Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pytanie - czy cena 500zł za kontener 5m3 na wywóz śmieci/gruzu to normalna cena? Niestety ani Transma ani Korona do mnie nie dojeżdzają i wybór mam ograniczony.

Pzdr,

TS

ja również zapłaciłam pare miesięcy temu 500 zeta za taki kontener ale nasz poprzedni wykonawca popukał nas po głowach i stwierdził że chyba nie mamy na co kasy wydawać i dał nam namiar na gościa który to wywozi starem

mieliśmy sporo gruzu i jak zapakowaliśmy ten kontener to prawie nic nie ubyło bo one są ścięte po bokach i nie ma jak do niech porządnie napchać wieć tego gruzu zostało nam tyle że jeszcze ze 4-5 taki kontenerków trzebaby było zamawiać a koleś na stara zapakował wszystko i wziął chyba 300 zeta,już dokładnie nie pamiętam

TS ja też buduje się na południu wrocka jak chcesz to zapytam kolesia ile by teraz wziął za wywóz gruzu tylko w jakiej miejscowości się budujesz bo w dzienniku wyczytałam że szukałeś w malinie i ligocie ale że były problemy i że wkońcu znalazłeś ale już nie podałeś miejscowości :D

tak że jak będę mieć tą wiedze gdzie koleś miałby to zabrać to zapytam go co i jak i za ile

pozdrawiam

• Odpowiedzi 40,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Ivonesca

1708

• Frankai

1578

• Wojty

1469

• BK

1459

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja również zapłaciłam pare miesięcy temu 500 zeta za taki kontener ale nasz poprzedni wykonawca popukał nas po głowach i stwierdził że chyba nie mamy na co kasy wydawać i dał nam namiar na gościa który to wywozi starem

mieliśmy sporo gruzu i jak zapakowaliśmy ten kontener to prawie nic nie ubyło bo one są ścięte po bokach i nie ma jak do niech porządnie napchać wieć tego gruzu zostało nam tyle że jeszcze ze 4-5 taki kontenerków trzebaby było zamawiać a koleś na stara zapakował wszystko i wziął chyba 300 zeta,już dokładnie nie pamiętam

TS ja też buduje się na południu wrocka jak chcesz to zapytam kolesia ile by teraz wziął za wywóz gruzu tylko w jakiej miejscowości się budujesz bo w dzienniku wyczytałam że szukałeś w malinie i ligocie ale że były problemy i że wkońcu znalazłeś ale już nie podałeś miejscowości :D

tak że jak będę mieć tą wiedze gdzie koleś miałby to zabrać to zapytam go co i jak i za ile

pozdrawiam

Buduję sie na Północy w Malinie ;). Będę wdzięczny za namiar, bo mam już dość syfu pod domem ;).

Pzdr

Czasem budowanie się na prowincji ma swoje plusy. U mnie kontener 5.5m3 kosztuje coś koło 240zł, a 4m3 jakieś 200zł. Właśnie mam podstawiony ten mniejszy, bo mam resztkę śmieci. Plus kontenera jest taki, że stoi i ze spokojem można zapakować. Choć jak ktoś ma dużo śmieci i ludzi, żeby ten samochód załadować, to warto się pobawić.

pozdrawiam

Buduję sie na Północy w Malinie ;). Będę wdzięczny za namiar, bo mam już dość syfu pod domem ;).

Pzdr

w poniedziałek dam znać co i za ile i namiary bo jedziemy na weekend na budowe a tam nie ma internetu :D i wracamy w niedziele lub poniedziałek a koleś jest u nas prawie codziennie bo robi jeszcze inne rzeczy zresztą ma niedaleko do Ciebie bo my budujemy w ligocie pięknej

pzdr

Muszę napisać, że firma drzwiowa Impro z Robotniczej działa w pełni profesjonalnie. Zamawiałam u nich drzwi wewnetrzne, ale nie do końca pasował mi kolor. Mimo to drzwi zamówiłam, bo bardzo mi się spodobały i cenowo ok. Wyobraźcie sobie, że wczoraj zadzwonił do nas szef salonu z informacją, że pojawił się nowy kolor, który chyba bardziej nam podpasuje i jesli chcemy można jeszcze to zmienić. Podjechaliśmy tam i rzeczywiście kolorek idealnie pasujący do naszej całej stolarki i podłóg. :lol: Niewiele firm polecam na tym forum, ale ta, jak na razie super, (odpukać) :wink:

Frankai - bardzo Ci dziękuję - zaraz idę połączyć łączniki wg tego schematu :D

Ha działa :D

Ależ jestem dumny z siebie :lol:

Jeszcze raz wielkie dzięki - była to ostatnia tajemnica Poliszynela mojej instalacji :wink:

To fajnie że pomogło i masz koniec. Ja to mam jeszcze przed sobą dużo zagwozdek. Co prawda nie technicznych - raczej organizacyjno-estetycznych w stylu: czy gniazdka pod głośniki odkryć i dać zestaw 5+1, czy zostawić póki co w ścianie, czy neta rozprowadzać kablem czy Wi-Fi, czy założyć kablówkę czy antenę i jak rozgałęziać sygnały, czy sygnał z kamery wideofonu podpiąć też pod TV czy może dać oddzielne, skąd włączać węża ukrytego za G-K kilkoma przyciskami czy jednym, a moze czujnik zmierzchowy+ruchu, czy zainstalować sterowanie roletami już czy później, że nie wspomnę o dylematach związanych z tym, które pomieszczenia będą wyposażone w czujnik ruchu, itp.

