Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mi tez się marzą sztachety drewniane i może kiedyś to marzenie zrealizuje

ekipa która teraz robi u nas ocieplenie a jest to ekipa miejscowa(znajomi)powiedzieli że zrobią nam to ogrodzenie więc już nie szukamy ekipy i może uda im sie to taniej zrobić bo beton też mamy troche taniej niż w betoniarni tak że może wyjść to nas trochę taniej-mam taką nadzieje :lol:

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ekipa która teraz robi u nas ocieplenie a jest to ekipa miejscowa(znajomi)powiedzieli że zrobią nam to ogrodzenie więc już nie szukamy ekipy i może uda im sie to taniej zrobić bo beton też mamy troche taniej niż w betoniarni tak że może wyjść to nas trochę taniej-mam taką nadzieje :lol:

my beton dzieki Joli mielismy za 120zł :p

no to dużo taniej niż my bo my mamy po 200zł za kubik

no to dużo taniej niż my bo my mamy po 200zł za kubik

chcialam tylko uprzedzic pytania o namiar, niestety koles juz tam nie pracuje i tydzien temu wylewajac ganek musielismy juz placic normalna cene :evil:

Kończy nam się właśnie umowa z telekomunikacją i zastanawim się czy znajdzie się coś lepszego. :-?

Przedłuż umowę w tepsie lub porozmawiaj z netią - mają fajne warunki za 4Mb, oczywiście pasożytniczo na łączach tpsa :). Radiówki zdecydowanie odradzam, często brak zewnętrznego IPka, chwiejny transfer, firmy które zwijają się z dnia na dzień, wątpliwe bezpieczeństwo danych, źle rozdzielany transfer typu 2Mb na kilkudziesięciu użytkowników, dodatkowe anteny na elewacji itd. Temat już przerabiałem, nigdy więcej -preferuje neo i dobry router - duet stabilny jak skała :)

Kończy nam się właśnie umowa z telekomunikacją i zastanawim się czy znajdzie się coś lepszego. :-?

Przedłuż umowę w tepsie lub porozmawiaj z netią - mają fajne warunki za 4Mb, oczywiście pasożytniczo na łączach tpsa :). Radiówki zdecydowanie odradzam, często brak zewnętrznego IPka, chwiejny transfer, firmy które zwijają się z dnia na dzień, wątpliwe bezpieczeństwo danych, źle rozdzielany transfer typu 2Mb na kilkudziesięciu użytkowników, dodatkowe anteny na elewacji itd. Temat już przerabiałem, nigdy więcej -preferuje neo i dobry router - duet stabilny jak skała :)

o :o :o :o

nigdy nie mialam problemu z moja radiowka, a u tego samego dostawcy jestesmy od 5 lat

i mam sporo szybszy od neostrady 2Mb, jak mam sie laczyc u tesciow ktorzy maja wyzej wymieniona to mnie trafia szlag, juz wole bezprzewodowego powolnego iplusa, u mnie neo na ostatnim miejscu.

TMK ma rację

radiówka to nie jest dobre rozwiązanie - u nas we wsiach okolicznych takie coś jest, i ci którzy mają, skarżą się na problemy. To nie może być dobre rozwiązanie z racji technologii :) Do tego bezpieczeństwo etc.

Ja mam neo, przetestowałam też iplusa - iplus bardzo źle działa (zaznaczam że u nas na wsi), neo bez zarzutu czwarty rok. Ale mam 1 MB - na razie wystarcza.

Netia owszem - ale trzeba się upewnić przed podpisaniem umowy że właśnie u ciebie będzie działać, na wioskach często tepsa nie ma obiektów i transfer jaki jest taki jest - może się zdarzyć tak że te 4 MB będzie po prostu niemożliwe.

Joluś a pokaz jakie wybralas

Ania, model D3 (pełne bez szyby) Oczywiście w kolorze cemny orzech. http://www.korona-drzwi.com/?go=katalog

Jola

no nie powiem, drzwi też bardzo gustowne, szkoda tylko że nie robia białych :-?

Co do impro potwierdzam, brałam zewnętrzne, obsługa ok, tylko że ja w salonie na gwiaździstej.

Do zobaczyska

Droga grupo!

Czy ktoś z Was ostatnio kupował płytę OSB? Gdzie można dostać dobre ceny?

Pozdrav

http://www.allegro.pl/item470948092_osb_22mm.html

ale z ich terminowością i umawianiem się jest różnie....

Po krótkim rozpoznaniu rynku najtaniej wychodzi w Mrówce w Jelczu. Elewacjaplus owszem ma niezłe ceny, ale puste magazyny.

Pozdrav

Cały problem u nas polega na tym że neostrada wymaga utrzymywania linii telefonicznej i płacenia abonamentu za telefon stacjonarny, z którego praktycznie nie korzystam. Wolalabym płacić za sam internet i zrezygnować z linii telefonicznej.

Właśnie to jest ten problem - też mi to nie odpowiada.

Można za ok 30 zł brutto zrezygnować z połaczeń i płacić tylko za utrzymanie linii - ale to jest 30 zł. Można też zawiesić (miesięcznie ok 25 zł) telefon :) i mieć neostradę.

Ale faktycznie nie ma za darmo.

U mnie jest czasem problem z rozmową telefoniczną przez komórkę a co dopiero wynalazki typu iplus ... więc wyboru nie mam.