Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Za elektrykę płaciłam ok 45zł punkt/robocizna, ale robota wykonana pięknie. A pkty liczyli jakoś tak że wyszło im mniej niż wg moich obliczeń. Ogólnie super.

Tynki CW ręczne sama robocizna (bez gładzi itp) 20zł/mkw... Tu chyba przepłaciłam - trudno (mierzone powierzchnie po tynkowaniu bez odliczania otworów, ale za to bez jakichś dopłat)

jak wyszły tynki ? jesteś już po malowaniu ? z tego co ja próbuję ustalić to 20pln to raczej normalna/dobra cena proponowano mi nawet 28pln za CW.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jak wyszły tynki ? jesteś już po malowaniu ? z tego co ja próbuję ustalić to 20pln to raczej normalna/dobra cena proponowano mi nawet 28pln za CW.

Jeszcze nie malowałam, ale powiem tak:

- chciałam "szorstkie tynki" - dlatego bez gładzi

- tynkarze byli ok

- piach był do d...py... płaciłam po 19zł/tona - rzeczny, płukany, siany (0-2mm), a były w nim kamyczki 3-4mm...

Podsumowując, jak na materiał jaki im zapewniłam :roll:, o dziwo wyszło super :D

Trochę pociapali 2 okna - trudno - wolę je sama wyczyścić niż gdyby mieli mi je porysować

Mam do Was prośbę o namiar i pytanie :wink: .

Prośba o namiar na ekipę, która zrobiła by tarasy i działówki (tylko i tu szkopuł).

Pytanie - będę mógł zrobić tynki dopiero pod koniec października po elektryku i wstawieniu okien. Co radzicie - robić i ryzykować ewentualne mrozy? Czy czekać do wiosny?

Pzdr,

TS

Jestem teraz w pracy i nie mam przy sobie wizytówek ale jestem w stanie polecić ekipę dla Joli z Melisy i SECAMA. Gość kompleksowo zajmuje się przyłączami wodnymi i gazowymi. Do tego sumienny i terminowy! Jedna z kilku ekip którą z czystym sumieniem polecam. Wiadomości na priv wieczorkiem.

Ja natomiast poszukuję na październik ekipę do wykończeniówki, a przede wszystkim kafelkarza. Może ktoś poratuje?? Kafli nie jest dużo ale nie ruszę dalej jak ich nie będzie na ścianach i podłodze.

Drodzy moi - wnet u mnie będą instalacje, posadzki i tynki. Czy oprócz wypisanych na liście misiów macie jakieś sprawdzone kontakty? Czy ktoś ma posadzki robione przez p. Juliana z Kobierzyc?

Jakie teraz chodzą ceny za posadzki i tynki CW ?

Zastanawiają mnie też różnice w cenach - janzar oferuje mi posadzkę za ponad 75 PLN netto za metr za komplet materiału i robociznę (izolacja pozioma, styro, wylewki). Inni dotychczas obdzwonieni misie wołają ok. 10 PLN mniej.

Czy ta różnica (ok 2000 PLN na całości) jest usprawiedliwiona wyższą jakością? Czy po prostu dobrą marką, jaką janzar zyskał robiąc wiele świetnie wykonanych wylewek (choć przypominam sobie też o zepsutej - ale to ze 100 stron wstecz).

Pozdrav

Hejka wszystkim!

Z ekipy mojego ociepleniowca odłączył się chłopak, który wykonuje wszystkie prace za na razie śmieszne pieniądze. U mnie robił murki i wylewki pod taras, częściowo kładł kafle, zrobił schody zewnętrzne. Ja byłam zadowolona.

Tomek-885-917-633, można powołać się na mnie. Jest trochę mrukliwy, ale robotę wykonuje dobrze i szybko.

Ja wyposażam się - i jest to najprzyjemniejsza część budowy: meble, obrazy, oświetlenie...

