Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zapytaj w belpolu, parę lat temu można było u nich nawet indywidualnie wydeptać dobre upusty, oraz allegro. Gdzie planujesz deski? Rozmawiałem wstępnie w paru wrocławskich sklepach i wszyscy chórem odradzali użycie jej w salonie.

POd warunkiem, że ma około 10mm. Deska dopuszcalna jest przy ogrzewaniu do 14mm, niektórzy mówia że 12mm. Ja wchodzę w 10-11 z klejem.

a na jakie rabaty można liczyć? potrzebuję nieduzo kolo 50m2

ale i tak kwota wychodzi spora...

Belpol kiedyś miał i tak niskie ceny,przy kupnie ok. 90m2 paneli (gdzieś po 50zł/m2) zeszli o ile pamiętam z 12% (punkt na karmelkowej, pamiętam sprzedawcę p.Wróbel :)). Obecnie sieć bardzo się rozrosła i nie wiem czy teraz łatwiej czy trudniej o rabaty, musisz sprawdzić. Ewentualnie będę w ciągu weekendu na bielanach w ikea, to przy okazji podejdę i popytam.

Osobiście korci mnie tzw finishparkiet z merbau, jednak do urządzania mam jeszcze trochę czasu. Może koncepcja zmieni się wraz z topnieniem finansów :)

zapewne zmieni się tak jak i u nas,na początku jeśli o podłogi miały beć deski a teraz jak juz kasa strasznie się skurczyła będą panele,jak na dzień dzisiejszy mają być dobe i mocne ale jak przyjdzi co do czego to zapewne położymy narazie to na co bedzie nas w danej chwili stać a z biegiem czasu się to wymieni-może i to strata kasy ale cóż kasa się nie chce rozmnożyc niestety tak jak pomysły i wizje :lol:

zapewne zmieni się tak jak i u nas,na początku jeśli o podłogi miały beć deski a teraz jak juz kasa strasznie się skurczyła będą panele,jak na dzień dzisiejszy mają być dobe i mocne ale jak przyjdzi co do czego to zapewne położymy narazie to na co bedzie nas w danej chwili stać a z biegiem czasu się to wymieni-może i to strata kasy ale cóż kasa się nie chce rozmnożyc niestety tak jak pomysły i wizje :lol:

To nie jest strata kasy. Znaczna większość osób chciałaby urządzić nowy dom jak najlepiej, z jak najlepszych produktów. Nie każdy jednak zakłada że np za 4-5lat coś się zużyje, coś przestanie się podobać czy zrobi remont żeby była odmiana :) Mam znajomego, który w tym roku remontował mieszkanie w bloku (jakieś 60m2, 10piętro w wielkiej płycie) wpakował prawie tyle, ile będzie kosztował mój dom. Sprowadzane marmury, drewno, oświetlenie i inne radości - wolę jak Ty, w razie czego kupić panel i za jakiś czas wymienić. Byle w końcu na swoim :)

Dana, jako że widzę że podobnie jak my wybrałaś okna i inne takie w kolorze orzech, mogę polecić Ci panele, podobno dobrej jakości, w miarę w rozsądnej cenie. Kupiliśmy takie i idealnie pasują do koloru okien . U nas będą wprawdzie w sypialniach, ale nadają się do uczęszczanych pomieszczeń http://www.allegro.pl/item432036323_panele_egger_ac_4_megafloor_orzech_siena_montaz.html Nie kupowałam na allegro, bo w Leroyu są tańsze. Na żywca wyglądają naprawdę super.

To nie jest strata kasy. Znaczna większość osób chciałaby urządzić nowy dom jak najlepiej, z jak najlepszych produktów. Nie każdy jednak zakłada że np za 4-5lat coś się zużyje, coś przestanie się podobać czy zrobi remont żeby była odmiana :) Mam znajomego, który w tym roku remontował mieszkanie w bloku (jakieś 60m2, 10piętro w wielkiej płycie) wpakował prawie tyle, ile będzie kosztował mój dom. Sprowadzane marmury, drewno, oświetlenie i inne radości - wolę jak Ty, w razie czego kupić panel i za jakiś czas wymienić. Byle w końcu na swoim :)

Tomku marzyło mi się że od razu zrobie domek tak żeby przez najbliższe conajmniej 10 lat nic nie zmieniać ale naszczęsie za marzenia nie karają więc zrobimy tak jak mówisz,na początku tak na co nas stać a póxniej się to nadrobi,tak też zrobili jedni z naszych znajomych,położyli zwykłe najtańcze panele i stwierdzili że to tylko na początek żeby zamieszkac już na swoim a z biegirm czasu jak KASA na to pozwoli mozna zawsze zmienić,kafle postaramy się położyć juz takie jakie chcemy(a przynajmniej w miejscach gdzie to jest wymagane jak np.w kuchni)bo z tym to raczej większy problem żeby wymieniać kiedy się chce

marzy się nam aby zamieszkać jeszcze w tym roku więc chcemy zrobic kuchnie tak że prawie na 100% a reszte powoli bedziemy robić z biegiem czasui dopływem kasy

nie uda nam się przed Świętami położyć żadnych paneli bo wylewki jeszcze nie wyschną tak żeby można było położyć cokolwiek z drewna na podłoge ale można walnąć na wylewke jakąś wykładzinę i przeżyć Świeta a na wiosnę ruszyć dalej,nawet z tańszymi panelami

