Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to się nastaw jeszcze na myszki, nornice...

Wystarczy na chwilę zostawić okno tarasowe żeby myszka niepostrzeżenie do domku weszła. Niedługo jesień, będzie chłodno, one wtedy masowo szukają ciepłego schronienia. Radzę profilaktycznie kupić trutkę albo łapki.

U nas są gipsowe. Mówią że cementowe lepsze, ale ...

Dużo mieliśmy różnych poprawek (coś spadło, uszkodziła się ściana, gdzieniegdzie tynk delikatnie popękał etc. ) i szybko gipsem się to naprawia. Przy cementowych nie wiem jak się poprawia tynk.

Są OK. Jak ściany będą równo wykończone przy tynkowaniu, to od razu można po zagruntowaniu malować.

Wystarczy na chwilę zostawić okno tarasowe żeby myszka niepostrzeżenie do domku weszła. Niedługo jesień, będzie chłodno, one wtedy masowo szukają ciepłego schronienia. Radzę profilaktycznie kupić trutkę albo łapki...

A może zamiast tych trutek, łapek itp. "zdolnego" kota :lol:

Wystarczy na chwilę zostawić okno tarasowe żeby myszka niepostrzeżenie do domku weszła. Niedługo jesień, będzie chłodno, one wtedy masowo szukają ciepłego schronienia. Radzę profilaktycznie kupić trutkę albo łapki...

A może zamiast tych trutek, łapek itp. "zdolnego" kota :lol:

Kot jest bardzo zdolny, ma niezły przerób gryzoni :)

ale co z tego jak woli polować na łące niż w garażu ...

:oops: TAK TO JEST JAK mieszczuch wyprowadza sie do domku wsrod łąk....wczoraj byl u nas kolega męża biolog botanik z zamiłowania ..pokazalam mu te wg mnie zuki co widywalam w domku...tzn jednego martwego :evil: ...i smial sie ze mnie...podobno przy takiej bujnej łace jaka mamy przy tarasie nie ma sposobu ani nic nie weszło do domku ....wiec pomyslimy o moskitierach w oknie salonowym ...niby wszystko wiem ale czy to ma oznaczac ze ja musze polubic te chrzaszcze?drazni mnie nawet mucha o pajaku nie wspomne a co dopiero taki zuk...bleeee

no cóż, rzeczywiście trudno by coś nie wtargnęło do domu z łąki, ale przy rekuperacji, teoretycznie nie trzeba nic otwierać - oprócz chwili wjazdu lub wejścia .....

- dam znać jak się wprowadzę co się u mnie zadomowi 8)

no cóż, rzeczywiście trudno by coś nie wtargnęło do domu z łąki, ale przy rekuperacji, teoretycznie nie trzeba nic otwierać - oprócz chwili wjazdu lub wejścia .....

Ale czy rzeczywiście przy rekuperacji nie będzie się otwierało okien wiosną czy latem? Szczerze w to wątpię, żebym nie usiadła wieczorkiem na schodach tarasu posłuchac jak śpiewa słowik :) Okno w sypialni pewnie też będzie otwarte....I robaczki hop do domku :)

Ale czy rzeczywiście przy rekuperacji nie będzie się otwierało okien wiosną czy latem? Szczerze w to wątpię, żebym nie usiadła wieczorkiem na schodach tarasu posłuchac jak śpiewa słowik :) Okno w sypialni pewnie też będzie otwarte....I robaczki hop do domku :)

w swoim domku można wszystko 8) , tylko centralke trzeba będzie wyłączyć, bo po co marnować energię elektryczną

Ewa - co masz na pierwszym zdjęciu na podlodze - takie ciemne kafle?? bardzo mi sie spodobaly:)

zreszta całość też bardzo adna i nieosiagalny chyba dla mnie nigdy porządek... :)

a ja mam pytanie do bardziej doświadczonych budowniczych - kiedy sie robi "wiechę" ??

chcemy zrobic ognisko z pieczeniem kiełbasek i piwem ale nie wiem czy po skończonym całym dachy\u (łacznie z dachówką) czy przed dachówką?? :)