Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nas też "posadzili" kwotą 25.ooo zł

i usłyszeli miłe "do widzenia"

Pozdrawiam

Ryska

Czyli podobnie jak u mnie - i jeśli nie dostanę lepszej ceny usłyszą podobna odpowiedź, chociaż przyznam szczerze, że byłem na nich zdedydowany.

U mnie w domu 145 m2 + garaż 23 m2 wyszło około 15 000 zł za całość z robocizną + 3 000 zł GWC rurowy, ale system był zamawiany na początku roku.

Jeśli można wiedzieć - w jakiej firmie robiłeś? Jesteś zadowolony?

Pzdr!

TS

W firmie Wentbud we Wrocławiu.

Jeszcze nie mam reku, więc nie wiem jak będzie działać.

Na razie wykonanie, terminy itp. ok.

Kwotę robi centralka; Nikol nie jest tania. Ja sam z 400tki muszę wskoczyć na Nikol 500 lub 600, bo mi sie dom powiększył. Sam jeszcze nie zdecydowałem.

Kochani, proszę o podpowiedzi w temacie, gdzie jakiś zmyślny wykonawca szaf, zbudowy garderoby, drzwi przesuwnych itd.

Komandora raczej wykluczam ze względu na cenę.

PORATUJCIE!

Marek Lechowski f-a EFEKT - jest na liście misiów - polecam

Pozdrav

I po temacie. Dziś był u mnie Pan Marek - konkretny i rzeczowy. Odradził mi wydanie 10tys złotych na moje wyimaginowane potrzeby. Znaleźliśmy tańsze rozwiązania, które też mi sie spodobały. Mimo to robi dla mnie 3 garderoby, odpuściłem sobie dwie, które zagospodaruję w inny sposób.

Witajcie poszukuje namiarów na kontener do wywozu gruzu budowlanego, na razie znalazlam tylko Korone i zyczą sobie az 500 zł a jeszcze w zeszlym roku brali od nas 300 zł takze prawie 2x tyle teraz chcca bede wdzieczna za info w sumie jestem po wschodniej czesci wrocławia

pozdrawiam flowi

Transma jest chyba tańsza - wszystko zależy co chcesz wywieźć.

Kochani, proszę o podpowiedzi w temacie, gdzie jakiś zmyślny wykonawca szaf, zbudowy garderoby, drzwi przesuwnych itd.

Komandora raczej wykluczam ze względu na cenę.

PORATUJCIE!

Marek Lechowski f-a EFEKT - jest na liście misiów - polecam

Pozdrav

I po temacie. Dziś był u mnie Pan Marek - konkretny i rzeczowy. Odradził mi wydanie 10tys złotych na moje wyimaginowane potrzeby. Znaleźliśmy tańsze rozwiązania, które też mi sie spodobały. Mimo to robi dla mnie 3 garderoby, odpuściłem sobie dwie, które zagospodaruję w inny sposób.

szkoda rezygnowac z tego co potrzebne, u nas goscie z komandora niezle dali rade, za 15 k mamy spoooooooro szaf i komod,

nie pamietam dokladnie ale byli z jednossci narodowej :wink:

Hej,

Pojawilo mi sie przylacze gazowe w granicy dzialki. Instalator ktory mi robi instalacje twierdzi ze on ciagnie gaz tylko w domu.

Kto wam robil część przylacza od granicy działki do domu, zakładał skrzynkę i "sprawy wewnąrz skrzynki" ? Instalator czy możę można się dogadać z firmą która robi przyłącze na zlecenie gazowni ?

No i ile coś takiego kosztuje ?

pozdrawiam

saper

Witam,

Szukam sprawdzonej ekipy/ekip do docieplenia domu, tynkowania elewacji, podbitki i innych drewnianych detali. Fundamenty docieplali mi murarze. Jako murarze byli rewelacyjni - jako dociepleniowcy już nie.

Jeśli jesteście zadowoleni ze swoich ekip dajcie znać. Będę miał na elewacji łączenie tynku i drewna.

Pozdr.

witam

INFO dla wszystkich budujących w okolicach Chrząstawy/Nadolic/Jelcza

odkryłem nową hurtownię budowlaną - W Nadolicach Wielkich

(słabo widoczna z drogi - od roku koło niej przejeżdżam ale nie rzuciła się w oczy)

A gdzie to dokładniej. Bo też od roku jeżdżę przez Nadolice i nic ciekawego nie widziałem po drodze. Na razie się zaopatruję w Domexie, bo jest właśnie po drodze.

najlepiej zadzwoń do właściciela to cie popilotuje -

Bartek +48 722 10 6000

powiedz że dostałeś tel od Dawida

pozd

Nie daje się styropianu.

Nawet styroduru ?

rael_ww ja mam taki sam pomysł na elewację. Planujemy jednak ocieplenie 15 cm. Myślę, że przymocujemy łaty do przybicia oblicówki na uchwytach blaszanych jak do rusztu G-K i pod nie ociepleniowcy wkleją styro.

Jaki masz plan u siebie?

Pozdrav