Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Daro

mam jeszcze jedno pytanko-czy Twoi brukarze kładą tylko kostki brukowe czy też robią podjazdy?-chodzi mi nie tylko o samo ułożenie kostki ale także o zrobieniu samego podjazdu

ponieważ u nas trzeba troszkę pokąbinować gdyż mamy wysokie ZERO i żeby zrobic podjazd trzeba tam cosik zrobić czyli chyba zniwelować ten teren do podjazdu-usypać prawie że skarpe przed wjazdem do garażu

Musisz zamówić matriał (kliniec guby i ten 0,3 oraz kostkkę 8-11 na krawężniki i jeśli chcesz to kostkę 4-6 na wypełnienie, piasek lub mączke granitową, cement) i koparke do wykorytowania i rozprowadzenia klińca pod kostkę. Resztę łacznie z ubijaniem robią sami. Podam Ci wszystko co chcesz osobiście, bo oni nie odbierają od nieznajomych 8) Kiedy chcesz to robić, bo mają już jednego chetnego, ale jeszcze nie zdecydowany, więc możemy go przesunąć. 100pln/m2 biorą normalnie, cena idzie w dół wraz z metrami.

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

danadom - nasi sąsiedzi robili własnie taras z bankgrai i koszt nie wyszedł powalający - coś ok. 11 tys za powierzchnię ok. 60m z podwójnymi schodami (w dwóch miejscach).

Ja mam ok. 50m tarasu w jasnym klinkierze i jestem bardzo zadowolona z tego rozwiązania- koszt porównywalny z drewnem.

Mam chłopaków z Comfort plusa, którzy maja super ceny dla nas forumowiczów 8)

http://www.comfortplus.pl/

Hejka wrocławskim Bobom Budowniczym!

Wpadłem na chwilę tu na forum bo właśnie minął rok od kiedy mieszkamy w nowym domu. :lol:

Oczywiście forum bardzo nam pomagało w w wykańczaniu domu i budżetu. :roll:

Z kilkoma rzeczami wewnątrz jeszcze walczymy ale zewnątrz narazie dajemy sobie spokój. :evil:

Wszystkim którzy teraz budują życzę wytrwałości i powodzenia bo naprawdę warto!!!

Pozdrawiam ! :wink:

za ten las za Twoim domem to bym wszystko oddala zeby taki miec

piekny dom no i ten las :roll:

Myślałem w pierszej chwili że to wizualizacja.

Dom super - w moim stylu 8)

Witam wszystkich :-)

jakie jest wpisowe do grupy :-D ?? :D

Dobre pytanie na początek - GRIIIL!! może byc mały :wink:

czemu nie :-) w tym akurat mamy doświadczenie (działeczkę mamy od stycznie 2007 więc trochę karkówki na niej wypiekliśmy)

dla miłośników owoców morza i przyrządów optycznych też "coś" sie znajdzie ;-)

@ anjamen, Daro_k

Dzieki za mile slowa. No las jest mily. Chyba, ze w lecie lataja z niego szerszenie na nasza brzoze i obzeraja ja z kory. :evil:

Ale ogolnie jest cool. Myslalem, ze bede chodzil sobie na grzyby do tego lasu ale nie ma takiej potrzeby bo kozaki rosna pod brzozami przed tarasem. Kilka sloiczkow czeka juz na zime. :D :D :D

Chciałem ponownie polecić moją ekipe brukarzy bo na to zasługują. jest to 2 panów, uczciwych i rzetelnych. Są z Dzierżoniowa więc raczej robią w płd. Wrocławiu i okolicach. Z tego co wiem mają teraz wolny termin.

Namiary: 783987968.

Powołujcie się na Tyniec Mały...

AS - rzuć jakieś zdjęcia, sam jestem ciekawy jak poszło Twoim. Mój bruk u mnie w dzinniku.

Z jakeij kostki robiłeś/aś. Ja z jatańszej 210pln/t - mieszanej, ale jak wida i z tego wyłuskali ładne wzroki.

Witam wszystkich :-)

jakie jest wpisowe do grupy :-D ?? :D

Dobre pytanie na początek - GRIIIL!! może byc mały :wink:

czemu nie :-) w tym akurat mamy doświadczenie (działeczkę mamy od stycznie 2007 więc trochę karkówki na niej wypiekliśmy)

dla miłośników owoców morza i przyrządów optycznych też "coś" sie znajdzie ;-)

Nie no żartuję. Gdybyś miał przyjąć forumowiczów z potomstwem to samą działkę trzeba byłoby remontwać. Sielska Zagroda ledwie wytrzymuje :lol:

@ anjamen, Daro_k

Dzieki za mile slowa. No las jest mily. Chyba, ze w lecie lataja z niego szerszenie na nasza brzoze i obzeraja ja z kory. :evil:

Ale ogolnie jest cool. Myslalem, ze bede chodzil sobie na grzyby do tego lasu ale nie ma takiej potrzeby bo kozaki rosna pod brzozami przed tarasem. Kilka sloiczkow czeka juz na zime. :D :D :D

denerwuj mnie dalej :evil:

jeszcze raz powiem jest slicznie i zazdroszcze :lol:

Nie no żartuję. Gdybyś miał przyjąć forumowiczów z potomstwem to samą działkę trzeba byłoby remontwać. Sielska Zagroda ledwie wytrzymuje :lol:

jestem przygotowany :-) sam mam dwoje i żeby można był grillować w spokoju zbudowałem im piaskownicę i huśtawkę (choć i tak największa furorę robi pryzma ziemi po której się wspinają)

Witaj na FM,

bardzo chciałbym być w innej gminie, bo u nas to katastrofa.

Jakby spojrzeć na mapę to jest gmina Kobierzyce i Św. Kasia jako gminy inwestujące i pozyskujące fundusze od inwestorów, a pomiędzy nimi leży sobie Żórawina - biała plama na inwestycyjnej mapie Dolnego Śląska.

Pozdrav

Hej

Nie macie jakiś wolnych murarzy - sam nie zdążę wymurować swojego tarasu, a nie chcę zostawiać dziury w ziemi na zimę, bo spory kawałek fundamentów jest odsłonięty.

Ile teraz trzeba dać za murowanie?

Za murowanie z bloczków 14 dałem ok. miesiąc temu 50zł/m2, z tym, że spora część była murowana po łuku.

Pozdrav

Hej

Nie macie jakiś wolnych murarzy - sam nie zdążę wymurować swojego tarasu, a nie chcę zostawiać dziury w ziemi na zimę, bo spory kawałek fundamentów jest odsłonięty.

Nie odpowiem na Twoje pytanie, ale zadam drugie - czym może grozić pozostawienie odsłoniętych fundamentów (przy postawionym domie) na zimę, bez ocieplania i zasypywania? Pomijam kwestie doprowadzenia wody pod ławami, bo to musi być przykryte by nie zamarzło.

Hej

Nie odpowiem na Twoje pytanie, ale zadam drugie - czym może grozić pozostawienie odsłoniętych fundamentów (przy postawionym domie) na zimę, bez ocieplania i zasypywania? Pomijam kwestie doprowadzenia wody pod ławami, bo to musi być przykryte by nie zamarzło.