Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzisiaj to dopiero cisza :wink:

Służę namiarami na naprawdę porządnego studniarza, polecanego tu na forum już nie raz i nie dwa, ale u mnie również się sprawdził konkursowo, a przy tym w bardzo rozsądnej cenie :p Dodam jeszcze, że telefony odbiera, dzwoni lub zjawia się, gdy obiecał. Po prostu rozpieszczona się czuję :roll:

STUDNIARZ tel. 698-826-372

Pozdrawiam wszystkich śpiących i przygotowujących się do zimowego snu :wink:

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej,

proszę o odpowiedź - ile płaciliście w okolicach Wrocławia za:

a) tynki wewnętrzne c-w, ręczne

b) poddasze na gotowo pod malowanie (ocieplenie dwuwarstwowe, paroizolacja, karton-gipsy na rusztowaniu, ze szpachlowaniem na płytach)

c) wylewki (czy robi się jeszcze ręcznie, czy już tylko miksokretem?)

Ja też jestem bardzo ciekawa tych cen......

Właśnie zakończył u mnie prace najlepszy fachowiec jakiego miałem na budowie, a do tego baaardzo przystępny cenowo.

Do tego jest bardzo uczciwy, niepijacy, słowny itp. normalnie super, a to jak wykonuje tynki, kafelki, schody wylewane można zobaczyć u mnie :-D

Jeśli ktoś z Was szuka fachowca w okolicy Jelcza, który wykonuje wszelkie prace poza dachem i instalacjami to zdecydowanie go polecam i mogę podać namiar na priv.

dzieki za info w sprawie desek czolowych pod rynne.

Poradzcie jeszcze czym zabezpieczliscie te deski i podbitke, jaki srodek wybrac (bejca, drewnochron, jakies impregnaty) ?

Pozdrawiam

U mnie jest impregnat Altaxin kolor Pinia - podbitka wygląda super (3 krotnie malowana) - jest polecany przez znajomego dekarza.

Witam Budowniczych z okolic Wrocławia.

Chcę poruszyć temat który systematycznie wraca na forum - temat SZAMBA.

Jeśli ktoś jest zdecydowany na kupno szamba z Radomia to bardzo chętnie się dołącze, gdyż wiązany transport jest dużo korzystniejszy.

Odpisałem na PW, transport do Wrocławia powinien być gdzieś za tydzień i możliwe że mają miejsce na jeszcze jeden zbiornik.

http://szamba.info.pl

------------------------------------

Facet dziś do mnie zadzwonił, rzeczywiście szuka jeszcze min 1 osoby aby zgrać transport.

ps. doklejam wynik użycia lazury, pozostałe fotki w dzienniku :) Dokładne wykończenie na wiosnę wraz z elewacją.

http://img207.imageshack.us/img207/6391/m77oj0.jpg

a ja wlasnie dostalam od Dabell informacje nt drogi ekspresowej S5 i pozwole sobie ja tu wkleic, poniewaz dotyczy wszystkich mieszkancow naszej polnocnej strony Wrocławia a w szczegolnosci Szymanowa i Rogoza

na stronie Wiszni i GDDiK pojawił się nowy wariant lokalizacji S5 i trwają własnie konsultacje społeczne (do 30.09). W odróznieniu od innych wariantów, ten jeden przechodzi przez Rogoż ), przecina drogę do Wrocławia prxzed Szymanowem i wpada przez Psary do węzła Widawskiego.

Jutro o 18-tej jest ogolne spotkanie w Krynicznie w świetlicy w tej sprawie z wójtem.

:evil: :evil: :evil: :evil:

ciekawe komu na tym tak zalezy :evil:

gdzie można kupić tanio kręgi betonowe 800/500? - potrzebuję do studni chłonnej.

Może znacie jakąś betoniarnię pod Wrocławiem która robi taki coś?

Podłączam się do pytania - pierwek jesteśmy prawie sąsiedzi więc możnaby zrobić wspólny zakup.

Na razie orientowałem się w Domasławiu w MBW. Mają tam prawie wszystko.

Pozdrav

też tam dzwoniłem - ale oni mają dość solidne (przez co nietanie) kręgi z betonu B50 co wydaje mi się przesadą jak na moje potrzeby - wolałbym coś tańszego

generalnie krąg 800/500 kosztuje tam 105zł więc nie jest jakoś tragicznie drogo ale mogłoby być taniej

w sumie jakbyśmy razem coś brali to można by poszukać jakiegoś producenta nawet trochę dalej

w Bielawie jest jakiś producent - a dużo tego potrzebujesz? - ja będę brał 6 kręgów i pokrywę

a ja wlasnie dostalam od Dabell informacje nt drogi ekspresowej S5 i pozwole sobie ja tu wkleic, poniewaz dotyczy wszystkich mieszkancow naszej polnocnej strony Wrocławia a w szczegolnosci Szymanowa i Rogoza

na stronie Wiszni i GDDiK pojawił się nowy wariant lokalizacji S5 i trwają własnie konsultacje społeczne (do 30.09). W odróznieniu od innych wariantów, ten jeden przechodzi przez Rogoż ), przecina drogę do Wrocławia prxzed Szymanowem i wpada przez Psary do węzła Widawskiego.

Jutro o 18-tej jest ogolne spotkanie w Krynicznie w świetlicy w tej sprawie z wójtem.

:evil: :evil: :evil: :evil:

ciekawe komu na tym tak zalezy :evil:

aleś mnie nastraszyła... co prawda jest to zła wiadomość dla mieszkańców Rogoża, ale zyskają mieszkańcy Malina i Psar, ale dla Szymanowa nie ma to większego znaczenia, bo droga biegnie dostatecznie od nas daleko. A komu może zależeć, wystarczy wiedzieć kto buduje osiedle w Psarach i Malinie ;)

do tego jak spojrzysz na całość opracowania, to wybór tego wariantu (III) będzie bardzo nie korzystny dla mieszkańców Żmigrodu, którzy na pewno nie będą chcieli mieć autostrady przez miasto.