Pozdr Natalia

mam pytanie, czy ktoś wyceniał sobie osobno materiał na ogrodzenie?

chodzi mi o szacunkowy koszt średni 1 mb materiału na ogrodzenie:

siatka powlekana+słupki+prefabrykat betonowy,

chcę porównać ile zaproponować wykonawcy ogrodzenia za robociznę

dzięki za pomoc

z tego co pamietam w plastmecie z Trzebnicy w tym roku 93zł/mb material plus robocizna

ja placilam 2 ub. roku 80zł/mb

A ile teraz krzyczą za robociznę , bo ja mam wycenę na 55 zł /mb robocizny a materiał wychodzi około 72 zł

Drodzy moi - wnet u mnie będą instalacje, posadzki i tynki. Czy oprócz wypisanych na liście misiów macie jakieś sprawdzone kontakty? Czy ktoś ma posadzki robione przez p. Juliana z Kobierzyc?

Jakie teraz chodzą ceny za posadzki i tynki CW ?

Zastanawiają mnie też różnice w cenach - janzar oferuje mi posadzkę za ponad 75 PLN netto za metr za komplet materiału i robociznę (izolacja pozioma, styro, wylewki). Inni dotychczas obdzwonieni misie wołają ok. 10 PLN mniej.

Czy ta różnica (ok 2000 PLN na całości) jest usprawiedliwiona wyższą jakością? Czy po prostu dobrą marką, jaką janzar zyskał robiąc wiele świetnie wykonanych wylewek (choć przypominam sobie też o zepsutej - ale to ze 100 stron wstecz).

Pozdrav

Parę stron wcześniej podawałam namiary na posadzkarza, którego mogę polecić z czystym sumieniem. p. Darek Brzoza - sprawnie, solidnie, terminowo.

A piasek, cement, styro, folię itp. kupowaliśmy osobiście :)

Zainteresowanym proponuję dla uspokojenia lekturę stanowiska Gminy Wisznia Mała w sprawie lokalizacji drogi S5

http://www.bip.wiszniamala.pl/webcm/ogoszenia2?wid=123&templateId=1&tdocid=4002

P.S. może jestem naiwny, ale liczę na zdrowy rozsądek decydentów w tej sprawie :roll:

tak tylko ze to nie gmina podejmuje decyzje w sprawie przebiegu tej drogi

Pytanie - będę mógł zrobić tynki dopiero pod koniec października po elektryku i wstawieniu okien. Co radzicie - robić i ryzykować ewentualne mrozy? Czy czekać do wiosny?

TS

Tynkarze mają nagrzewnice, więc mrozy to chyba nie problem?

pozdrawiam

Nie śpiesz się, ile zaoszczędzisz? tydzień? gra nie warta świeczki, miałem ten sam problem rok temu - tynki nie odpadły, ale poszło sporo prądu na nagrzewicę. Zaryzykowałem dwa pomieszczenia, resztę zostawiłem na wiosnę.

A czy ktos z Was kupowal drzwi zewnetrze i brame hormanna? Jesli tak to gdzie i w jakiej cenie?

Jedź do Budusa jak nic lepszego nie znajdziesz, Dam Ci dane na rabaty i sama ocenisz. Mają procedurę dla forumowiczów :wink:

Porta - 24%

Polskone - 18%

DRE - 18%

Cal - 12%

Dierre - 10%

bramy Horrmann - 10%

napęd do bram - 8%

montaż - 20%

Oczywiście na hasło u odpowiedniego gościa 8)

A czy ktos z Was kupowal drzwi zewnetrze i brame hormanna? Jesli tak to gdzie i w jakiej cenie?

Jedź do Budusa jak nic lepszego nie znajdziesz, Dam Ci dane na rabaty i sama ocenisz. Mają procedurę dla forumowiczów :wink:

Porta - 24%

Polskone - 18%

DRE - 18%

Cal - 12%

Dierre - 10%

bramy Horrmann - 10%

napęd do bram - 8%

montaż - 20%

Witam

Mozna prosic o nazw2isko goscia i haslo do budusa na drzwi

Pozdrawiam

Oczywiście na hasło u odpowiedniego gościa 8)