Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

1. nadszedl czas aby powaznie wziasc sie za szambo

jest ktos chetny na grupe szambowa? potrzebne 4 osoby..

Chetnie się właczę - my też już coś szukaliśmy

Ja jestem na tropie podwrocławskich firm.

Moje szambo musi być albo totalnie szczelne lub musi pochodzić z firmy do której osobiście mogę pojechać i zmusić ich na przykład do napraw gwarancyjnych :wink:

Namierzyłem:

- JA-CK w Błoniach - beton: 8m3 - 5400; 10m3 - 5800 plus za położenie rury 60pln/mb

plastik; 8m3 - 6900; 10m3-8500 :o plus j.w.

EKOBUD - betonowe 10m3 do 6000

Jakiś kosmos.

Halo! grupy drzwiowe, kto ostatnio zamawiał CAL-a w BUDUSIE? Na jakim rabacie?

Wybieram się po zamówienie, mam do kupienia 11 szt. drzwi.

Tak było kiedyś:

Porta - 24%

Polskone - 18%

DRE - 18%

Cal - 12%

Dierre - 10%

bramy Horrmann - 10%

napęd do bram - 8%

montaż - 20%

Rabaty się zgadzają.

Kilka stron wcześniej ktoś pisał, że znalazł we Wrocławiu Cale tańsze niż tam po rabacie - poszukaj, zweryfikuj i daj znać :wink:

Mam też namiary na Horrmanna i napędy z rabatem - 15%, a montaż - 20% - w tej sprawie odpisuję na priv.

1. nadszedl czas aby powaznie wziasc sie za szambo

jest ktos chetny na grupe szambowa? potrzebne 4 osoby..

Chetnie się właczę - my też już coś szukaliśmy

Ja jestem na tropie podwrocławskich firm.

Moje szambo musi być albo totalnie szczelne lub musi pochodzić z firmy do której osobiście mogę pojechać i zmusić ich na przykład do napraw gwarancyjnych :wink:

Namierzyłem:

- JA-CK w Błoniach - beton: 8m3 - 5400; 10m3 - 5800 plus za położenie rury 60pln/mb

plastik; 8m3 - 6900; 10m3-8500 :o plus j.w.

EKOBUD - betonowe 10m3 do 6000

Jakiś kosmos.

Ja moge polecić firme Ekobud

znają sie, wszystko sprawnie przygotowali, zamontowali, nic mnie kompletnie nie interesowało.

W jeden dzień od świtu do nocy zrobili moje i sąsiada. Polecam :D

Witam serdecznie!

Czy mozecie podac namiary na kogos, kto zrobi mi projekt wentylacji mechanicznej?

Naprawde nikt z grupowiczow nie ma wentylacji mechanicznej? Bardzo prosze o pomoc...

JA mam zrobioną, ale firma robiąca u mnie się lekko pogorszyła. Jak mocno Cię interesuje to napisz ile chcesz wydać, bo u mnie to kosztować będzie 24tys pLN.

Havena -mieszkamy dopiero parę miesięcy, w tym lato podczas którego otwieramy okna :-)), ale po wprowadzeniu w lutym nie otwierałam okien aż do końca kwietnia :-), jeżeli chodzi o np. łazienki - to wyciąga super, a mamy na dole ślepą małą łazienkę z prysznicem. Do czasu wyjścia osoby myjącej się z łazienki lustro zaparowane w czasie kąpieli (nie mamy kabiny - jest ściana) bez zamnknięcia ) jest już suche.

Havena -mieszkamy dopiero parę miesięcy

:) Poczytam chetnie dziennik!

Jak macie rozwiazany problem okapu w kuchni? Czy powietrze 'z dworu' jest pozbwione niemilych zapachow? My mamy problem z sasiadami, ktorzy pala Bog wie czym (oponami, podlym weglem?) i w sezone grzewczym strasznie zadymiaja okolice... Ciekawi mnie, czy wentylacja mechaniczna poradzi sobie z tym...

cześć, nasza ekipa ma na koniec ze 2 dni przestoju przed następną budową i zaproponowali, że zrobią ogrodzenie. Ogrodzenie w cudzysłowiu, czyli wmurowanie samych słupków - siatkę później będę sam zakładał. Będzie tego z 50szt, 4 narożne, z 4 z rozpórkami - 120mb ogrodzenia. Zalewanie dołków na ok. 80cm, słupki w beton z 50cm - długie gdzies na 2,2m.

Ile zaśpiewać za samą robociznę od 1 słupka?