Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaka fajna. Drogi taki zakup??

A może się podzielimy ;) bo ja mam na razie ręczną. I na proste cięcie starczy, ale łazienka za jakiś czas przede mną.

Zapłaciłem 310zł, ale to była jednorazowa cena czyt. okazja - sprzęt nowy, uszkodzone opakowanie. Ustrojstwo fajne, tnie bezpiecznie bez podkładania rąk, chłodzenie wodą i do ustawienia kąt cięcia 0-45st - można spokojnie dociąć bez późniejszego używania jakichkolwiek listw, gres także. Weryfikacja za jakiś czas, zacznę od kotłowni dla przećwiczenia sprzętu i siebie ;)

Jola ma rację - jeśli nie boisz się pogody, to rób od razu wszystko.

Daro, budynek jest świeży i mam wątpliwości przed tak szybkim tynkowaniem - czy nie spęka jak teraz zrobię na gotowo?

Planujesz rekuperację? jeśli tak to nie przejmuj się wilgocią...

Witam,

padła tutaj nazwa p. Mazura z ekipy Mega 1000, mogę z czystym sumieniem polecic ekipe w ktorej on szefuje, zna się na robocie, a co wazniejsze ma wlasne pomysly ja trezba rozwiązac problem, no i jest slowny (robil jakies obrobki nawet po zaplacie),

no i musze dodac ze w kwestii ceny ze oplaca się wziac i robocizne i material z Mega 1000, najlepiej od razu z tynkiem, wtedy jest najtaniej, mimo ze nie zamierzalem oplacilo się

aha, zeby nie bylo tak slodko, proponuje przed podpisanie umowy wyszczególnic ile beda kosztowaly roboty dodatkowe, jakies lukarny, balkony, docieplenie pod krokwiami, parapety itd...

aha mam pytanie, czy ktos jest na etapie zakupu kominka?

cos mi sie marzy Jotul, jest podobno promocja na Krakowskiej, ale to jednak kolo 5 tys za kominek, czy to sie kalkuluje? dodam ze ma byc bardziej dla ozdoby....

Mega 1000 - potwierdzam - ale trzeba uważać - jak wyżej opisałęm.

Kominek - biorę Jotula 510.

Obudowa w dzienniku.

Jola, ja zamówiłam schody w Dobroszycach- b. solidne wyniosą mnie ok.13.000zł,

Tego ocieplenipowca Zdyba to ja polecałam, ale jak to zazwyczaj bywa - więcej zlecen=większy apetyt. Dzisiaj on bierze ok.60zł za mkw, myślę że to ciut za drogo.

B. konkurencyjne ceny na panele daje Megaart na ul. Traugutta.

Ania, napisz pliss na priv, ile cię basen wyniesie...

Jola, ja zamówiłam schody w Dobroszycach- b. solidne wyniosą mnie ok.13.000zł,

B. konkurencyjne ceny na panele daje Megaart na ul. Traugutta.

Ania, napisz pliss na priv, ile cię basen wyniesie...

No na zwykłe panele może i tak, ale marbau, palisander itp... są w dobrych cenach w ComfortPlusie - tam też biorę (prawie 170m2) :lol: - należe do ludzi niechętnie wydających pieniądze. I jeśli muszę to wogóle robić, to kupuję materiały wysokiej jakości za rozsądne pieniądze i po 3 miesiącach negocjacji 8) http://www.comfortplus.pl/ :lol:

Natalia, ja też robiłam u nich wycenę i na dzień dzisejszy jestem na nich zdecydowana, zwłaszcza po Twoim poście. Bardzo Cię proszę, wklej jakąś fotkę i napsz coś więcej o współpracy z nimi.

Ale napiszcie w jakim drewnie?

Jola, kiedyś mi pisałaś o fececie na Karmelkowej co drzwi CALa miał w konkurencyjnej cenie. Budus przebił go o około 10% od ceny katalogowej, więc nie wiem do czego tym razem odnosicie wycenę za panele?

Darek, zamówiłam drzwi, ale nie w BUdusie, bo zmienila się koncepcja. Nie biorę Invado tylko Korona. Ciut drozsze, ale moim zdaniem ładniejsze i solidniej wykonane. Budus ich nie prowadzi. Pisałam już pare postów wcześniej, że zamawiałam w Impro na Robotniczej i dają nam dla grupy rabat jak w Budusie, ale wybór wiekszy. Pozdrawiam.

witam

mam duży roblem

listwy narożne po tynkowaniu gipsowym - maszynowym zaczęły m rdzewieć

rdza przechodzi przez gips na zewnątrz.

ktoś miał taki przypadek?

ktoś wie co począć?

to jakiś kosmos :o

to prawda - kosmos nie z tej ziemi :D

ja jestem załamany bo podobno ta rdza będzie wychodzić też przez farbę

teraz nie wiem... zdzierać wszystko i malować minią? a potem znów zatynkować?

help!!!!!!

witam sąsiadkę :D

czyli jest to człowiek godny polecenia tak jak nam to mówiono

był kiedyś u nas na budowie i proponował właśnie swoje usługi-pomoc w realizacji różnych rzeczy ale nie byliśmy wówczas na tym etapie a teraz własnie dochodzimy do takiego etapu w którym bedzie taka pomoc potrzebna

dana - w samej Ligocie sie budujecie?

to sąsiadkami rzeczywiście jesteśmy 8)

tak w samej ligocie,niedaleko boiska budują się 2 nowe domki,jednen z nich jest mój-ten większy :lol:

witam

mam duży roblem

listwy narożne po tynkowaniu gipsowym - maszynowym zaczęły m rdzewieć

rdza przechodzi przez gips na zewnątrz.

ktoś miał taki przypadek?

ktoś wie co począć?

to jakiś kosmos :o

to prawda - kosmos nie z tej ziemi :D

ja jestem załamany bo podobno ta rdza będzie wychodzić też przez farbę

teraz nie wiem... zdzierać wszystko i malować minią? a potem znów zatynkować?

help!!!!!!

Kilka lat temu miałem podobny problem ale wystarczyło zeszlifować siatką i pomalować , a w miejscach narażonych na wyjście rdzy po prostu malowałem kilkakrotnie

Podłogę Darosławie mam z wyselekcjonowanego merbau, lita deska z klejejm 2skł. -łączny koszt poniżej twojego.

Joluś, jeszcze nie mam tych schodów - ino projekt, będą montowane dopiero w grudniu. Dzisiaj montowali mi taras:

http://images32.fotosik.pl/397/2d56102801c2f7efm.jpg

http://images32.fotosik.pl/397/c25adeaacfeeaa8fm.jpg

http://images27.fotosik.pl/293/e9beef313ea7cab7m.jpg