Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pewnie chodzi o podłogę z płytek o wyglądzie desek.

Jeżeli chodzi o panele - to szkoda kasy na prowizorkę, szczególnie w salonie, chyba że od razu kupić porządne - np. Parador, ale tanie to one nie są. Z tego co pamiętam mają bardzo długa gwarancję.

My mamy u dzieci panele 4 klasy ścieralności, jasne, z wyraźnym rysunkiem drewna (nie widać ew. uszkodzeń) - kompletnie nic się nie dzieje, a mój synek miewa naprawdę dzikie pomysły. Na podłodze regularnie rozlewana jest woda z farbek na przykład :) Trzeba kupić pastę do uszczelniania między panelami to nie będzie się dostawała wilgoć.

W salonie można zrobić podlogę kombinowaną - w środku drewno a na zewnątrz płytki.

TO PODŁOGA WOODENTIC w dolnej lazience przechodzaca w duzy holl a dalej w kuchnie i salon ...tylko maly hol to inny gres

No no, nieźle wygląda, dzięki za zdjęcie! Weźmiemy to pod uwagę przy wykończeniu :)

Czy tam gdzie macie te plytki drewnopodobne jest tez podlogowka? Czy przy takich dlugich plytkach nie ma ryzyka, ze popekaja? Bardzo mi sie podobaja, a mam podlogowke wszedzie, ale gdzie nie slysze, to ostrzegaja, zeby plytki nie byly za duze, bo naprezenia itp. Myslalam, ze jestem skazana na 33x33 :(

Ewunia, wielkie dzieki za fotki. Pieknie to wyszło. Dodatkowo przekonuje mnie to do ich położenia. Napisz prosze jak w uzytkowaniu. Mam nadzieję, że są praktyczne. Gdzie kupowałaś. Najniższą cenę na nie znalazłam na allegro, prawie stówka za metr. :cry: Ale nic to, wydaje mi się że są tego warte. Pozdrawiam.

Ja takie niby drewniane mam w holu;

http://images24.fotosik.pl/266/451be5e1e2fd2f45m.jpg

Jednak w salonie muszę mieć drewno pod nogami. Może Parador w salonie i kuchni ( w części jadalnej). A w pokojach coś tańszego...

Ta rama też mi przypadła do gustu, Ewunia gdzie kupiłaś?