Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Panie i Panowie

Gdzie można kupić w naszym pięknym Wrocławiu porządną taczkę? Zwiedziłem już kilka pożal się boże marketów i hurtowni i gucio! Nigdzie nie było w miarę solidnej taczki, z łożyskowanymi kołami. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :)

Jeszcze pytanie o drabinę - jakiej firmy i gdzie kupić coś solidnego?

Witam

Mam dwie sprzeczne informacje na temat, tynków zew:

Czy trzeba dawać grunt pomiędzy styropian a siatkę na kleju ?

Czy trzeba dawać grunt pomiędzy siatkę na kleju a tynk właściwy ?

I jeszcze jedno pytanie było już, ktoś pisał o tym, ale znaleźć coś wyszukiwarką na forum to nie lada wyczyn, więc pytam :)

Gdzie ubezpieczyć od kradzierzy i włamania mienie na "formalnej" budowie?

Lakusz , u nas dom był gruntowany przed położeniem siatki i keju. Ze strukturą musimy na razie się wstrzymać, przybnajmniej do wiosny. Też mam dylemat, czy powinniśmy zagruntować elewację jeszcze raz przed zimą, a potem znowu przed samą strukturą. Może ktoś coś poradzić? Raczej skłaniam się przed gruntowaniem, ale zastanawiam się jaki grunt wybrać. Czy wystarczy jakiś tani teraz, bo i tak potem muszę zagruntować gruntem przeznaczonym pod tynki silikatowe. Jak robiliście u siebie?

Jola nie ma za co,a co do cen to w paru hutrowniach sprawdzałam ale w Gaji dostaliśmy najlepszą cene i daltego tam kupiliśmy

U nas narazie leżą rynny i czekają na zamontowanie bo nasz wykonawca olał wszystko i dlatego go poganliśmy,teraz siedzimy popołudniami na budowie i malujemy podbitkę żeby troche podgonić robote bo nastepna ekipa moze wejść dopiero za tydzień a to kawał czasu bo idzie zima wielkimi krokami

Jola mam pytanko

dawno robiliście tynki?i jakie? i czy długo wam schły bo my właśnie jesteśmy na końcówce kładzenia tynków i nam powiedzieli że ogólnie tynki schną około 3 tygodni ale w związku z tym że ostatnio nie ma zbyt ładnej pogody(no może oprócz tego weekendu :) )to mogą schnąć i 2-3 razy dłużej

Jaki jest u was?

mam nadzieje że bedzie ciepły październik bo czekaja nas jeszcze niedługo wylewki i też muszą troche podeschnąc a na początky przyszłego(ale jeszcze nie tego)tygodnia lecimy z ociepleniem,orynnowaniem i podbitką żeby zdążyć przed zimą ,tynki zewnętrzne dopiero na wiosne a w czasie zimy bedziemy dalej działać wewnątrz domu