ABY TYLKO BYĆ JUŻ NA SWOIM

Dana, jako że widzę że podobnie jak my wybrałaś okna i inne takie w kolorze orzech, mogę polecić Ci panele, podobno dobrej jakości, w miarę w rozsądnej cenie. Kupiliśmy takie i idealnie pasują do koloru okien . U nas będą wprawdzie w sypialniach, ale nadają się do uczęszczanych pomieszczeń http://www.allegro.pl/item432036323_panele_egger_ac_4_megafloor_orzech_siena_montaz.html Nie kupowałam na allegro, bo w Leroyu są tańsze. Na żywca wyglądają naprawdę super.

Jolu wielkie dzięki to jest to czego szukałam,właśnie w ten deseń

szukałam właśnie podłogi ani nie za ciemnej ani za jasnej,mam taka wizje że wszystko w naszym domku bedzie w kolorze orzecha-nie wiem czemu ale ten kolor bardzo mi się podoba jedynie co to wole szersze deski-panele te wąskie jakoś nie bardzo mi się widzą ale kolorek super

marzy się nam aby zamieszkać jeszcze w tym roku więc chcemy zrobic kuchnie tak że prawie na 100% a reszte powoli bedziemy robić z biegiem czasui dopływem kasy nie uda nam się przed Świętami położyć żadnych paneli bo wylewki jeszcze nie wyschną tak żeby można było położyć cokolwiek z drewna na podłoge ale można walnąć na wylewke jakąś wykładzinę i przeżyć Świeta a na wiosnę ruszyć dalej,nawet z tańszymi panelami

i tak ma być :)

dzisiejszy mój zakup:

http://img339.imageshack.us/img339/6839/792622932545bn1.jpg

ps. wygląda ciekawie - zna ktoś tę firmę?

http://www.allegro.pl/item473666044_panele_podlogowe_ac5_12_3mm_1_gatunek_orzech.html

A co ze stolarzami - macie kogoś?

Daro z której części wrocka jesteś?

my na naszej tak zwanej wiosce mamy 2 stolarzy,jutro wybieramy sie do jednego z nich z projektem naszych schodów,zobaczymy jak stoi cenowo a ponoć jest dobry w tym co robi,ludzie go chwalą

Zachód, ale chętnie przejadę się po Was tam do niego lub jeśli będzie drogi to dam swoje namiary. Tylko że Ci moi nie robią blatów pod wanny z teaku.

marzy się nam aby zamieszkać jeszcze w tym roku więc chcemy zrobic kuchnie tak że prawie na 100% a reszte powoli bedziemy robić z biegiem czasui dopływem kasy nie uda nam się przed Świętami położyć żadnych paneli bo wylewki jeszcze nie wyschną tak żeby można było położyć cokolwiek z drewna na podłoge ale można walnąć na wylewke jakąś wykładzinę i przeżyć Świeta a na wiosnę ruszyć dalej,nawet z tańszymi panelami

i tak ma być :)

dzisiejszy mój zakup:

http://img339.imageshack.us/img339/6839/792622932545bn1.jpg

ps. wygląda ciekawie - zna ktoś tę firmę?

http://www.allegro.pl/item473666044_panele_podlogowe_ac5_12_3mm_1_gatunek_orzech.html

Tomku firmy nie znam ale panele bardzo mi się podobają,odcieni orzecha jest sporo i prawie wszystkie mi się podobają i tu bedzie problem jeśli chodzi o zakup ale napewno wybiore takie szersze bo bardziej mi odpowiadają

my na naszej tak zwanej wiosce mamy 2 stolarzy,jutro wybieramy sie do jednego z nich z projektem naszych schodów,zobaczymy jak stoi cenowo a ponoć jest dobry w tym co robi,ludzie go chwalą

Zachód, ale chętnie przejadę się po Was tam do niego lub jeśli będzie drogi to dam swoje namiary. Tylko że Ci moi nie robią blatów pod wanny z teaku.

Daro juto ja bede tam u niego to się dowiem co robią i jakie mają ceny i dam znać co i jak a Ty sam zdecydujesz czy warto jechać czy też nie :)

Daro juto ja bede tam u niego to się dowiem co robią i jakie mają ceny i dam znać co i jak a Ty sam zdecydujesz czy warto jechać czy też nie :)

Pytaj o Teak, blat 200x100 z jajowatym wycięciem na wannę.