jak pytam o studnie wiercone, czy ktoś z północnych okolic wrocławia (ale za widawą) ma taką studnię, jeżeli tak to kto robił i jak głęboką?

Z mojego wywiadu wynika, że nasze okolice (Psary, Szymanów) wodę mają tylko bardzo głęboko, mimo iż całkiem niedaleko, na widawie, woda jest całkiem płytko 7-8m :(

Witam Grupę. Nie ujawniam się, ale wątek czytam na bieżąco.

A propo studni - ja mam wierconą na głębokość 15m. Studniarz - różdżkarz wykrył przecięcie się żył wodnych i wody nie brakuje. Ekipie praca zajęła 3 dni. Na priv wyślę namiary na studniarza z Pęgowa.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

a jak pytam o studnie wiercone, czy ktoś z północnych okolic wrocławia (ale za widawą) ma taką studnię, jeżeli tak to kto robił i jak głęboką?

Z mojego wywiadu wynika, że nasze okolice (Psary, Szymanów) wodę mają tylko bardzo głęboko, mimo iż całkiem niedaleko, na widawie, woda jest całkiem płytko 7-8m :(

Witam Grupę. Nie ujawniam się, ale wątek czytam na bieżąco.

A propo studni - ja mam wierconą na głębokość 15m. Studniarz - różdżkarz wykrył przecięcie się żył wodnych i wody nie brakuje. Ekipie praca zajęła 3 dni. Na priv wyślę namiary na studniarza z Pęgowa.

Aniu to ja poprosze ;)

Dabell Ty na tych wiertniczych od studni masz namiar w swoim dzienniku :wink:

Powoli wybieramy i ustawiamy kolejne ekipy - wstępnie wybraliśmy hydraulika - p. Sławomira Kleparskiego - oczywiście był on polecany tutaj, jednak chciałabym dowiedziec się czegoś więcej - na co trzeba uważać, czy trzeba go pilnowac, czy jest solidny itd

Druga osoba to pan do tynków wewnętrznych - p. Andrzej Jeske - macie jakieś doświadczenia z tym panem?

I jeszcze kolejne pytanie - gdzie mogę kupić w miare tanie, ale ładne drzwi stalowe w kolorze orzecha - potrzebujemy takie do kotłowni, a chcielibyśmy wstawić już takie docelowe...zwiedziliśmy już oczywiście wszystkie supermarkety typu castorama, obi, Learua Marlau (jak to się pisze???) i niestety nie ma nic ciekawego;( Macie jakieś sugestie gdzie szukać?

Powoli rozglądamy sie też za drzwiami zewnetrznymi do domu - gdzie kupiliście swoje?

z góry dziekuję i życzę udanego wieczorku;)

To wszystkich co maja już tynki zewnetrzne lub wiedzę na temat gdzie takowe warto kupić. Myslę o tynku silikatowym barwionym w masie. Pozdpowiedzcie proszę gdzie się zaopatrywaliście. :roll:

Ja kupiłem tynk silikonowy w Mega1000.

Kolor zrobili mi taki jak we wzorniku innego producenta.

Dali mi najlepszą ofertę - 100 zł za wiaderko 25 kg

Gdy potrzebowałem dorobili mi dodatkowe wiaderko tynku :)

Kupiłem u nich też marmolit na fundament wraz z podkładem w odpowiednim kolorze.

Jestem z nich zadowolony i polecam innym :D

To wszystkich co maja już tynki zewnetrzne lub wiedzę na temat gdzie takowe warto kupić. Myslę o tynku silikatowym barwionym w masie. Pozdpowiedzcie proszę gdzie się zaopatrywaliście. :roll:

Ja kupiłem tynk silikonowy w Mega1000.

Kolor zrobili mi taki jak we wzorniku innego producenta.

Dali mi najlepszą ofertę - 100 zł za wiaderko 25 kg

Gdy potrzebowałem dorobili mi dodatkowe wiaderko tynku :)

Kupiłem u nich też marmolit na fundament wraz z podkładem w odpowiednim kolorze.

Jestem z nich zadowolony i polecam innym :D

Ile miałaś cm ocieplenie? Ile wyszło na gotowo materiał i robocizna za m2 z ociepleniem i tynkiem? Ile trwała robocizna?

Suspenser, napisz czy jestes zadowolony z tego tynku, bo ja myślałam żeby kupić u nich Baumita silikatowego. Jest jednak troche droższy. I jeszcze jedno, zamierzam położyc tynk na ściane jednowarstwową bez styropianu. Najpierw siatka i klej, a potem tynk. Czy konieczna jest dłuższa przerwa technologiczna miedzy siatką a tynkiem. Spotkałam sie z róznymi opiniami. Jak robili u Was?

Suspenser, napisz czy jestes zadowolony z tego tynku, bo ja myślałam żeby kupić u nich Baumita silikatowego. Jest jednak troche droższy. I jeszcze jedno, zamierzam położyc tynk na ściane jednowarstwową bez styropianu. Najpierw siatka i klej, a potem tynk. Czy konieczna jest dłuższa przerwa technologiczna miedzy siatką a tynkiem. Spotkałam sie z róznymi opiniami. Jak robili u Was?

Jolu a poco siatkę na kleju na ścianę murowaną? taką siatkę daje się tylko do zbrojenia styropianu, ew. możesz zastosować warstwę podkładową pod taki tynk - jakiegoś maxita 280 - to taka uniwersalna zaprawa tynkarska, między innymi również do zatapiania siatki, ale nie ma potrzeby zatapiać siatki na ścianę murowaną.

Witam budujących,

na forum publicznie pierwszy raz, od niedawna internet w domu. Często jednak zaglądałem i korzystałem z doświadczenia innych.

Ja już jestem na etapie wykańczania terenu wokół domu, i czeka nas ogrodzenie.

Z tyłu domu na pewno siatka, z przodu może coś bardziej ciekawszego.

Czy ktoś orientuje sie w cenach i gdzie najtaniej a dobrze można to zrobić?

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

Staszek

Zaba-gonia, naprawde ta cena jest tak wysoka?

Sasiad stolarz, firma jednoosobowa powiedzial mi 60zl za m2. Scala chce 70-80 z moim materialem. I daja gwarancje, ale nie pamietam co i jak.

Orientuje sie ktos czy robia rowniez tynki zewnetrze? Musze sie ich zapytac, bo mam nadzieje, ze zaczna u mnie podbite 13.08.

Jesli nie, jaka polecacie firme do tynkow zewnetrzych.

Ja bede tynkowala na cegle, bo ocieplenie mam pomiedzy, to juz chyba nie potrzebuje dodatkowo ocieplac.