Odbiegnę trochę od tematu elektryki, bo zastanawiam się, jak sprawdzić, czy tynki są poprawnie wykonane, jakie są dopuszczalne odchylanie jeśli chodzi o równość ścian. Teraz jak przykładam np. poziomicę do ściany, to ona nie przylega we wszystkich miejscach, miejscami są szpary mniejsze lub większe. Nie wiem czy powinno być idealnie równo, czy takie nierówności są normalne a ja się czepiam :oops:

Kochani, a wy TAKIEGO gościa (domownika i ojca Grupy), po długiej podróży, podejmujecie rozmowami o budowie i nie przymierzając rozmowami o drutach.

Ja przy sobocie proponuję 15 letnią whisky

http://sklep.festus.pl/shop_img/235/10/203_3.jpg

No i rozmowy o Marynie a nie o budowaniu, za przeproszeniem

Pozdrowienia, no i przy okazji - gdzie są wszystkie stare twarze :) (na Psychologu jest wątek o starych twarzach ...)

yemiołka, Ivonesca, dobrzykowice, Krzysiek :), woprz, Wojtek62 (zniknął z forum w sposób nagły i niewyjaśniony), Betka, aka, zara i inni

Wszystkich pozdrawiam i zapraszam do kolejnych toastów :)

Kochani, a wy TAKIEGO gościa (domownika i ojca Grupy), po długiej podróży, podejmujecie rozmowami o budowie i nie przymierzając rozmowami o drutach.

Ja przy sobocie proponuję 15 letnią whisky

Dzięki ale pudło - ja jakoś nie przepadam za whisky, choć niektórzy mi tłumaczą że "jeszcze"

No i rozmowy o Marynie a nie o budowaniu, za przeproszeniem

Pozdrowienia, no i przy okazji - gdzie są wszystkie stare twarze :) (na Psychologu jest wątek o starych twarzach ...)

yemiołka, Ivonesca, dobrzykowice, Krzysiek :), woprz, Wojtek62 (zniknął z forum w sposób nagły i niewyjaśniony), Betka, aka, zara i inni

Wszystkich pozdrawiam i zapraszam do kolejnych toastów :)

"Drzewach"? Chyba cosik mniej wyszukanego użyto ;) Już się tam zgłaszam :lol:

to raczej lista obecności z 2002 r

Co będziemy jakąś na myszach łykać

Lepsza nasza

No to luuuuuuuuuu jak mawiała pewna "stara twarz" :):):)

I tu jesteś bliżej moim gustom, a w dodatku pachnie mi "Karierą Nikosia Dyzmy" ;-)

Przy okazji przypomniały mi się nasze stare stukania na GG lub emalie. Się teraz nieźle uśmiałem. Ciekawe czy zajarzysz co mi się przypomniało 8) Dodam jeszcze, że to było ostrzeżenie :lol:

to raczej lista obecności z 2002 r

Co będziemy jakąś na myszach łykać

Lepsza nasza

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/02/Stilles_Mineralwasser.jpg/180px-Stilles_Mineralwasser.jpg

No to luuuuuuuuuu jak mawiała pewna "stara twarz" :):):)

Ja z 2006 to karniaka stawiam !! nie ??

http://www.mniammniam.pl/obrazki/cytrynowa_wodka.jpg

Jola, montowali mi wczoraj schody, ale nie mogę zdjęcia wkleić

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c65d16b8201da7b9.html

jeszcze nie skończone, we wtorek montują tralki na poddaszu, jestem bardzo zadowolona.

Sprawa jest w sumie prosta na Fotosiku. Otwierasz stronkę ze zdjęciem i klikasz na „Pobierz inne kody”. Wyskoczy Ci okienko w którym masz m.in.:

„Miniaturka na forum”. Tą formę zdecydowanie polecam, bo klikając na niej można otworzyć duże zdjęcie, a nie obciąża ładowania strony tym, których to nie interesuje. Ja wkleiłem swój schemat w dużym rozmiarze, gdyż ma raptem 6kb (duży stopień kompresji), ale jeżeli mam inne zdjęcia, to daję klikalne miniaturki.

A tak on działa:

http://images38.fotosik.pl/38/c65d16b8201da7b9m.jpg

Inny to „Zdjęcie 500px na forum” i działa tak:

http://images38.fotosik.pl/38/c65d16b8201da7b9.jpg

TS147 - też miałam problem ze śmieciami - znalazłam firmę MARKUR, którzy podstawili mi kontener 7m3 w sobotę rano i w poniedziałek zabrali za chyba 350- zł. tel: 600-42-49-91.

Jakby co powiedz, że jak do Rogoża na początku roku jechali to do Malina tyle samo mają :-). Ale u nich nie było żadnych problemów, że to poza Wrocław.

pozdrawiam

Iza